Lybra - nie opuszczaja sie szyby tylne
Witam!!!! Przyciemnilem szybki w mojej Lucynce i niesety ten kto to robil musial odpiac kostki tylnych szyb .Z tylu nie opuszczaja sie ale za to dzialaja normalnie kiedy je podnosze i opuszczam przednimi przyciskami.Prosze o jakac podpowiedz.
w przednich drzwiach (kierowcy) oprócz przycisków 4 szyb masz piąty przycisk... wciśnij go... 

To akurat to wiem bylo by zaproste.Prawdopodobnie trzeba zresetowac i usterka zniknie.Ale najpierw za nim pojade kiedys do serwisu i mnie skasuja /czego chce uniknac /poczekam moze ktos mial taki problem.Czytalem wczesniej ,ze komus nie chca sie sprzodu automatycznie opuszczac wtedy trzeba przytrzymac przycisk od podnoszenia szyb ok5 sek i problem znika /nie u wszystkich/.Sprobowalem ja z tylnymi to nie pomoglo.
Rozwiazaniem problemu bylo podpiecie sie w ASO i zresetowanie bledu .Szybki dzialaja ponownie.Pozdrawiam
to co byl jakis blad? elektryka w lybrze jest normalna czy jest magostrala can?
Lybra SW Lx 2.4 JTD , YZF 750 R

Zakupilem nowy drugi kluczyk i musialem go w ASO zaprogramowac/tylko tam/ auto zostalo podpiete pod kompa.Gdy mechanior kodowal kluczyk wspomnialem o problemie z szybami ze tylnie sie nie opuszczaja itd.Sam do konca nie wiem czy widzial ten problem na ekranie czy wystarczylo sie tylko podpiac usmial sie tylko i pokazal mi ze dzialaja.I tak problem sie rozwiazal.Pozdrawiam