Delta - Centralny zamek jeszcze raz...
Witam, mam dziwny problem , przeszukalem forum i nie natknolem sie na nic co moglo by rozwiazac moje problemy... Mianowicie: Postawilem autko na parkingu przed blokiem, zamknolem go normalnie przyciskiem w kluczyku.Centralny sie pozamykal, wszystko cacy... po pwrocie, czyli jakis 3h, podchodze do autka, naciskam kluczyk i cisza, prubuje normalnie kluczykiem do zamka tez nic, centralny nie dal znaku zycia :/ Sprawdzilem bezpieczniki , niby wszystko o.k... Moze ktorys z was spotkal sie juz z tym problemem, dzieki z gory za wskazowki co dalej począć...:/
Delta TURBO diesel
by madman 

Ty masz lepiej - Tobie padł cały centralny zamek, mi padł tylko w jednych drzwiach a w pozostałych działa ale jak oszalały. Jeszcze nie miałem czasu żeby rozwikłać te zakładkę
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Jak centralny moze dzialac jak oszalały?
Moze zamek "odbija" czyli jak zamkniesz to sam sie otwiera?
Jesli tak, to zidentyfikuj drzwi, które to powodują i przede wszystkim zobacz, czy cos mu nie przeszkadza/nie jest zanieczyszczony lub wymień centralny tylko w tych drzwiach.
Moze zamek "odbija" czyli jak zamkniesz to sam sie otwiera?
Jesli tak, to zidentyfikuj drzwi, które to powodują i przede wszystkim zobacz, czy cos mu nie przeszkadza/nie jest zanieczyszczony lub wymień centralny tylko w tych drzwiach.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

dobrze jednak chcialbym powrocic do mojego problemu...?????????????????????????????????????
Delta TURBO diesel
by madman 

- WojtekZ
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Może problem tkwi w centralce.Nie wiem jak w Delcie2 ale w Delcie1 centralka CZ znajduje się pod mieszkiem lewarka.Trzeba go zdjąć i po prawej stronie znajduje się czarna kostka (centralka) wyciąga się ją do góry jak wtyczkę następnie zdejmuje się osłonkę pod którą znajdują się miedziane styki.Można spróbować je przeczyścić np.denaturatem i sprawdzić czy mają dobry styk.U mnie pomogło ale w Delcie2 może być to umiejscowione i skonstruowane inaczej.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Lancia Delta 1.6 HF Turbo 92r.
NO DRUGS , NO ALCOHOL , ONLY LANCIA

NO DRUGS , NO ALCOHOL , ONLY LANCIA

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
ja tez tak kiedyś miałem, tylko że mi z kluczyka działał, tylko pilot zaniemowił.
ja wyciągnałem sterownik od centralnego i poprawiłem wszystkie luty w nim i pomogło.
sterownik jest w skrzynce bezpieczników, taka wyższa czarna puszeczka, z niej wystaje kabel. chyba 2, albo 3 od góry w lewym rzędzie.
może wystarczy nim poruszać, albo wyczyścić.
ja wyciągnałem sterownik od centralnego i poprawiłem wszystkie luty w nim i pomogło.
sterownik jest w skrzynce bezpieczników, taka wyższa czarna puszeczka, z niej wystaje kabel. chyba 2, albo 3 od góry w lewym rzędzie.
może wystarczy nim poruszać, albo wyczyścić.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Ja miałem podobnie coś ze dwa razy. Najpierw kupiłem auto i nie działał centralny z pilota, a potem za jakieś pół roku też przestał, reagował tylko na kluczyk. Odpięcie na kilka sekund zasilania sterownika (tej czarnej w/w skrzynki) pomagało od razu i na dłuższy czas.
Delta Nuova HF LS
http://images31.fotosik.pl/205/85279dc4a22a1664.jpg[/img]
To to ustrojstwo??? po lewej stronie od kierownicy??
Wyjolem to, przeczyscilem styki i dalejnic, klemy terz zwierale..:/
To to ustrojstwo??? po lewej stronie od kierownicy??
Wyjolem to, przeczyscilem styki i dalejnic, klemy terz zwierale..:/
Delta TURBO diesel
by madman 

To z prawej to centralka sterownia szybami (przód).
Czy ktoś mógłby napisać gdzie znajduje sie centralka centralnego zamka???
Delta TURBO diesel
by madman 

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Zaznaczyłem go. przynajmniej u mnie tu jest sterownik.
http://images28.fotosik.pl/190/58d47fdeca003599.jpg[/img]
ten kabelek to jest antena do pilota.
http://images28.fotosik.pl/190/58d47fdeca003599.jpg[/img]
ten kabelek to jest antena do pilota.
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
W Dedrze sterownik centralnego zamka jest chyba pod tylną kanapą obok modułu ABS.
no to mam problem bo nie ma go ani wlistwie bezp. ani pod tylna kanapa:/
Delta TURBO diesel
by madman 

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz