Emulator LPG

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Emulator LPG

Post autor: aro » 12 kwie 2008, 11:32

Witajcie,

irytuje mnie jeden problem, że prawie zawsze po przejechaniu ok. 500 km musze resetowac kompa bo zbiera za dużo błędów podczas pracy na LPG.
Już kiedys opisywałem ten problem, że mam mały problem z jazdą na PB aż się silnik nie rozgrzeje. Wszystkie czujniki są ok. Problem objawia się tym, że jak już odepne kleme i pojeżdże ok. 500 km to później nadchodzą dni męki z jazdą na PB. Auto skacze, jest zmulone, przerywa, nie równo pracuje. Problem ustaje jak mocno przegazuje aut, lub popracuje troche na luzie. Problem znika po odpięciu klemy. Zawsze odpalam auto na PB. LPG tankuje na różnych stacjach, ale to nic nie daje.

Mam zamiar wymienic filtr gazu, oraz wymienic gumy w parowniku.
Instalacja 2 generacji.
Może macie jakie sugestie, czy porady?
Kilka danych: Parownik LOVTEC, elektrozawór LOVATO, sterownik Autronic AL-700

Awatar użytkownika
vinci
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Emulator LPG

Post autor: vinci » 12 kwie 2008, 15:41

Ja też mam podobny problem w kappie i też AUTRONICA,ogólnie auto było zamulone strasznie na gazie i ostatnio wywaliłem krokowca i wstawiłem register (śrube) i rewelacja:auto dostało kopa,pali mniej jednym słowem śmiga jak na benzynce.Tylko jest jedno ale... wlaśnie po dłuższe jeżdzie na gazie komp łapie błędy i musze resetować bo na benzynie jest do d... dodam że jak miałem silniczek krokowy też łapał błędy

Awatar użytkownika
radek79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Emulator LPG

Post autor: radek79 » 12 kwie 2008, 17:50

witam jak kupiłem swego kapiszona chodził identycznie jak wasze na gazie więc pojechałem do gazownika popatrzył i stwierdził że brakuje emulatora ' K ,podpił go pod ecu auta pod schowkiem i od tamtej poty miód malina minoł rok i jest oki co prawda teraz padła mi centralka od gazu i bierze gaz i benzynę na raz ale w poniedziałek podmiana i powinno być oki
wcześniej
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna

Awatar użytkownika
maciek_czer
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Emulator LPG

Post autor: maciek_czer » 12 kwie 2008, 18:08

No właśnie! Emulator wtrysków to ważna rzecz, druga sprawa to emulacja wskazań sondy lambda podczas jazdy na LPG, jak jest zdupcona to tak też się dzieje im dłużej się jeździ tym więcej błedów w ECU. Podsumowując: brak w/w elementów i ich złe ustawienie powoduje opisane systuacje.
Lancia Y10 Avenue, Chevrolet Lumina APV 3.1 V6 1991
Serwis Fiat, Lancia, Alfa Romeo
http://www.flar-ital.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”