Kappa - podniesienie reflektora
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - podniesienie reflektora
witajcie, chciałbym sobie podnieść reflektor do góry ponieważ za nisko swieci, elektrycznie jest juz na maxa w góre ale i to jest za mało, jak mam podnieśc do góry????
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 23:29 przez Taz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
jak podnieśc reflektor???
Kolego dopisz o jaki samochód chodzi?Sądząc po poprzednich postach to masz kappę?Jeśli tak to po otwarciu maski od góry reflektora masz takie dwie czarne plastikowe śruby na krzyżak lub klucz 8.Pokręć nimi i ustawisz.Najlepiej jednak podjechać na diagnostykę i Ci to pożądnie zrobią z przyżądem za dychu 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
moja kapotka to 2,0 T, dzieki za odpowiedz
...ale po co Ci tak wysoko? 

Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
-
nie wysoko , mam bardzo nisko pod tylne koła mi az swieci 

Heh ja mam podobny problem :PP tyle że mój kappiszon świeci 6 metrów przed samochodem a potem ciemności. Moja regulacja w ogóle nie działa (prawdopodobnie silniczki) wiec postanowiłem samemu to wyregulować... Po tym zabiegu świeciłem sąsiadom po balkonach
:D już nie reguluje. Pojadę na diagnostykę to tam to zrobię.

-
ale co i gdzie rególowałeś????
z poprzednich postów można by odnieść też inne wrażenia oprócz tego jakim kolega waldi-1 jezdzi samochodem i zadać sobie pytanie dlaczego to nie jest Golf II lub III jak mu kolega pozyczy, ale ja już nie zabieram glosu na ten temat, bo będzie, że kogoś brechtam z błotem"usterka" pisze:Sądząc po poprzednich postach to masz kappę?

A co do lampy to polecam najbliższą stację kontroli pojazdów podobnie jak Usterka i Samuel - nie wszystko warto robic samemu w garażu, w zeszłym roku zapłaciłem na stacji diagnostycznej całe 5zł za regulacje świateł.
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
...może to kwestia słabiutkich żarówek,a nie regulacji? 

Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.
...poprzednim samochodem jakim jeździłeś to chyba był Golf,bo elementy flustracji z tego powodu wywalasz po raz kolejny na innych..."vincenzo" pisze:z poprzednich postów można by odnieść też inne wrażenia oprócz tego jakim kolega waldi-1 jezdzi samochodem i zadać sobie pytanie dlaczego to nie jest Golf II lub III jak mu kolega pozyczy, ale ja już nie zabieram glosu na ten temat, bo będzie, że kogoś brechtam z błotem"usterka" pisze:Sądząc po poprzednich postach to masz kappę?
A co do lampy to polecam najbliższą stację kontroli pojazdów podobnie jak Usterka i Samuel - nie wszystko warto robic samemu w garażu, w zeszłym roku zapłaciłem na stacji diagnostycznej całe 5zł za regulacje świateł.

Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.
-
mam xenon, niee nie golf tylko mitsubishi galant, golfów nielubie tylko podoba mi sie z nich to własnie podsietlanie
Pozdrawiam i życze przyjemności w jeździe Kapiszonem"pawcio1" pisze:...poprzednim samochodem jakim jeździłeś to chyba był Golf,bo elementy flustracji z tego powodu wywalasz po raz kolejny na innych..."vincenzo" pisze:z poprzednich postów można by odnieść też inne wrażenia oprócz tego jakim kolega waldi-1 jezdzi samochodem i zadać sobie pytanie dlaczego to nie jest Golf II lub III jak mu kolega pozyczy, ale ja już nie zabieram glosu na ten temat, bo będzie, że kogoś brechtam z błotem"usterka" pisze:Sądząc po poprzednich postach to masz kappę?
A co do lampy to polecam najbliższą stację kontroli pojazdów podobnie jak Usterka i Samuel - nie wszystko warto robic samemu w garażu, w zeszłym roku zapłaciłem na stacji diagnostycznej całe 5zł za regulacje świateł.![]()

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

...ale oczywiście to był żart i nie chciałem Cie urazić!?"vincenzo" pisze:Pozdrawiam i życze przyjemności w jeździe Kapiszonem"pawcio1" pisze:...poprzednim samochodem jakim jeździłeś to chyba był Golf,bo elementy flustracji z tego powodu wywalasz po raz kolejny na innych..."vincenzo" pisze:z poprzednich postów można by odnieść też inne wrażenia oprócz tego jakim kolega waldi-1 jezdzi samochodem i zadać sobie pytanie dlaczego to nie jest Golf II lub III jak mu kolega pozyczy, ale ja już nie zabieram glosu na ten temat, bo będzie, że kogoś brechtam z błotem"usterka" pisze:Sądząc po poprzednich postach to masz kappę?
A co do lampy to polecam najbliższą stację kontroli pojazdów podobnie jak Usterka i Samuel - nie wszystko warto robic samemu w garażu, w zeszłym roku zapłaciłem na stacji diagnostycznej całe 5zł za regulacje świateł.![]()

Była Kappa 2.0 16v T.
Była Kappa 2.0 16v T.
-
ok spoko
heh porostu wykręciłem silniczki i wypuściłem trochę tą śrubkę która popycha reflektory by sie podnosiły."waldi-1" pisze:ale co i gdzie rególowałeś????