Potwierdzam ja w swoim Kapiszonie też mam takie oponki i jestem zadowolony"nietoperz" pisze:Ja osobiście na lato polecam Goodyear Exellence sam użytkuje na dwóch autach i jestem bardzo zadowolony.
Opony - jakie marki polecacie?
Lato :DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE
Zima:BARUM POLARIS 2
Zima:BARUM POLARIS 2
Ze swej stropny gorąco polecam Klebery na lato. Od momentu, w którym je założyłem prawie zapomnaiłem, że mam w aucie ABS. Naprawdę świetne opony. Jedyny zauważalny minus robią się nieco głośne przy prędkości powyżej 160 km/h.
A ja mam BF Goodrich Profiler 2 co prawda w rozmiarze 205/60/15, ale 195/65/15 też są, a jestem z nich zadowolony.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Odradzam Kormorany, Dębice i Savy - to się slizga niż jedzie
(z własnego doświadczenia)

Dodam, że z przyjemnością przerzucę zimowe Goodyear-y 195/15 Ultragrip7 (nie polecam tych oponek) na letnie Kleberki.
- amajek
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Fuldy nie polecam mam u siebie i sa strasznie glosne
Lancia Kappa 2.4 LX `98
Ząbkowice Śląskie
Ząbkowice Śląskie
Hehe widze, że z opiniami na temat opon jest podobnie jak z olejami:
ilu użytkowników i producentów - tyle opinii.
Naprawdę nie mam się do czego przy nich przyczepić. A co Tobie - geowik - w nich nie pasuje?
Wydaje mi się, że najlepiej po prostu wybrać samemu to co Ci się podoba i za bardzo nie zwracać uwagi na opinie innych,
bo ciężko będzie wybrać opony, co do których nikt nie ma zastrzeżeń.
ilu użytkowników i producentów - tyle opinii.

Ja właśnie założyłem "letnie" kółka. Zimą jeździłem na Goodyear'ach Ultragrip 7+ 195/65 R15 i bardzo polecam."geowik" pisze:Dodam, że z przyjemnością przerzucę zimowe Goodyear-y 195/15 Ultragrip7 (nie polecam tych oponek) na letnie Kleberki.

Naprawdę nie mam się do czego przy nich przyczepić. A co Tobie - geowik - w nich nie pasuje?

Wydaje mi się, że najlepiej po prostu wybrać samemu to co Ci się podoba i za bardzo nie zwracać uwagi na opinie innych,
bo ciężko będzie wybrać opony, co do których nikt nie ma zastrzeżeń.

Mati
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D
Pozdrawiamy
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D
Pozdrawiamy

od kilku dni jeżdżę na BF Goodrich G-force Profiler (205/55/R16) bardzo fajny bieżnik, póki co jest OK, zakładałem je w zaprzyjaźnionym warsztacie gdzie już je przetestowali, podobno bardzo dobra opona, oczywiście biorąc pod uwagę umiarkowaną cenę."Kojak" pisze:A ja mam BF Goodrich Profiler 2 co prawda w rozmiarze 205/60/15, ale 195/65/15 też są, a jestem z nich zadowolony.
P.S.
zdecydowanie odradzam Dębicę i Baruma
polecam Klebera i Fuldę (na takich jeździła moja poprzednia Kappa)
ciekawostka:
kupiłem Kappę z nowymi oponami zimowymi marki CEAT (taka "taniocha" u nas mało popoularna), założył je poprzedni właściel (herr Helmut), i muszę stwierdzić, że mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły, są zaskakująco ciche jak na zimówki, myślę że mogę je polecić (oczywiście na kolejny sezon)
pozdrawiam
ASSOLUTO
była Kappa Coupe 2,4 V.I.S. 1997r.
była ZETA 2,0JTD 2001r.
jest Kappa 3.0LX automat 1999r.
ASSOLUTO
była Kappa Coupe 2,4 V.I.S. 1997r.
była ZETA 2,0JTD 2001r.
jest Kappa 3.0LX automat 1999r.
Ja zainwestowałem w Japoński wynalazek i polecam Toyo Proxses T1R. Jestem baaaardzo zadowolony 

Pozdrawiam Pablo
No ja tym razem zaryzykuje i zakupie sobie Kumho Ecsta ku31. Zobaczymy co z tego wyniknie. I tak 1400 zł popłynie w asfalt 

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Pawełku, właśnie takie nabywam drogą kupna do Delciny.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ja tam po raz kolejny zainwestuje w Pirelli P6000. Mam na Bravie już czwarty sezon i sprawdzają się bardzo dobrze, więc i Lancii zafunduje