Cena szok 179zł za 205/50/17 orginalne chińskie

http://www.oponytanio.pl/start.html
http://img208.imageshack.us/img208/6906/oponyxl8.jpg[/img]
Ja bym się zbytnio nie przejmował miejscem gdzie te opony wyprodukowano. W dzisiejszych czasach wszystko jest wyprodukowane w "taniej Azji". Jeżeli chodzi o te opony, to nie jest z nimi tak źle. Obecnie jestem na etapie zakupu właśnie 17" i również rozważałem zakup tych oponek. Na stronach internetowych sprzedających opony piszą dość przychylne komentarze na ww. temat."sloneczna" pisze:Jeeżli jest to nowa to ktoś ją dopuścił do obrotu.
Ważne ,że na dupie mam bardzo dobre .Przkonam się, czy jest wielka różnica (niech ABS popracuje),ach ostatnio nie rozwijam wielkich prędkości ,jade zazwyczaj przepisowo i to raczej nazywam oszczędzaniem na bezpieczęstwie.
Myślę, że ważny jest kształt bieżnika w takiej oponie. Niejednokrotnie przypomina bieżnik drogich, markowych opon i według takich kategorii należy dokonać zakupu. Wystarczy poczytać komentarze, bądź też przeznaczenie opony (opisane przez producenta)."Piszczyk" pisze:to że opona jest sprzedawana na zachodzie nic nie znaczy
kupiłem kiedyś w niemczech nowe opony WANLI (ChRL) w zakładzie oponiarskim
katastrofajego mać!!!
(zderzak lampy chłodnica maska w dedrze + klepanie dupy astry)
opona nienadawała się na mokry asfalt
moim zdaniem duże ryzyko...
to że bieznik przypomina markowy to tylko jeden ze składników zachęcający do kupna , ale sam kształt to nie wszystko żeby opona była dobra , patrząc na przykładzie mojej siostry i jej "chińskich opon" zakładając że jst demonem prędkości bo po autobanie smiga co najwyżej 130 to własnie te opony przyczyniły sie ze na małym łuku na mokrym asfalcie wyleciała z niego fokusem przy 40 na godzine gdzie normalnie na pirelkach ten sam łuk przejeżdzała spokojnie 60-70 na mokrym . taaa bieznik był ładny taki sportowy ............... a fokus był funkiel nówka bezwypadkowy............"wega" pisze:Myślę, że ważny jest kształt bieżnika w takiej oponie. Niejednokrotnie przypomina bieżnik drogich, markowych opon i według takich kategorii należy dokonać zakupu. Wystarczy poczytać komentarze, bądź też przeznaczenie opony (opisane przez producenta)."Piszczyk" pisze:to że opona jest sprzedawana na zachodzie nic nie znaczy
kupiłem kiedyś w niemczech nowe opony WANLI (ChRL) w zakładzie oponiarskim
katastrofajego mać!!!
(zderzak lampy chłodnica maska w dedrze + klepanie dupy astry)
opona nienadawała się na mokry asfalt
moim zdaniem duże ryzyko...
co innego jak jest cos produkowane na terenie Chin czy innego państwa a co innego jak jest to chińska myśl techniczna wg ich norm:)"Torell007" pisze:heh...Panowie...pirelli produkuje w afryce,indiach, miechelin energy robi ?????? ... dzis to norma ... ja polecam opony Nexen badz Syron