Czy są jakieś różnice między tymi olejami półsyntetycznymi? Który jest lepszy? Każde info cenne. Który wybrac do silnika benzynowego?
P.S. Bany, tylko się nie denerwuj

Sprawdz olej MOTUL - jezdze juz na nim jakis czas i subiektywnie jest lepszy - obiektywnie auto ciut mniej pali (srednia spalania/100km jest 0,3l mniejsza)."Endrju" pisze:Ja ostatni rok jeździłem na Vavoline i nie powiem wszystko cacy tylko jak na moje oko spalanie minimalnie większe...teraz zalałem castrola i różnicy nie widaćtroszkę mniej pali...
czy tak naprawdę marka ma aż takie znaczenie? nie wiem...ale jeżeli normy są podobne to wybrał bym tańszyróżnica w cenia pewnie tylko wynika z działań marketingowych
Swego czasu jeździłęm na Petro Canada i złego słowa nie powiem...nie widziałem jeszcze tak jasnego oleju
hmm no ja tylko zasugerowalem ze zaden z powyzszych"aro" pisze:Panowie, ale tutaj jest inny temat! Chodzi tylko o te dwa oleje wymienione w temacie.
To po co zmieniać? Wlej to co do tej pory"aro" pisze:Silnik mi oleju nie bierze (może minimalne ilosci). Teraz przeżywa swoją drugą młodosc.Ma przebieg troche ponad 172tkm.
Od nowości było jeżdżone na półsyntetyku 10W40