Lybra - kabel do zmieniarki.

Awatar użytkownika
Michas
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: Michas » 18 lut 2008, 11:42

Witam!

Wystaje mi końcówka kabelka - domyslam sie ze to od zmieniarki - wystaje w miejscu gdzie jest wajcha do otwierania maski czyli po lewej stronie pod polka z bezpiecznikami. Moje pytanie brzmi czy ta koncówka to przychodzi z radia , czy z bagażnika ? Czy musze prowadzic kabel do radia od tej koncówki czy do bagażnika do zmieniarki ?

Awatar użytkownika
fragless
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: fragless » 18 lut 2008, 12:44

a jak doszedłeś do tego że to od zmieniarki?
LYBRA 1,9jtd LX OLSZTYN

Awatar użytkownika
Simon
Klubowicz
Klubowicz

Re: Lybra - kabel do zmieniarki.

Post autor: Simon » 18 lut 2008, 13:07

"Michas" pisze:Witam!

Wystaje mi końcówka kabelka - domyslam sie ze to od zmieniarki - wystaje w miejscu gdzie jest wajcha do otwierania maski czyli po lewej stronie pod polka z bezpiecznikami. Moje pytanie brzmi czy ta koncówka to przychodzi z radia , czy z bagażnika ? Czy musze prowadzic kabel do radia od tej koncówki czy do bagażnika do zmieniarki ?
Skad wiesz ze do zmieniarki jak nie wiesz jak on wygląda :) ?
To w sumie dość dziwne miejsce jak na kabel do zmieniarki... tym bardziej że w tamtym miejscu jest skrzyb]nka bezpiecznikowa i może zwisać dużo różnych kabli.

Jesli wtyczka jest w kształcie zbliżonym do kwadratu i niebieska ( choć niekoniecznie ) to jest kabel od zmieniarki i trzeba podłączyć do radia. Jeśli wtyczka jest czarna i okrągła i ma 8 pinów to do zmieniarki od strony zmieniarki.
Lancia Lybra 1.9 JTD LX Berlina
Paganini Black
Kilka fotek

Gość

Post autor: Gość » 18 lut 2008, 19:40

w tym miejscu łączy się kabel od zmieniarki z kablem od radia szukaj drugiej wtyczki w tym samym miejscu musi być

zoltar
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: zoltar » 24 lut 2008, 19:28

U mni koncówki od radia nie było, a szukalem dokładnie Łaczyłem z dokupionym kablem ale zmieniarka nie dzaiłała poprawnie wiec ciągnołem nowy kabel od radia do zmieniarki Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Michas

Post autor: Michas » 12 mar 2008, 18:34

No właśnie u mnie tez nie ma tego kabla do radia. Kupilem taki kabel ale nie mam pojecia jak go podpiac do kostki http://images30.fotosik.pl/175/9bc51e1dc51c371dm.jpg[/img]
A mam Radio Z Navigacja.

A taki mi wystaje z samochodu kolo wajchy do otwierania maski.

http://images32.fotosik.pl/176/b156708aaee31d52.jpg[/img]

Co ciekawe w bagaznik do Zmieniarki jest koncowka UNI LINK fabrycznie.

Gość

Post autor: Gość » 12 mar 2008, 19:32

ten z niebieskim złączem do radia drugą część do wystającj i wszystko będie hulać : yesyes :

Awatar użytkownika
emczo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: emczo » 12 mar 2008, 20:50

"jan123456" pisze:ten z niebieskim złączem do radia drugą część do wystającj i wszystko będie hulać : yesyes :
pewnie, że tak!
niebieska kostak miniISO wchodzi w radiu w rogu górnej lewej części (patrząc od strony wyświetlacza LCD) .
a zmieniarkę posiadasz?
jeżeli nie - tak na szybciora masz to:
fabryczna u jana123456 z Jeleniej Góry lub emlulator u szerszenia z Gdańska albo allegro ale to już wyższa szkoła jazdy :wink:
a jak by ci się chciało rozkręcać radio (ISC):
fotorelacja z tej czynności. Szczególnie uważaj na zdjęcia z oznakowaniem Fig.15 i Fig.16. Podła śruba - bardzo głęboko - zalecany śrubokręt typu torx z bardzo długim końcem!! Masakra ale do zrobienia.
miłego kręconego arbeitu! :wink:
Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog

Awatar użytkownika
Michas

Post autor: Michas » 13 mar 2008, 12:43

Tak wszystko sie zgadza ale kabel mam od ... Audi z allegro i chodzi mi o to ze nie wiem jak w ta kostek podpiac piny od kabla w odpowiedniej konfiguracji i kolorami.

Mam Radio z Navi i zakupilem sobie Zmieniarke SONY CDX-T67 i nie jestem pewien na 100% czy ona powinna mi dzialac na tym radiu.

Awatar użytkownika
emczo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: emczo » 13 mar 2008, 12:57

"Michas" pisze:Tak wszystko sie zgadza ale kabel mam od ... Audi z allegro i chodzi mi o to ze nie wiem jak w ta kostek podpiac piny od kabla w odpowiedniej konfiguracji i kolorami.

Mam Radio z Navi i zakupilem sobie Zmieniarke SONY CDX-T67 i nie jestem pewien na 100% czy ona powinna mi dzialac na tym radiu.
zobacz to co kartonik zmajstrował. albo poszukaj na allegro całego okablowania backer - unilink+2 czincze z jednej strony a kostka miniIso z drugiej.

możesz zdaje sie kupić gotowe kable u szerszenia (Gdański) z forum - pisz do niego na "PW" lub na maila: rafal.ruszkiewicz@loudlink.eu lub telefonicznie 510 747 342.

Sony bardzo wątpię, żeby zadziałało, możesz sobie darować. u mnie nie poszło (komunikat na ISC po podłączeniu - "NO CD PLAYER")! :cry: ale skoro masz to próbuj, ale pewnie skończy się to jej sprzedażą.
Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog

Awatar użytkownika
emczo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: emczo » 13 mar 2008, 13:11

to też odwiedź kilka użytecznych linków znajdziesz.
Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog

Awatar użytkownika
Michas

Post autor: Michas » 13 mar 2008, 13:12

Dzieki za namiary. Poszukam jeszcze jakis schemat do tego radia. Kartonik ma radio bez navi takze nie da rady mysle. Kostka jest ponumerowana ale nie wiem jaki kolor pina w ktore miejsce.

http://images24.fotosik.pl/176/7d3742fc5dd96f7c.jpg[/img]

http://images30.fotosik.pl/175/2b03c9e87352cddf.jpg[/img]

te dwie kostki w radiu mam wolne i pewne jest jakis sposob na podlaczenie ale nigdy nie bede wiedzial czy dobrze jesli zmieniarka moze nie pasowac :(

Awatar użytkownika
emczo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: emczo » 13 mar 2008, 13:23

o szczegóły pytaj jana123456 w tym temacie on jest najbardziej biegły. :)
albo kartonika on już ma inny wózek (nie wiem czy z navi).

a i uściślij ten swój profil - bo Pomorskie to duży region. Bądź precyzyjny i wpisz miejscowość lub miasto. Łatwiej cię będzie kierować do specjalistów :wink:
Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”