Lybra - świetne osiągi - mam chipsa?
Lybra - świetne osiągi - mam chipsa?
Cześć, patrząc na dane katalogowe przyspieszeń 80-120km/h przy moim silniku i nadwoziu wychodzi, że samochód powinien się rozpędziać ok 13,5-14sek na V biegu. Chyba, że mam złe dane.
Mój egzemplarz robi to tak (sorry komórka)
http://youtube.com/watch?v=8brfXDKp7zo
...czyli mniej niż 10s.
Proszę o sprawdzenie jak jest u Was w silniku 2.4JTD 140KM.
Mój egzemplarz robi to tak (sorry komórka)
http://youtube.com/watch?v=8brfXDKp7zo
...czyli mniej niż 10s.
Proszę o sprawdzenie jak jest u Was w silniku 2.4JTD 140KM.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 13:13 przez kaeres, łącznie zmieniany 1 raz.
Lybra - świetne osiągi- mam chipsa?
czesto robione byly na 170 PS jedynie hamownia kolego 

BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
Ja słyszałem, że różnica jest bardzo odczuwalna między silnikiem chipowanym, a nie chipowanym. Nie pozostaje Ci nic innego jak sprawdzić ile masz koników. Z ciekawości sprawdzę jak to u mnie wygląda i dam Ci znać, jednak trzeba zauważyć, że nasze pomiary na oko w zegarku nie są za dokładne. Podobne chipowane silniki mają mniejsze zużycie przy ekonomicznej jeździe.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
Proszę o sprawdzenie bo może dane są po prostu przekłamane.
A zacząłem się zastanawiać jak jechałem teraz do Wawy zapakowany po dach i gdy chciałem śmignąć 200km/h to zajęło to kilka chwil i jeszcze był mały zapasik.
Do tego jeszcze to sprawdziłem i może coś tam było robione przez Włocha.
A zacząłem się zastanawiać jak jechałem teraz do Wawy zapakowany po dach i gdy chciałem śmignąć 200km/h to zajęło to kilka chwil i jeszcze był mały zapasik.
Do tego jeszcze to sprawdziłem i może coś tam było robione przez Włocha.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
2,0 20V miało zapasik jeszcze przy 235 km/h
BTW Uważaj na opony, jesli jeździsz z takimi prędkościami
(Vmax wg producenta - 210 km/h)
P.S. powyższa 2,0 z pewnością nie cheapowana

BTW Uważaj na opony, jesli jeździsz z takimi prędkościami
(Vmax wg producenta - 210 km/h)

P.S. powyższa 2,0 z pewnością nie cheapowana
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
A jaką masz prędkosc max?
Hamownia Ci prawde powie. No chyba, że poprzedni własciciel zainstalował tam jakiegos poweboxa. Można takie kupic na allegro. Są tańsze jak chipowanie, ale daja mniej koników i zawsze wymontowac. Kiedys było to poruszane na forum.
Hamownia Ci prawde powie. No chyba, że poprzedni własciciel zainstalował tam jakiegos poweboxa. Można takie kupic na allegro. Są tańsze jak chipowanie, ale daja mniej koników i zawsze wymontowac. Kiedys było to poruszane na forum.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 17:28 przez aro, łącznie zmieniany 1 raz.
Wracając z pracy sprawdziłem jak moja lybra się zachowuje. Od 80-120 na V biegu lekko pod górkę niecałe 11 sek. Moja wersja ma 135KM. Pomiar pewnie obarczony błędem przypusczam, że gdybyś miał chipowany silnik to osiągi byłyby znacznie lepsze, albo mój też jest chipowany 

Wydaje mi się że nie jest zawirusowana ale zawirusować by ją można 

dane pi- drzwi , stoperem mierzone komorki
elastycznosc 4 bieg 60 -100 - 8,5 s
elastycznosc 5 bieg 80 - 120 - 9.7 s
Mam 136 koni
Mam 136 koni
Lybra SW Lx 2.4 JTD , YZF 750 R

Prawie tak jak u mnie tylko, że jak mierzyem to miałem pod górkę i czas był drochę gorszy więc raczej na 99% nie mam wirusa"Kis79" pisze:dane pi- drzwi , stoperem mierzone komorki
Mam 136 koni

Nie jestem pewien, ale dane fabryczne podawane są chyba dla pełnego obciążenia (czyli ileś tam osób + bagaż), a jeśli nawet nie, to dla obciążenia nieco większego niż kierowca solo. Dlatego jeśli jeździcie sami, bez dodatkowego balastu w postaci żony/ dziewczyny/ kochanki, tudzież worka kartofli, dynamika może być znacząco lepsza od podawanej fabrycznie.
I proszę poczekajce z tymi prędkościami powyżej 200 na polskich drogach aż już sobie wyjadę
I proszę poczekajce z tymi prędkościami powyżej 200 na polskich drogach aż już sobie wyjadę

homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie

Ok, to nie ma tematu.
Widocznie znalazłem złe dane na stronie.
Widocznie znalazłem złe dane na stronie.
Ja tak sie tylko pochwale stilon 115km chipniety na 158km na 5 biegu 90-150km/h robi w jakies 12-13sek 
PS: apropos filmiku , czemu wozik do 120 jedzie gorzej niz od 120 ? gorka sie zaczela ?
80-120 8sek , 120-160 9sek ,
albo masz chipa ,albo gorka byla spora

PS: apropos filmiku , czemu wozik do 120 jedzie gorzej niz od 120 ? gorka sie zaczela ?

80-120 8sek , 120-160 9sek ,

Odp: Lybra - świetne osiągi- mam chipsa?
Dopiero teraz odpowiem bo mogłem sprawdzić na autostradzie.aro pisze:A jaką masz prędkosc max?
Poszedł 220km/h licznikowo i mnie żona sprostowała żebym nie udawał kogoś kim nie jestem

Był zapas z 5-10km/h
Na GPS widniało 210km/h
Jedyne co mnie zmartwiło to przy tej prędkości i obrotach 4500rpm dymka czarnego puścił.
Przy 80km/h na V biegu obroty są w okolicach 1300-1400, a dopiero później odpala się turbawka i ciągnie aż do końca.DeviLL pisze:J
80-120 8sek , 120-160 9sek ,albo masz chipa ,albo gorka byla spora
Odp: Lybra - świetne osiągi- mam chipsa?
przy takiej prędkości sam filmowałeś zegary,czy ktoś trzymał komórkę? szczerze mówiąc przeraża mnie to...bo wiem jak się auto wtedy zachowuje i ile uwagi trzeba poświęcać wydarzeniom na drodze...