Lybra - fabryczne xenony, światła drogowe
- wolfshadow
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - fabryczne xenony, światła drogowe
Dzisiaj z braku czasu podjechałem na przegląd do najbliższej stacji kontroli zamiast do znajomego mechanika. Panu w stacji nie podobały się światła drogowe w mojej Lucynie[rocznik 2002]. Zamiast zapalania się dodatkowej żarówki światła mijania podnoszą się jedynie do góry. uznał że mam uszkodzone światła i że przeglądu mi nie da. Pojechałem do mechanika ten z kolei uznał że wszystko ze światłami jest ok - ten typ tak ma. Czy jest czym się martwić czy raczej jest wszystko ok. jak mówi znajomy mechanik
Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa
lybra - światła drogowe
u mnie zapalają sie po prostu dodatkowe żarówki(H7).
Podnoszą w sensie?Cała lampa idzie do gówy czy odbłyśnik sie przemieszcza?
Podnoszą w sensie?Cała lampa idzie do gówy czy odbłyśnik sie przemieszcza?
lybra - światła drogowe
No też mam osobne żarówki.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
lybra - światła drogowe
jasne, że są osobne żarówki 

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Re: lybra - światła drogowe
Nie chcę być alfą i omegą ale ja sobie tego wyobrazić nie mogę."wolfshadow" pisze:Dzisiaj z braku czasu podjechałem na przegląd do najbliższej stacji kontroli zamiast do znajomego mechanika. Panu w stacji nie podobały się światła drogowe w mojej Lucynie[rocznik 2002]. Zamiast zapalania się dodatkowej żarówki światła mijania podnoszą się jedynie do góry. uznał że mam uszkodzone światła i że przeglądu mi nie da. Pojechałem do mechanika ten z kolei uznał że wszystko ze światłami jest ok - ten typ tak ma. Czy jest czym się martwić czy raczej jest wszystko ok. jak mówi znajomy mechanik
Żarówki świateł drogowych nie dość, że sięgają dalej (są inaczej ustawione) to są jeszcze mocniejsze.
Czy zauważasz podczas przełączenia z mijania na drogowe że Ci się podnoszą (no kilka sekund to musi trwać) ?
Albo ten z przeglądu to głąb albo masz wymysł szatana w swojej lucynie.
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
a może masz ksenony? jest jeden żarnik a są dwa rodzaje zmiany - ruchomy żarnik albo ruchomy odbłysnik... wtedy jest zmiana /drogowe/mijania. ( to z trekstu Motoru o ksenonach)."kaeres" pisze:Nie chcę być alfą i omegą ale ja sobie tego wyobrazić nie mogę."wolfshadow" pisze:Dzisiaj z braku czasu podjechałem na przegląd do najbliższej stacji kontroli zamiast do znajomego mechanika. Panu w stacji nie podobały się światła drogowe w mojej Lucynie[rocznik 2002]. Zamiast zapalania się dodatkowej żarówki światła mijania podnoszą się jedynie do góry. uznał że mam uszkodzone światła i że przeglądu mi nie da. Pojechałem do mechanika ten z kolei uznał że wszystko ze światłami jest ok - ten typ tak ma. Czy jest czym się martwić czy raczej jest wszystko ok. jak mówi znajomy mechanik
Żarówki świateł drogowych nie dość, że sięgają dalej (są inaczej ustawione) to są jeszcze mocniejsze.
Czy zauważasz podczas przełączenia z mijania na drogowe że Ci się podnoszą (no kilka sekund to musi trwać) ?
Poza tym

hmm, chetnie dowiem się jak jest w rzeczywistsci, bardzo ciekawy artykuł
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
była:
Ale to wtedy bixenon by był, a Lybra miała chyba tylko zwykłe xenony..."Artur G." pisze:a może masz ksenony? jest jeden żarnik a są dwa rodzaje zmiany - ruchomy żarnik albo ruchomy odbłysnik... wtedy jest zmiana /drogowe/mijania. ( to z trekstu Motoru o ksenonach)."kaeres" pisze:Nie chcę być alfą i omegą ale ja sobie tego wyobrazić nie mogę."wolfshadow" pisze:Dzisiaj z braku czasu podjechałem na przegląd do najbliższej stacji kontroli zamiast do znajomego mechanika. Panu w stacji nie podobały się światła drogowe w mojej Lucynie[rocznik 2002]. Zamiast zapalania się dodatkowej żarówki światła mijania podnoszą się jedynie do góry. uznał że mam uszkodzone światła i że przeglądu mi nie da. Pojechałem do mechanika ten z kolei uznał że wszystko ze światłami jest ok - ten typ tak ma. Czy jest czym się martwić czy raczej jest wszystko ok. jak mówi znajomy mechanik
Poza tymprzy zwykłych żarówkach? pojecia nie mam ale chyba ten diagnosta jest nie teges...
hmm, chetnie dowiem się jak jest w rzeczywistsci, bardzo ciekawy artykuł
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
lybra - światła drogowe
Tak, bardzo słusznie - biksenony...by miał a nie miał, a miana położenia tylko jak słusznie zauważyłeś są w bi....hm, a i tak podejście diagnosty dziwne, może jest na to sensowne wytłumaczenie?...
pozdrawiam, Artur
była:
była:
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
lybra - światła drogowe
No faktycznie dziwny wymysł diagnosty
; jak przy zmianie świateł na drogowe mogą się podnosić do góry???? Oczywiście są osobne żarówki od świateł drogowych i przy zmianie z mijania na drogowe nie powinno się zmieniać położenie świateł (światła mijania nie gasną przy zmianie na drogowe, co jest powrzechne np. w koreańcach).

- wolfshadow
- Dopiero zaczyna na naszym forum
lybra - światła drogowe
W swojej Lucynie mam fabryczne xenony. Po włączeniu drogowych słychać charakterystyczne pyknięcia jakby w lampie coś się przesuwało.
wydaje mi się tez że gdyby coś było nie tak z żarówkami to komp pokazał błędy
Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa
lybra - światła drogowe
a gdzie by je pokazał?"wolfshadow" pisze:W swojej Lucynie mam fabryczne xenony. Po włączeniu drogowych słychać charakterystyczne pyknięcia jakby w lampie coś się przesuwało.
Lybra ma system ICS i pokazuje błędy m.in. wady oświetlenia
na wyświetlaczu centralnym ...
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
lybra - światła drogowe
Komp pokaże Ci tylko jak żarówka się przepali i nic więcej. Nie wiem jak to jest z ksenonami, ale pewnie pokazuje też tylko wtedy kiedy żarnik się przepali."wolfshadow" pisze:W swojej Lucynie mam fabryczne xenony. Po włączeniu drogowych słychać charakterystyczne pyknięcia jakby w lampie coś się przesuwało.