Kappa - Stag 300 spalanie
Stag 300 spalanie Kappa
żal mi d... ściska..nie wypowiadam sie już w tym wątku więcej bo szkoda mojego czasu...jeden pisze ze kłamie drugi że nie potrafie odczytac z licznika ;/ poprostu...ach szkoda mi was...wy sobie piszcie swoje madrosci...a ja ide sie cieszyc spalaniem 13-14 litrow ( przy dynamicznej jezdzie ) Amen
Pozdrawiam Adisz
PS: przeczytajcie uważnie moją stopke...zmniejszy to ilosc wypowiedzi o 3/4
Pozdrawiam Adisz
PS: przeczytajcie uważnie moją stopke...zmniejszy to ilosc wypowiedzi o 3/4
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Stag 300 spalanie Kappa
Hmm, ciekawe, bo wielu pisze że 12l LPG/100
a tu w sumie zrobiło się zamieszanie
14 l przy dymanicznej sie może zgadzać
a przy wyczynowej pewnie max. 16 litrów i to jest chyba normalne : >
moj na strasie nie przekraczajc 3500 obr. i trzymajac sie pewnych zasad spali 9.5 do max. 10/100 PB i to chyba normalne : >
a tu w sumie zrobiło się zamieszanie
14 l przy dymanicznej sie może zgadzać
a przy wyczynowej pewnie max. 16 litrów i to jest chyba normalne : >
moj na strasie nie przekraczajc 3500 obr. i trzymajac sie pewnych zasad spali 9.5 do max. 10/100 PB i to chyba normalne : >
Stag 300 spalanie Kappa

powiem Ci szczerze ze ja nie widze w tym nic dziwnego...u mnie trasa 11,5 to norma...zaraz ktos pewnie powie ze w poradniku domowym bylo napisane ze 5 cylindrow to na trasie minimum 13 pali :/ widocznie zawsze mamy z górki i z wiatrem...
Tak to u mnie wygląda :
Stag 300 spalanie Kappa
Adisz ma Kappe w kombi i najprawdopodobniej nivomat na tylnej osi i wtedy chyba jest automatyczna regulacja.
Ja mam taki zestaw do regulacji właśnie z kombi i tam nie ma regulacji ręcznej świateł i zachodziłem w głowę dlaczego - pomyślałem sobie "jakaś dziwna wersja, uboda, że świateł nie ma regulowanych".
Dopiero teraz wpadłem na to jak popatrzyłem, że w kombi są niwomaty i najprawdopodobniej automatyczna regulacja.
Ja mam taki zestaw do regulacji właśnie z kombi i tam nie ma regulacji ręcznej świateł i zachodziłem w głowę dlaczego - pomyślałem sobie "jakaś dziwna wersja, uboda, że świateł nie ma regulowanych".
Dopiero teraz wpadłem na to jak popatrzyłem, że w kombi są niwomaty i najprawdopodobniej automatyczna regulacja.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Stag 300 spalanie Kappa
Cześć Adisz!
Nie żebym się czepiał,po prostu ciekawość-do czego masz podpięty 6-ty wężyk?To już drugą kappę taką widzę...Cylindrów jest 5
pozdrawiam.
Nie żebym się czepiał,po prostu ciekawość-do czego masz podpięty 6-ty wężyk?To już drugą kappę taką widzę...Cylindrów jest 5

pozdrawiam.
David Lancia k 2,0 20V VIS 1997 LPG
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Stag 300 spalanie Kappa
Adisz jeszcze jedna sprawa czy twoi gazownicy czytali instrukcję?
Cytat: "reduktora nie należy montować cewka zaworu gazowego do dołu ze względu na możliwość zabrudzenia się i zatarcia zaworu. "
Cytat: "reduktora nie należy montować cewka zaworu gazowego do dołu ze względu na możliwość zabrudzenia się i zatarcia zaworu. "

Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Stag 300 spalanie Kappa
Sorki, faktycznie. Adisz możesz powiedzieć jak wygląda reduktor od dołu. Lub jakąś fotkę strzelić.
Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
Re: Stag 300 spalanie Kappa
Dokładnie o to samo chałem zapytać."david_b" pisze:Cześć Adisz!
Nie żebym się czepiał,po prostu ciekawość-do czego masz podpięty 6-ty wężyk?To już drugą kappę taką widzę...Cylindrów jest 5![]()
pozdrawiam.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Stag 300 spalanie Kappa
Na zdjęciu widać że trzecia cewka przy lewej listwie ma podpięte zasilanie ale nie ma wyprowadzenia gazu u dołu jak w pozostałych."mike_d" pisze:Dokładnie o to samo chałem zapytać."david_b" pisze:Cześć Adisz!
Nie żebym się czepiał,po prostu ciekawość-do czego masz podpięty 6-ty wężyk?To już drugą kappę taką widzę...Cylindrów jest 5![]()
pozdrawiam.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Stag 300 spalanie Kappa
Witam,
6 wężyk tak na zapas
pewnie wyszli z założenia że jak zapłacone to trzeba założyć
Z tymi światłami może być prawda....nie wiem osobiście czy mam nivo ale wychodzi ze chyba tak
(wiem nie ma się z czego cieszyc) też zdziwiony byłem ze tak licho bez regulacji...w sumie samochod full opcja klimatronik skorzana kierownica ale nic...troche mnie zaskoczył widok silniczków w lampach
pomyslałem ze zmieniane były ,bity czy coś...z tego co piszecie wychodzi ze same sie ustawiaja albo rzeczywiscie sa wstawiane
jak jest z reduktorem nie wiem jak bede miał czas sprobuje zrobic zdjecie bo sam sie nie znam
Myśle ze raczej dobrze zalozyli...kilka tysiecy instalacji juz maja na koncie przy mnie zakładali jeszcze dwie rownolegle do voyagera 3.8 i 2.4...własciciel ma dodga rama hemi tez ze stagiem 300..
6 wężyk tak na zapas

Stag 300 spalanie Kappa
W Siedlcach wstawiałeś? Bo tam dodgów na placu walało się jak u ruskich rakiet 

Lancia Kappa 2.0 20v
LPG Stag 300
LPG Stag 300
Stag 300 spalanie Kappa
dokładnie tam
zakład Alsa sie nazywa...tez tam zakładałeś?? podobno kilka lancii zagazowali...jesli tak to jak pali Twoja?? Pozdr

Stag 300 spalanie Kappa
Również tam gazowałem swoją laleczkę w lipcu zeszłego roku i z czystym sumieniem mogę polecić ten zakład. Wtedy cena była bardzo atrakcyjna - 2,5tyś, czyli zostawało ok 1 tyś w kieszeni w stosunku do cen w Białymstoku.
Nakręciłem na gazie 23kkm i nic złego (odpukać się nie dzieje). Jedyny mankament, to niewielki zbiornik (40 w kole), do którego wchodzi z reguły 26 - 28 l . Wystarcza to na ok.200 - 230km (przewaga miasto), więc źle nie jest.
Na początku czasami wywalał mi check, ale po wymianie termostatu już go nie widuję.
Pozdrawiam.
Nakręciłem na gazie 23kkm i nic złego (odpukać się nie dzieje). Jedyny mankament, to niewielki zbiornik (40 w kole), do którego wchodzi z reguły 26 - 28 l . Wystarcza to na ok.200 - 230km (przewaga miasto), więc źle nie jest.
Na początku czasami wywalał mi check, ale po wymianie termostatu już go nie widuję.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, 23:25 przez sam_go, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Kappa 2.0 20v
LPG Stag 300
LPG Stag 300