Fiat Auto Poland Family Day-relacja

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: strang » 27 lip 2008, 14:35

Na razie słowna. Fotki wieczorem-warto czekać. Nie wystawił się żaden z Alfa klubów, ani klubów fiata-tylko my. Samochody mimo iż parę sztuk były oblegane. Wystawiona cała gama produkcji Fiata. Było Mito.
Najważniejsze - Jeździliśmy nową Deltą!!!

Zadbalismy odpowiednio o reklamę Klubu. Zbajerowałem tygryska i kaczorka, Tomasz ubrał ich w koszulki klubowe i tak po całej imprezie łazili. Ludzi z 10 tysięcy.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2008, 18:35 przez strang, łącznie zmieniany 1 raz.
Strang Delta 1,9td
Obrazek

Awatar użytkownika
lemaxx
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: lemaxx » 27 lip 2008, 16:12

...a ja niedojechalem :'-( :'-( :'-(

kappa96
Klubowicz
Klubowicz

Re: Fiat Auto Poland Family Day-relacja

Post autor: kappa96 » 27 lip 2008, 17:17

"strang" pisze:Na razie słowna. Fotki wieczorem-warto czekać. Nie wystawił się żaden z Alfa klubów, ani klubów fiata-tylko my. Samochody mimo iż parę sztuk były oblegane. Wystawiona cała gama produkcji Fiata. Było Mio.
Najważniejsze - Jeździliśmy nową Deltą!!!

Zadbalismy odpowiednio o reklamę Klubu. Zbajerowałem tygryska i kaczorka, Tomasz ubrał ich w koszulki klubowe i tak po całej imprezie łazili. Ludzi z 10 tysięcy.
Zazdroszczę Wszyskim obecnym na tym spotkaniu a szczególnie "jazdy" nową Deltą. Niestety cały weekend w pracy. Z niecierpliwością czekam na fotki i obszerną relację.

Najwazniejsze jednak że byliśmy jako Lancia Klub Polska obecni i zauważeni przez wielu uczestników i media. Na pewno będzie to procentowało w przyszłości (współpraca z FAP).
Dzięki Wielkie Tym którzy byli i poświęcili swój czas i zaprezentowali Swoje Lancie i LKP.
: brawa : : brawa : dla Zarządu że trzymacie rękę na pulsie dzięki temu jesteśmy zawsze tam gdzie powinniśmy być !!!!!

Awatar użytkownika
Tomasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomasz » 27 lip 2008, 20:30

Jazda testowa Wersja testowanego silnika to 1.4 Turbo
Obrazek

Grześ wystraszony zapina pasy :D :D
Obrazek

Obrazek

Staszek jak zwykle podrywa dziewczyny :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klubowe maskotki :D : yesyes :

Obrazek

Fotka grupowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

robston
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Robert

Post autor: robston » 27 lip 2008, 21:36

Fotki super szkoda że mnie tam nie było :(
nowa Delta jest cudna ale bardziej na mnie wrażenie robi ten Abarth :D
F Ducato 2.3JTD
+48 733 167-823

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 27 lip 2008, 21:57

Dzięki wszystkim ,którzy dzisiaj walczyli na froncie ! :twisted:
Szczególnie Tomkowi za możliwość przeżycia czegoś niepowtarzalnego :D Generalnie jako grupa wykonaliśmy kawał dobrej roboty - rozdaliśmy około 150 kalendarzyków ,ludziom którzy naprawdę byli Naszym Klubem zainteresowani :D - zostaliśmy bardzo pozytywnie zauważeni przez organizatorów :twisted: Bawiliśmy sie świetnie , w tle płyneła muzyka Rodowicz live , piwko było chłodne , jedzenie przyzwoite, towarzystwo jak zawsze na medal - dzięki Staszek, Kondziu za wsparcie i przybycie.

Ale nie ma róży bez kolców :wink:

Straty - może inaczej - doświadczenia z imprezy masowej :

Odparliśmy atak dwóch tur dzikich stad po 5 tyś luda każda a wsród nich co trzeci miał za zadanie doprowadzić do destrukcji wnętrze samochodów eksponowanych (tajni wysłaniccy VW :roll: )
Z naszej grupy Watażka i ja od początku udostępniliśmy samochody zwiedzającym , potem poległ WojtekZ ( biała HF TURBO) , Stig i Tomasz nie poddali się - chociaż nie jeden raz można było zauważyć trwogę na ich twarzach :wink: .
Stig koło południa dojrzał do zemsty i poszedł polować ( czyt.urwać ) na klamke jakiegoś abarthaz wystawionych przez Fiata w ramach odwetu za atak na klamki oraz szarpanie jego ukochanej czarnej Delty :lol:
Tomasz kilkukrotnie słyszał alarm swojej Kappy ,który wyzwalał się "tylko" od "delikatnych"prób otworzenia zamkniętych drzwi .
Watażka walczył dzielnie :twisted: - 1 kryzys miał koło południa ( druga tura pierwszej grupy tak około 2,5 tyś luda) jak po raz trzeci musiał montować klamkę wewnętrzną która była wyrywana ponieważ ......Beta ma klakson po kluczyku :lol: NIe rozumiecie o co chodzi ? Ok postaram się wyjaśnić ....

Ludziska przypływają falami na taki dzień - rodzinki - standart czyli 2 dzieci w wieku około 10-16 lat , Mama ,Tata, jakiś wujek lub dziadek .
I teraz tak - działanie standartowe: podchodzą do auta w pierwszej kolejności próba ograniczników czyli "z impetem w głąb" , potem dupsko do środka z palcem na klaskonie i wybijaniem jakieś prostej melodyjki , następnie szarpanie kierownicą - ruch: góra, dół, potem lewo -prawo - kontrola sprawności blokady -klakson działa cały czas - "oglądający" atakuje pąjąki od migacza , wycieraczek , potem awaryjne , następnie młynek skrzynią biegów czyli szybko na okrętke od 1 do 5 i z 3 razy wsteczny, w czasie kiedy pracują rece - nogi delikwenta z niewiarygodna szybkością kopią po sprzegle ,hamulcu i gazie - klakson pipa cały czas w rytmie bliżej nieokreślonym gośc przyjmuje pozycje zbliżoną do prawidłowej ( rece na kierownicy 10 10 ) chwila wytchnienia klakson milczy - i...... zauważa panel srodkowy ( 10 przycisków) które w sobie tylko wiadomym algorytmie jak mistrz fortepianu -naciska z miną małpy która dostała banana 8O - równocześnie wykonuje ruchy ciałem w przód i w tył - sprawdza mocowanie fotela jak się pobawi klimatronikem i radiem wraca do pipania klaksonem - dramat . Zaczyna się sesja zdjęciowa czyli najcześciej kobieta - celuje z aparatu do środka chcąc uchwycić wierzgającego delikwenta w kadrze - ponieważ jest Family Day równocześnie z atakiem miejsca kierowcy jest atakowana strona pasażera z tym tylko wyjątkiem że atakujący nie ma czym trąbić :lol:
Po zrobieniu zdjęcia następuje wymiana członków rodziny i algorytm się powtarza i tak od było od 10 do 18 non stop .

Wracając do Beci Watażki - frustrowała oglądających ponieważ nie trąbiła przez co agresja była rozładowywana na elementach wnętrza :wink:
Maciek miał 2 kryzys koło 15 bo cała akcja toczyła się słońcu i dzwieku klaskonów wystawianych samochodów ( około 30) a na dodatek temperatura wahała się w okolicach 30 ale nie poddał się ...... oglądali do końca i chyba ( licze że sam się wypowie) nie zniszczyli nic trwale .

Wojtuś ( ten od hf-ki) o 10 rano nakleił kartki ( nie zdążyłem przeczytać ) z tekstem: nie szarpać czy nie dotykać ale jak zobaczył tabun ludzi koło 11 ( tak koło 3 tyś) zwątpił i chyba sam zajmował się oprowadzaniem mocno nalegających "gości" po Delcie .

Moja dedra - kurna powiewiem tak - niektórzy taksówkarze nie maja w swoim życiu zawodowym takiej ilości ludzi jak dzisiaj przewineła się przez mój samochód :lol: własciwie zero strat nie licząc ciżko działającej klamki i wytartego kubła ( mam na gwarancji)

Reasumując - była to niesamowita przygoda - jeszcze raz dziękuje wszystkim i szczerze polecam imprezkę w przyszłym roku - zabawa była świetna - pogoda wspaniała - naprawdę super . Szkoda tylko że było Nas tak niewielu - licze że następnym razem bedzie inaczej .
.

Pozdrawiam
Grzesiek

P.S następnym razem wypnę klaskon jadąc na takie cuś a zamiast foteli wstawie drewniane ławeczki i bedzie rewelacyjnie .

mike_d
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: mike_d » 27 lip 2008, 22:18

O rany - czytalem z bólem to co napisałeś. Ja bym nie wytrzymał.
Wogóle cholera chłopaki zapomniałem o tej imprezie a tak fajnie byłoby się spotkać i pojeździć nową delta. Nie mogę odżałować ....

Napiszcie jakie wrażenia z jazdy.

Ja dzisiaj siedziałem w nowej Yaris, Punto, Peugot 203 i dokładnie taki tryb przechodziłem - tylko w klakson nie waliłem. Wrażenia - chce o tym szybko zapomnieć - wracałem kappa wieć odstresowałem się wystarczająco.

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: sloneczna » 27 lip 2008, 22:26

Fajnie ,że Klub zaistniał na takiej iprezie. : yesyes :
"lancia1969" pisze:
Moja dedra - kurna powiewiem tak - niektórzy taksówkarze nie maja w swoim życiu zawodowym takiej ilości ludzi jak dzisiaj przewineła się przez mój samochód :lol: własciwie zero strat nie licząc ciżko działającej klamki i wytartego kubła ( mam na gwarancji).
-chciałem zgłosić reklamację .
-a co się stało ?
-ten fotel kubełkowy co niedawno nabyłem,
przetarł się po jednym dniu.
-jak to możliwe ?
-po prostu przewineło się przez niego z 10tyś dup. :wink:
Jurek odszedł od nas na zawsze...

robston
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Robert

Post autor: robston » 27 lip 2008, 22:32

lancia1969dobrze że u mnie klakson nie działa :D
a wogóle to musiało się dużo dziać z tego co napisałeś :)
F Ducato 2.3JTD
+48 733 167-823

Awatar użytkownika
Aras
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Aras » 27 lip 2008, 22:36

świetna relacja Grzesiek:D naprawdę opis iście batalistyczny :D
Podziękowania dla chłopaków za promocje klubu :) ja od dwóch dni biegam w klubowych koszulkach po Lublinie i nie robię takiego wrażenia :(
Landrynka -Y 1,2 16V
zamiast Pasikonika srebrna Santarita:)

Awatar użytkownika
WojtekZ
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: WojtekZ » 28 lip 2008, 8:49

Grzesiu - byłbyś świetnym dziennikarzem! Nie można było lepiej oddać klimatu wczorajszego zjawiska.
Dodam tylko ,że u mnie atakowane były również tylne siedzenia i bagażnik :roll: a i jeszcze dwa razy maska - oczywiście nie z tej strony z której należy.Ataku dopuścił się 10 letni "terrorysta" , który biegał pomiędzy fiatami z otwartymi maskami i wyciągał miarki oleju.Najlepsza jednak była była pewna pani , która na widok Delty przystanęła i ogarniając ją swoim wzrokiem (ja wiedziałem ,że wyrok już zapadł) powiedziała - "To jest stara zastawa".

Ogólnie było bardzo fajnie i wesoło.Dziękuję wszystkim za jak zawsze miłą atmosferę.

Pozdrawiam
Wojtek
Lancia Delta 1.6 HF Turbo 92r.
NO DRUGS , NO ALCOHOL , ONLY LANCIA
Obrazek

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 28 lip 2008, 9:14

"mike_d" pisze:O rany - czytalem z bólem to co napisałeś. Ja bym nie wytrzymał..
Dlaczego - widok roześmianych buziaków małych terrorystów - bezcenny , dyskusje na temat "ile ciągnie i dlaczego tak słabo - rewelacyjne :wink: Naprawdę super imprezka :D
"mike_d" pisze: Napiszcie jakie wrażenia z jazdy.
No cóż tutaj Fiat się nie popisał ponieważ udostępnił nam samochód przygotowany dla dzienikarzy 150 konna delta , jeżdziliśmy 300 metrów w jedną i 300 m w druga strone wiec wiele powiedzieć nie można a jeszcze na dodatek na drodze byli zabłąkani "terroryści" :wink:
Ja w czasie swojej próby próbowałem zmuśić delte do maksymalnego doładowania - (ma na desce elektroniczny wskaźnik ) dwójka - pełny gaz a lewa na hamulcu i........ delta głupieje.... czyli odcina dopływ paliwa a assystent hamowania "wciąga" pedał do podłogi - włącza awaryjne - towarzystwo w środku wali łbami w zagłówki :wink: "nasi" byli zapięci w pasy a pan Manager z Fiata zbagatelizował sprawe wiec kilka baranków zaliczył - twardy gość bo cały czas mimo tego mówił - ach te korporacyjne szkolenia :lol:

Nie jest żle - dostaliśmy wizytówki i obietnice że jak dziennikarze oddadzą samochody indywidualne bedziemy się umawiać na jednodniowe jazdy delciną - ja mam zamiar skorzystać - pośmigam i chętnie napisze relacje.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 9:18 przez lancia1969, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dizzy
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dizzy » 28 lip 2008, 9:15

Czizys ja bym nie dał rady. Moja niunia jest tylko moja i nikomu bym nie dał sie po niej poniewierać. Grzesiu jak to czytam to serce mi sie kroi. Fajna relacja. Powinieneś prowadzić szkło kontaktowe :)
Obrazek
Obrazek

Kendzik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Kendzik » 28 lip 2008, 9:52

Pomijając fakt, że jestem tylko uczestnikiem forum a nie klubowiczem postaram się (jak doprowadze do kultury wygląd po poprzednim właścicielu) wspomóc Klubową Brać na podobnych imprezach w miarę wolnego czasu i paliwa na dojazd. :]

Może i auta przezywały horror ale może ludzie przestaną gadać, że Lancia to zło a golfidła trzecie są zaj : cenzura : te. Panowie dziękuję za promowanie Naszej marki. Szacunek... i nerwosol :D
Lancia Delta HPE 1.6 16V 97`
Lancia Delta LE 1.8 94`
"Brzmienie regulujesz pedałem gazu..."
Obrazek

Awatar użytkownika
Watazka
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Maciej

Post autor: Watazka » 28 lip 2008, 11:37

Cali i zdrowi 5min temu w domu.komentarz jak odsapne