Thesis - Problem z telefonem, szukam płytki do nawi
Witam!
Na początku chciałbym przywitać wszystkich użytkowników Lancii!!!
Mam problem z telefonem w Thesisie, nie mogę dzwonić z telefonu, który jest w nawigacji. Przy wybraniu połączenia telefon zachowuje się jakby połączenie miało być zrealizowane ale po jakichś 2 sekundach pokazuje się komunikat END OF CALL! Przychodzące są OK sms-y mogę wysyłać i odbierać ale nie mogę dzwonić! Pomóżcie!!!
A i szukam płytki do Navi może ktoś takową posiada?
Pozdrawiam!
Mam problem z telefonem w Thesisie, nie mogę dzwonić z telefonu, który jest w nawigacji. Przy wybraniu połączenia telefon zachowuje się jakby połączenie miało być zrealizowane ale po jakichś 2 sekundach pokazuje się komunikat END OF CALL! Przychodzące są OK sms-y mogę wysyłać i odbierać ale nie mogę dzwonić! Pomóżcie!!!
Pozdrawiam!
- lukasz22i
- Klubowicz
..o widze kolegę ze Złotoryji który sprzedaje Thesisa 

Bolesławiec Lancia Fan!
Witam!!!
Przynajmniej próbuję!
Ciężko sprzedać 3 litry w benzynie, ale myślę, żę nie będzie tak źle!
Z tego co widzę na motoallegro to nawet dieselki ciężko się sprzedają!
Pozdrawiam!
Przynajmniej próbuję!
Ciężko sprzedać 3 litry w benzynie, ale myślę, żę nie będzie tak źle!
Z tego co widzę na motoallegro to nawet dieselki ciężko się sprzedają!
Pozdrawiam!
bo za tą cenę ludzie mają bardziej popularne i też ekskluzywne samochody. Np Volvo s80. Lancia ma ograniczoną ilość nabywców.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Re: Problem z telefonem w Lancii THESIS!!! Szukam płytki do
"thesis" pisze:Witam!
Pozdrawiam!

Jeżeli jest to karta pre-paid to nie będzis działać , natomiast ja miałem taka sama sytuacje w E klasie i dopiero wymiana karty (abonamentowej w plusie) sim na "nowszy" model rozwiązała sprawę . Spróbuj założyć inne karty

Dzięki za informację i proszę o jeszcze!
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
A jaki masz typ nawigacji ? model , wersje płyty i oprogramowania ?"thesis" pisze:Dzięki za informację i proszę o jeszcze!
Re: Problem z telefonem w Lancii THESIS!!! Szukam płytki do
Hmmm u mnie w lybrze pop dziala wysmienicie..."lancia1969" pisze:"thesis" pisze:Witam!
Pozdrawiam!Fajny ten Thesis
![]()
![]()
![]()
Jeżeli jest to karta pre-paid to nie będzis działać , natomiast ja miałem taka sama sytuacje w E klasie i dopiero wymiana karty (abonamentowej w plusie) sim na "nowszy" model rozwiązała sprawę . Spróbuj założyć inne karty
Nawigacja na 99% bedzie na system DX
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Witam,
Wiem, że wątek jest stary ale nie chciałem rozpoczynać nowego skoro objawy są identyczne.
Mój telefon w Thesis (z kartą Era TakTak) też nie funkcjonuje prawidłowo - da się odbierać ale nie da się dzwonić.
Czy ktoś może rozwiązał ten problem? Czy jest to kwestia jakiś ustawień?
A może trzeba nową kartę sim aktywować w zwykłej komórce. Problem tylko z tym, że w takim przypadku muszę ją oderwać - przejść z karty SIM dużej na małą.
Proszę o wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Piotr
Wiem, że wątek jest stary ale nie chciałem rozpoczynać nowego skoro objawy są identyczne.
Mój telefon w Thesis (z kartą Era TakTak) też nie funkcjonuje prawidłowo - da się odbierać ale nie da się dzwonić.
Czy ktoś może rozwiązał ten problem? Czy jest to kwestia jakiś ustawień?
A może trzeba nową kartę sim aktywować w zwykłej komórce. Problem tylko z tym, że w takim przypadku muszę ją oderwać - przejść z karty SIM dużej na małą.
Proszę o wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
SPIKO - Lancia Thesis z Alfowskim Sercem
Opel Signum
Poprzednio: [AR] 156 2.0 TS, [AR] 147 1.6 TS, [AR] 164 3.0 V6 24V, Fiat Tipo, Fiat Panda, Citroen ZX Volcane
W Rodzinie: Kappa, Bravo TJet, Alfa 164
Opel Signum
Poprzednio: [AR] 156 2.0 TS, [AR] 147 1.6 TS, [AR] 164 3.0 V6 24V, Fiat Tipo, Fiat Panda, Citroen ZX Volcane
Zazwyczaj pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych. Mówię oczywiście o zwykłych telefonach, ale chyba zasada działania jest podobna.
Witam,
Powertuje instrukcję i zobaczę czy jest taka opcja dotycząca telefonu."arkashka" pisze:Zazwyczaj pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych. Mówię oczywiście o zwykłych telefonach, ale chyba zasada działania jest podobna.
Pozdrawiam
Opel Signum
Opel Signum
Witam,
Chcę zaprezentować ROZWIĄZANIE jakie zadziałało u mnie.
W końcu udało się uruchomić kartę Era Tak Tak - aby dało się dzwonić a nie tylko odbierać połączenia. Przypomnę, iż karta była nowo zakupiona i niezainicjowana.
Oto co zrobiłem:
- Naciskamy 'Tel'
- Wybieramy 'Options' (po włosku 'Opzioni')
- Po lewej stronie ukazuje się informacja z naszym numerem telefonu, IMEI i numer Service (Servizio). Zapisujemy numer serwisowy na kartce
- Przechodzimy do 'Pre-Paid Card' (Carta prepagata)
- Wpisujemy numer telefonu serwisowego wraz z +48 na początku (aby wybrać plus trzeba przytrzymać dłużej klawisz zero)
- Po wprowadzeniu numeru wybieramy zapisz / Save / Salva
- Dodatkowo po wprowadzeniu danych i zapisaniu wybrałem jeszcze informacje o kredycie - chyba bo tego pewien nie jestem
Po wykonaniu powyższego telefon działa perfekcyjnie
Chcę zaprezentować ROZWIĄZANIE jakie zadziałało u mnie.
W końcu udało się uruchomić kartę Era Tak Tak - aby dało się dzwonić a nie tylko odbierać połączenia. Przypomnę, iż karta była nowo zakupiona i niezainicjowana.
Oto co zrobiłem:
- Naciskamy 'Tel'
- Wybieramy 'Options' (po włosku 'Opzioni')
- Po lewej stronie ukazuje się informacja z naszym numerem telefonu, IMEI i numer Service (Servizio). Zapisujemy numer serwisowy na kartce
- Przechodzimy do 'Pre-Paid Card' (Carta prepagata)
- Wpisujemy numer telefonu serwisowego wraz z +48 na początku (aby wybrać plus trzeba przytrzymać dłużej klawisz zero)
- Po wprowadzeniu numeru wybieramy zapisz / Save / Salva
- Dodatkowo po wprowadzeniu danych i zapisaniu wybrałem jeszcze informacje o kredycie - chyba bo tego pewien nie jestem

Po wykonaniu powyższego telefon działa perfekcyjnie
Pozdrawiam
Opel Signum
Opel Signum
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
Re: Thesis - Problem z telefonem, szukam płytki do nawi
Zastosowałem się do tych wskazówek i osiągnąłem cel następujący:
po włożeniu "całej" karty orange (pre-paid) uruchomiłem telefon na tyle że odbieram sms i odbieram połączenia i mogę rozmawiać - wszystko działa
Nie mogę nigdzie dzwonić bo wyświetla mi się napis "no entry"
Co trzeba, żeby można było dzwonić ?????????
Może już ktoś coś wymyślił
Pozdrawiam i wesołych świąt
---------------------------------------------------------------------------
Przed chwilą kupiłem kolejną kartę tym razem TAK TAK - dzięki że teraz to tanie jak barszcz
Włożyłem kartę do telefonu i chwilę poczekałem, ku mojemu zdumieniu wyświetlił mi się operator.
Ja nic nie ustawiałem bo samo się automatycznie ustawiło, wszystkie numery itd.
Kolejna sprawa to próba połączenia i znowu zaskoczenie wykonałem do siebie i,,,,,,,,, dzwoni
!!!!!!!!!!!
Tym sposobem udało mi się uruchomić telefon w samochodzie hehehe.
Można powiedzieć że nie ja ale samochód ma telefon i swój numer.
Co do płyty navi to mam i mogę kogoś poratować.
Pozdrawiam
no i daje trzy zdjątka
po włożeniu "całej" karty orange (pre-paid) uruchomiłem telefon na tyle że odbieram sms i odbieram połączenia i mogę rozmawiać - wszystko działa
Nie mogę nigdzie dzwonić bo wyświetla mi się napis "no entry"
Co trzeba, żeby można było dzwonić ?????????
Może już ktoś coś wymyślił
Pozdrawiam i wesołych świąt
---------------------------------------------------------------------------
Przed chwilą kupiłem kolejną kartę tym razem TAK TAK - dzięki że teraz to tanie jak barszcz
Włożyłem kartę do telefonu i chwilę poczekałem, ku mojemu zdumieniu wyświetlił mi się operator.
Ja nic nie ustawiałem bo samo się automatycznie ustawiło, wszystkie numery itd.
Kolejna sprawa to próba połączenia i znowu zaskoczenie wykonałem do siebie i,,,,,,,,, dzwoni

Tym sposobem udało mi się uruchomić telefon w samochodzie hehehe.
Można powiedzieć że nie ja ale samochód ma telefon i swój numer.
Co do płyty navi to mam i mogę kogoś poratować.
Pozdrawiam
no i daje trzy zdjątka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Klubowicz
- Imię: http://www.flyshark.ayz.p
- Kontakt:
Re: Thesis - Problem z telefonem, szukam płytki do nawi
Ciąg dalszy telefonu w Thesis.
Jak widać po uruchomieniu rozmawiam w podróży samochodem. Jest wygoda i satysfakcja że działa.
Problem jest w zasięgu, otóż jak na wyświetlaczu samochodowym mam dwie kreski lub jedną to w zwykłym telefonie mam zasięg MAX.
Jeżeli się zdarzy że w zwykłym telefonie mam słaby zasięg to ten samochodowy nie ma wcale
Z czego to może się dziać ????
Instalacja czy sam telefon ????
Sam sieci wybrać nie mogę bo jest to wybierane automatycznie.
Ma ktoś jakiś pomysł ????
Dzięki i pozdrawiam
Jak widać po uruchomieniu rozmawiam w podróży samochodem. Jest wygoda i satysfakcja że działa.
Problem jest w zasięgu, otóż jak na wyświetlaczu samochodowym mam dwie kreski lub jedną to w zwykłym telefonie mam zasięg MAX.
Jeżeli się zdarzy że w zwykłym telefonie mam słaby zasięg to ten samochodowy nie ma wcale

Z czego to może się dziać ????
Instalacja czy sam telefon ????
Sam sieci wybrać nie mogę bo jest to wybierane automatycznie.
Ma ktoś jakiś pomysł ????
Dzięki i pozdrawiam