Lybra - świece żarowe, migająca dioda
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - świece żarowe, migająca dioda
Mam lybre 1.9 sw z 2001r. ostatnio na desce rozdzielczej zauważyłem że mruga się dioda podgrzewania świec (taka spirala). Przekręcam kluczyk, czekam aż zgaśnie, odpalam i wszystko jest ok. Za chwile dioda zaczyna migać po około 10 sek. gaśnie i wszystko jest ok. mam sie martwic?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 12:42 przez Taz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Lybra - Migająca dioda świec żarowych
Milion razy na forum było.
Masz spaloną min. 1 świecę żarową.
A czy się martwić to poszukaj.
lub niestety uszkodzony sterownik świec żarowych. Ale to najczarniejszy scenariusz z którym spotkałem się raz w ciągu 6 lat pracy jako mechanik."kaeres" pisze:Milion razy na forum było.
zatem z reguły jest to wina świec spaloncyh orzy których jest troche gimnastyki z wymianą

pozdro
-
Witam, zadam może durne pytanie ale jestem troche laikiem a sprawach technicznych: czy trzeba w wyżej omówionym przypadku wymieniać wszystkie świece , czy tylko te spalone. Od 2 dni tez miga mi ta kontrolka...
Lancia Lybra SW 1.9 jtd 2002 ,Citroen Xsara 1.6 2000
"Djmarch" pisze:Witam, zadam może durne pytanie ale jestem troche laikiem a sprawach technicznych: czy trzeba w wyżej omówionym przypadku wymieniać wszystkie świece , czy tylko te spalone. Od 2 dni tez miga mi ta kontrolka...
wpisz w opcję szukaj "Lybra - świeca żarowa" i tam znajdziesz napewno sporo pytań i odpowiedzi..."kaeres" pisze:Milion razy na forum było....
poszukaj.
- niedxwiedx
wymień tą co masz spaloną i nie kupuj jakiś iskry słowackiej tylko najlepiej NGK droga jest franca ale bardzo dobra. Wymiana świecy to 10 zł a świeca 68-76 zł
Lancia Lybra 2,4 JTD 2001 r
-
niedxwiedx dzięki za odp, tak zrobie jak radzisz
Lancia Lybra SW 1.9 jtd 2002 ,Citroen Xsara 1.6 2000
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Andrzej
Re: Lybra - świece żarowe, migająca dioda
Witam
Ja też mam taki problem ale ta dioda od podgrzewania świec może raz na miesiąc tak mi mrugnie i czy to może być przyczyna spalonej świecy żarowej.??
Ja też mam taki problem ale ta dioda od podgrzewania świec może raz na miesiąc tak mi mrugnie i czy to może być przyczyna spalonej świecy żarowej.??