Kappa - Problem ze skrzynia biegów - ciężko chodzi.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam
nie wiem co sie stało ale po zimie kiepsko zaczeła proacowac mi skrzynia biegów (ciezko) Wogle wpadł mi pedał sprzegł do podłogi i tak został wymieniłem wysprzeglik biegi wchodz jest ok ale problem mam z jak ruszam dzwignią w prawo i w lewo (tak jak bym szukał luzu) normalnie ciezko jak cholera , sprawdzałem te linki co ty steruja jest ok tak mi sie wydaje .
Koledzy prosze o pomoc
nie wiem co sie stało ale po zimie kiepsko zaczeła proacowac mi skrzynia biegów (ciezko) Wogle wpadł mi pedał sprzegł do podłogi i tak został wymieniłem wysprzeglik biegi wchodz jest ok ale problem mam z jak ruszam dzwignią w prawo i w lewo (tak jak bym szukał luzu) normalnie ciezko jak cholera , sprawdzałem te linki co ty steruja jest ok tak mi sie wydaje .
Koledzy prosze o pomoc
ale te linki dochodzą do wybierka w skrzyni i tam jest taka tuleja która lubi się zatrzeć w środku trzeba to rozebrać przesmarować
i już u mnie przynajmniej to było.
i już u mnie przynajmniej to było.
Lancia kappa 2.4 JTD
Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA
-
do skrzyni biegów dochodzą te linki i tam jest taka tulejka która wychodzi jak sie rusza lewarkiem zmiany biegów w lewo lub w prawo .Ja próbowałem to odkręcic tam sa chyba3- 4 sróby potem zaczołem to podnosić do góry zobaczyłem ze tam cos jest i szybko wcisnołem to spowrotem
Nie wiem czy cos sie stanie jak to wyjmę wszystko?
Nie wiem czy cos sie stanie jak to wyjmę wszystko?
no ja to rozbierałem i nic sie nie stało
nie martw sie niejest to aż tak bardzo skomplikowane
a może wypowie sie jakiś tęższy umysł

Lancia kappa 2.4 JTD
Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA
-
mam poprostu odkrecic to wszystko i wyjac normalnie do góry
teraz już nie pamętam tak dokłądnie jak to było zbudowane bo robiłem to jużjakiś czas temu a nie chce mi sie ściągać półki akumulatora żeby na to popatrzeć ale jakiejś szczególnej filozofi tamniebyło nic sie nie rozlatywało nic nie wyskakiwało nic nie zgineło
więc myśle że bedzie dobrze troszke odwagi i patrzeniaj ak było złożone żeby potem poskłądać tak samo.

Lancia kappa 2.4 JTD
Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA