wiesz...jak policzysz paliwo,czas,dzień wolny w pracy,nocleg itd to taniej by wyszło zapłacenie za wymiane.aczkolwiek jak napisałem jest to dzwiny zbieg okoliczności że sprzęgło padło tak szybko po zakupie.tacy fachowcy by się kapneli że coś nie gra."aro" pisze:+ koszty wymiany. No chyba, że to też pokrywa LT"Opciu" pisze:ja na twoim miejscu poprosiłbym o wysłanie nowego sprzęgła pocztą a wymienisz sobie u mechanika swojego,bezpiecznie i taniej napewno."Fugaz" pisze:Powodzenie na pewno się przyda.
Lybra - Sprzęgło nie cofa się
Sprowadzanie i sprzedaż samochodów osobowych z UE.
nr tel:793-44-66-43
A czy każdy sprzedający mówi wszytko kupującemu??"Opciu" pisze:wiesz...jak policzysz paliwo,czas,dzień wolny w pracy,nocleg itd to taniej by wyszło zapłacenie za wymiane.aczkolwiek jak napisałem jest to dzwiny zbieg okoliczności że sprzęgło padło tak szybko po zakupie.tacy fachowcy by się kapneli że coś nie gra."aro" pisze:+ koszty wymiany. No chyba, że to też pokrywa LT"Opciu" pisze:ja na twoim miejscu poprosiłbym o wysłanie nowego sprzęgła pocztą a wymienisz sobie u mechanika swojego,bezpiecznie i taniej napewno."Fugaz" pisze:Powodzenie na pewno się przyda.

Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
nie piszę tu o każdym sprzedającym lecz o "cudownym"LT jak tu niektórzy o nich mówią...co z tego że daja gwarancje,jak niewiele po zakupie auto się sypie i to jeszcze za taka kasę, niby tyle robią przy autach przed sprzedażą a to juz nie pierwszy taki przypadek że auto sie psuje niewiele po zakupie."Przemo" pisze:A czy każdy sprzedający mówi wszytko kupującemu??"Opciu" pisze:wiesz...jak policzysz paliwo,czas,dzień wolny w pracy,nocleg itd to taniej by wyszło zapłacenie za wymiane.aczkolwiek jak napisałem jest to dzwiny zbieg okoliczności że sprzęgło padło tak szybko po zakupie.tacy fachowcy by się kapneli że coś nie gra."aro" pisze:+ koszty wymiany. No chyba, że to też pokrywa LT"Opciu" pisze:ja na twoim miejscu poprosiłbym o wysłanie nowego sprzęgła pocztą a wymienisz sobie u mechanika swojego,bezpiecznie i taniej napewno."Fugaz" pisze:Powodzenie na pewno się przyda.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Tak to już jest z autami używanymi. Nigdy nie wiemy w 100% co poprzedni własciciel robił z autem
. Dobrze, że chociaż naprawią to co się w aucie zepsuło, bo jakoś nie chce mi się wierzyc, że kupując auto w komisie, jakby coś nie w nim zepsuło, to z taką checią wzięli by się do naprawy.

masz rację.lecz zauwaz że jak sie stanie tak jak koledze coś ze sprzęgłem to jedź na ryzyko do łodzi...a jak się zepsuje do końca po drodze??to ta gwarancja wyjdzie cię taniej jak wymienisz sam...mówię o takie sytuacji...po co gwarancja komuś kto mieszka 400km dalej??przeciez to kosztuje,trzeba dojechać,stracic czas,nocleg itd."aro" pisze:Tak to już jest z autami używanymi. Nigdy nie wiemy w 100% co poprzedni własciciel robił z autem. Dobrze, że chociaż naprawią to co się w aucie zepsuło, bo jakoś nie chce mi się wierzyc, że kupując auto w komisie, jakby coś nie w nim zepsuło, to z taką checią wzięli by się do naprawy.
a jak mieszkasz w tym samym mieście co LT to co innego,zawieziesz auto do LT i masz 30minut do domu.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Tak masz racje!"Opciu" pisze:masz rację.lecz zauwaz że jak sie stanie tak jak koledze coś ze sprzęgłem to jedź na ryzyko do łodzi...a jak się zepsuje do końca po drodze??to ta gwarancja wyjdzie cię taniej jak wymienisz sam...mówię o takie sytuacji...po co gwarancja komuś kto mieszka 400km dalej??przeciez to kosztuje,trzeba dojechać,stracic czas,nocleg itd."aro" pisze:Tak to już jest z autami używanymi. Nigdy nie wiemy w 100% co poprzedni własciciel robił z autem. Dobrze, że chociaż naprawią to co się w aucie zepsuło, bo jakoś nie chce mi się wierzyc, że kupując auto w komisie, jakby coś nie w nim zepsuło, to z taką checią wzięli by się do naprawy.
a jak mieszkasz w tym samym mieście co LT to co innego,zawieziesz auto do LT i masz 30minut do domu.

Kolega ma jedynie tyle szczescia, że LT chce wymienic te sprzęgło

Udało mi się zajechać i wrócić, zajęło to niestety 2 dni robocze, ale co tam. Wg mechanika na miejscu padł docisk sprzęgła, pojechałem do chłopaków z LT wymienili całe sprzęgło, ale biegi niestety nie wchodziły więc wyrok padł na pope hydrauliki, przez nią musiałem tam zosatać na drugi dzień. Przy okazji zostało wyminione sprzęgło oporowe i jakieś tam łożyska na czymś związanym ze sprzęgłem. Mój koszt związany z wyjazdem i noclegiem to jakieś 350 zeta, na miejscu mechanik chciał 500 za robocizne + części więc rachunek ekonomiczny mówi, że się opłacało. Oczywiście wsio było objętę gwarancją, dlatego smiało mogę ich polecić i na pewno auto dla żony kupię właśnie u nich
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
no i fajnie"Fugaz" pisze:Udało mi się zajechać i wrócić, zajęło to niestety 2 dni robocze, ale co tam. Wg mechanika na miejscu padł docisk sprzęgła, pojechałem do chłopaków z LT wymienili całe sprzęgło, ale biegi niestety nie wchodziły więc wyrok padł na pope hydrauliki, przez nią musiałem tam zosatać na drugi dzień. Przy okazji zostało wyminione sprzęgło oporowe i jakieś tam łożyska na czymś związanym ze sprzęgłem. Mój koszt związany z wyjazdem i noclegiem to jakieś 350 zeta, na miejscu mechanik chciał 500 za robocizne + części więc rachunek ekonomiczny mówi, że się opłacało. Oczywiście wsio było objętę gwarancją, dlatego smiało mogę ich polecić i na pewno auto dla żony kupię właśnie u nich

A co do dojazdu, że drogo, jak kupi się samochód w komisie (a Lybra nie stoi w każdym komisie na rogu, niektórzy po nie jeżdżą osobiście aż do Niemiec) to nie masz żadnej gwarancji, a czasami do takiego komisu trzeba 300km zawalać... więc to, że po poważną naprawę trzeba się przejechać do Łodzi to i tak się należy cieszyć, że robią w ramach gwarancji.
Kupisz w zwykłym komisie 30km od domu i co z tego, że blisko? NIC bo i tak taki komis ma Cię po przejeździe przez bramę w d...
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM

Pewnie każdy sprzedawca mógł powiedzieć "widziały gały co brały" więc zepsuło się radź sobie sam, a tu proszę, pełna kultura wiadomo, jak każdy sprzedawca muszą zarabiać, ale u nich płaci się więcej za to, że biorą na siebie większą odpowidzialność niż inni.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
No to zostaje tylko pogratulować chłopakom z LT takiego podejścia...
Gratuluje, a pozwolisz że zapytam. Wymieniono Ci tylko docisk sprzęgła bez tarczy???
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
Już piszę, wymieniono całe sprzęgło na nowe (nie wiem co jest w zestawie) docisk, łożysko oporowe, jakieś łożyska od czegoś w sprzęgle i pompe hydrauliki. Mam nadzieję, że nic nie pominąłem