lancia kappa strzela na gazie
może mi ktoś podpowiedzieć co to jest zapalam silnik niby jest wszystko ok pracuje równiutko ale jak mu wrzucę pierwszy bieg i zaczynam jechać zaczyna strzelać potrafi strzelić ze trzy razy z odstępami i mam w rażenie ze nie pracuje w tedy na jednym cylindrze niema siły jechać a jak mu depnę to idzie nadsłuchiwałem pod maską to nie łapie dzikiego powietrza a strzela przed kolektorem powietrza co to może być ?
z mojego doświadczenia jeśli chodzi o samochody zasilane LPG wynika że jeżeli strzela najpierw trzeba wymienić przewody, raz miałem taki przypadek że przejeździłem po różnych serwisach dużo kilometrów wkońcu ktoś powiedział że musze zmienić przewody sprawdziłęm cene orginału 300 zł cena mnie tyroszkę zabiła kupiłem więc inne za 70 zł ale niestey dalej strzelało i znowu pielgrzymka po mechanikach aż w końcu trafiłem do serwisu forda bo samochodzik to był ford i niezgadniecie załozyli orginalne przewody i usterka znikła samochód przyspieszał płynnie i nic nie strzelało. w innych samochodach jak zaczynał sie problem to przeważnie pomagało poza jednym przypadkiem jak niełączył przewód od cewki elektro zaworu na reduktoże przy przyspieszniu dziło się tak że kabelek zmieniał położenie i rozłąnczał zawór i jakoś to powodowało strzelanie ale w jaki sposób to nie wiem w każdym razie po usunięciu tej usterki strzelanie też znikło więc zostaje ci szukać.
Lancia kappa 2.4 JTD
Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Ja bym obstawiał świece lub przebicia na cewkach.
Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
dzięki chłopaki wymienię przewody i zobaczę co się będzie działo
pozdro
pozdro
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Życzę powodzenia, ale nie znajdziesz takowych."tadi" pisze:dzięki chłopaki wymienię przewody i zobaczę co się będzie działo
pozdro
Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
A które przewody?"tadi" pisze:dzięki chłopaki wymienię przewody i zobaczę co się będzie działo
pozdro
Zmień świece i posprawdzaj cewki.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power