Podwyżka akcyzy na LPG !!!
- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Jako były pracownik jednego z resortów, chcę powiedzieć, że jak się Kappy wykończyły, to zaczęli kupować inne marki. Także aktualnie w rządzie ciężko uświadczyć Lancię.
Viva la macchina
W "kulturze" może już i nie ma ale w KPRM jest jeszcze ich trochę."psadow" pisze:Jako były pracownik jednego z resortów, chcę powiedzieć, że jak się Kappy wykończyły, to zaczęli kupować inne marki. Także aktualnie w rządzie ciężko uświadczyć Lancię.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Niee chce mi się liczyć, ale wygląda OK. Raz masz kwotę na kg, a raz na litr. Ciężar właściwy LPG nie jest 1."Nat" pisze:Mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem:
Pytanie: do jakiej wysokości wzrośnie akcyza za 1000 l gazu? I do jakiego poziomuProjekt przewiduje znaczny wzrost akcyzy na LPG (autogaz) do poziomu 1100 zł/1000 kg (dziś to tylko 695 zł) gotowego wyrobu, tj. do wysokości 618 zł/1000 l.![]()
![]()
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

wujekp mnie uprzedził
A jeśli chodzi o podatki - to w sumie za ich wysokość w normalnych krajach politycy rozliczani są w trakcie wyborów. Ale to co w Polsce najbardziej wkurza - to ciągłe manipulacje przy podatkach i zbyt krótkie okresy przejściowe. Jak tu obliczyć opłacalność inwestycji w instalację gazową do auta, jak nie wiadomo jaka będzie relacja ceny gazu do innych paliw. W tym przypadku okres przejściowy powinien być co najmniej tak długi, aby ewentualna inwetsycja się zrekompensowała (czyli przynajmniej 2 lata).
A w ogóle, to albow Polsce są płace za niskie, albo ceny paliw za wysokie. Przecież to k..w...ica bierze, że w takiej Irlandi litr benzyny kosztuje około 1,20 euro za litr (ON parę centów więcej), a w Polsce to chyba nawet jeszcze więcej. I nikt tu nie bawi się w instalacje gazowe.

A jeśli chodzi o podatki - to w sumie za ich wysokość w normalnych krajach politycy rozliczani są w trakcie wyborów. Ale to co w Polsce najbardziej wkurza - to ciągłe manipulacje przy podatkach i zbyt krótkie okresy przejściowe. Jak tu obliczyć opłacalność inwestycji w instalację gazową do auta, jak nie wiadomo jaka będzie relacja ceny gazu do innych paliw. W tym przypadku okres przejściowy powinien być co najmniej tak długi, aby ewentualna inwetsycja się zrekompensowała (czyli przynajmniej 2 lata).
A w ogóle, to albow Polsce są płace za niskie, albo ceny paliw za wysokie. Przecież to k..w...ica bierze, że w takiej Irlandi litr benzyny kosztuje około 1,20 euro za litr (ON parę centów więcej), a w Polsce to chyba nawet jeszcze więcej. I nikt tu nie bawi się w instalacje gazowe.
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie