LT - LanciaTeam - temat ogólny

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 14 sty 2009, 15:08

Dla mnie opis Prezes
jest klarowny, można mieć uwagi do auta kupionego w salonie,
używane jest używane i tyle.
trzeba to sobie jasno uświadomić, że w moim aucie coś pada, to nie jest to wina auta, a tego, że mnie nie stać na kupno nowego Thesisa np.
i dbać o wszystko, a nie jeździć jak furmanką :D

Napisze jeszcze jedno....gdy mam problem z autem dzwonię do LT,
zawsze jestem wysłuchany i mam włąściwą podpowiedź, odpowiedź co robić z problemem .......tyle,
są auta tańsze, droższe do kupienia na giełdzie......... :D

pozdrawiam :D wszystkie stony :wink: :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 14 sty 2009, 16:17

Z tego co widze to mimo wszystko glowny problem w relacjach inconnu vs. LT to brak dobrej chemii :)
Po prostu nastroszyliscie sie na siebie i stad niepotrzebne emocje.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
pawcio1
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: pawcio1 » 14 sty 2009, 16:35

"Nat" pisze:Z tego co widze to mimo wszystko glowny problem w relacjach inconnu vs. LT to brak dobrej chemii :)
...albo teść inconnu,bo wyraźnie prezesowi nie spodobały się jego uwagi i brak specyficznej wiedzy na temat Lanci :wink:
bez urazy inconnu! :wink:
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 14 sty 2009, 17:07

Kolego Damianie !

Nic dodać nic ująć.

P.S. Ty się ciesz, ze to ja nie przyjechałem z moją teściową..... :wink:

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Post autor: aro » 14 sty 2009, 18:42

inconnu - widac twój teś wolałby jakbyś kupił jakiegoś niemca :lol: Czyż nie? Albo jest jakoś dziwnie nastawiony do Lancii :wink:

Prezesie - na przyszłosc nie pisz takich, rzeczy, że auta z Gniezna są jakieś kręcone, bo w ten sposób dyskredytujesz praktycznie wszystkich którzy z tego miasta będa chcieli sprzedac auto. Przyjedzie kupujacy i przypomni sobie twe słowa oraz pomyśli "o Gniezno" - lepiej pojade gdzie indziej :D Zapewne ktoś od nas z tego miasta też będzie kiedyś chciał sprzedac auto. No i jeszcze jedno, nie chce nic nikomu wypominac, ale pisanie, że tam auta mają liczniki kręcone, bez wskazania konkretnych dowodów jest... co najmniej nie na miejscu. Rozumiem, że były takie przypadki, ale czy każdy sprzedający musi byc zaraz oszustem?

Jam jest człowiek raczej spokojny, wiec powstrzymie się od pisania zbędnych komentarzy.

Prezes

Post autor: Prezes » 14 sty 2009, 22:23

"aro" pisze:

Prezesie - na przyszłosc nie pisz takich, rzeczy, że auta z Gniezna są jakieś kręcone, bo w ten sposób dyskredytujesz praktycznie wszystkich którzy z tego miasta będa chcieli sprzedac auto. Przyjedzie kupujacy i przypomni sobie twe słowa oraz pomyśli "o Gniezno" - lepiej pojade gdzie indziej :D Zapewne ktoś od nas z tego miasta też będzie kiedyś chciał sprzedac auto. No i jeszcze jedno, nie chce nic nikomu wypominac, ale pisanie, że tam auta mają liczniki kręcone, bez wskazania konkretnych dowodów jest... co najmniej nie na miejscu. Rozumiem, że były takie przypadki, ale czy każdy sprzedający musi byc zaraz oszustem?

.
Opieram się na kilku przykładach kiedy osobiście oglądałem auta w Niemczech i je zdyskwalifikowałem ze względu na stan , wypadkowość lub np. zapleśniałą tapicerkę ( wiem, że dziwnie brzmi ale widziałem to na własne oczy w Thesisie). Po jakimś czasie widzę ofertę tego samego samochodu na OTOMOTO i włos jeży się na głowie! Akurat w tym przypadku jestem w stanie podać konkretne przykłady :)

Zdecydowanie masz racje. Wrzucanie wszystkich do jednego wora jest nieuzasadnione. W Gnieźnie są dziesiątki firm handlujących samochodami i na pewno nie wszyscy robią przekręty.

Posta do którego się odwołujesz pisałem pod wpływem emocji wiec może pojechałem za bardzo po bandzie :) Jeśli ktoś poczuł się urażony to bardzo przepraszam.

marcins737
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: marcins737 » 15 sty 2009, 0:31

z tego co czytam... to trochę się dziwię...

jeżeli ktoś ma choć odrobinę pojęcia o lakierowaniu to wie że zakres grubości podany w pierwszym poście jest nie do osiągnięcia przy naprawie lakierniczej
- fabryczne powłoki lakiernicze mają wahania grubości...

szyby - no comments , brak wiedzy - milczeć a nie pieprzyć bzdury i sugerować komuś oszustwo

btw , jeśli szyby byłyby nawet wymieniane to jeszcze nie świadczy o wypadku tylko np o tym że banda gówniarzy szła ulicą i się nudziła

przednia szyba - może się komuś porysowała i wymienił na gwarancji ??

potencjalnym kupcom radziłbym zabierać znawców motoryzacji a nie zrzędy ze sobą - będzie to korzystniejsze i dla kupującego i dla sprzedającego (ciężko rozmawia się z niewidomym o twórczości Van Gogha czy kunszcie architektonicznym Gaudiego)

chłopakom z LT współczuję roli jaką mają , starają się jak mogą ale nie każdy chyba rozumie że kupując samochód używany za ułamek wartości nowego i mający kilka latek nalezy się spodziewać JAKICHKOLWIEK niespodzianek - chyba trudno żeby sprzedający auto rozebrał je na kawałki i sprawdził wszystko (lub wymienił wszystkie części na nowe) - w zasadzie dla oczekujących cudów są salony samochodowe - 100 czy 150 kzł i macie szanse kupić coś co może przez jakiś czas się nie popsuje

...btw , nie znam wielu sprzedawców samochodów uzywanych udzielających gwarancji na tak ważny element jak rozrząd - obawiam się że większość sprzedających od gwarancji na COKOLWIEK bardziej lubi formułę "stan techniczny jest kupującemu znany i nie wnosi zastrzeżeń" :)

generalnie ja bym takich klientów albo wywalał za drzwi po takich tekstach jakie tu opisano albo bym im mówił że właśnie zmieniłem zdanie
i samochód jest droższy o 100% a mój czas właśnie się kończy

auta w LT nie kupowałem , znam jednak ludzi którzy tam kupili i delikatnie mówiąc są zadowoleni

sporadycznie korzystam z serwisu w LT - sporadycznie bo nic się w mojej Alfie nie psuje - tylko obsługa typu olej , filtry , klocki , rozrząd , zawiecha (wymiana wahacza to dla mnie czynność obsługowa a nie usterka - w końcu żyję w kraju gdzie dukty są nazywane drogami a 215/45/17 jakby bardziej pasują jednak do dróg) ...jednak podczas wizyt w LT nie raz widziałem jak fachowo podchodzi się tam do wielu spraw , jak telefon dzwoni co 5 minut - i nikt nie jest spławiany

wysyłka części w ramach gwarancji - kupując auto chyba klient godzi się na to że ewentualna gwarancja jest realizowana na miejscu... chyba w LT nie ma opcji "gwara z wysyłką na telefon"...

polecam więcej rozsądku...
AR GT 2.0JTS ...of course red :)

Awatar użytkownika
pawcio1
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: pawcio1 » 15 sty 2009, 3:26

Kolego marcins737 jak chcesz podyskutować to przynajmniej stosuj się do regulaminu forum :roll: (uzupełnij profil) a Ty dyskutujesz jakbyś był przy tej rozmowie :roll:
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6

marcins737

Post autor: marcins737 » 15 sty 2009, 9:40

forumowiczu pawcio1 jak chcesz mnie pouczać to sugerowałbym abyś sam najpierw zapoznał się z treścią regulaminu

po pierwsze z nikim nie dyskutuję a jedynie wyrażam swoje zdanie , po drugie chyba dość wyraźnie napisałem - "z tego co czytam"

profil uzupełniony , enjoy ...tyle tylko że regulamin NIE WYMAGA podania ani marki/typu pojazdu ani miejscowości - a te właśnie dane dodałem ku twej radości do profilu ...jeszcze czegoś ci brakuje w moim profilu ?

dudekken

Post autor: dudekken » 15 sty 2009, 10:47

"marcins737" pisze:forumowiczu pawcio1 jak chcesz mnie pouczać to sugerowałbym abyś sam najpierw zapoznał się z treścią regulaminu

...tyle tylko że regulamin NIE WYMAGA podania ani marki/typu pojazdu ani miejscowości
To poczytaj kolego REGULAMIN uważniej a potem się wymądrzaj.

Pnkt. 9-Każdy użytkownik powinien mieć wypełnione w profilu pole dotyczące miejscowości celem ułatwienia komunikacji na forum.

Pablo
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Post autor: Pablo » 15 sty 2009, 12:32

Marcin, luzik :wink: na tym forum jak się kończą argumenty to zawsze pojawia się hasło uzupełnij profil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Taka nowa świecka tradycja.
Pozdrawiam Pablo

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 15 sty 2009, 12:40

"Pablo" pisze:Marcin, luzik :wink: na tym forum jak się kończą argumenty to zawsze pojawia się hasło uzupełnij profil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Taka nowa świecka tradycja.
Gorzej jak profil jest już uzupełniony :roll: :)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 15 sty 2009, 12:42

"marcins737" pisze:z tego co czytam... to trochę się dziwię...

jeżeli ktoś ma choć odrobinę pojęcia o lakierowaniu to wie że zakres grubości podany w pierwszym poście jest nie do osiągnięcia przy naprawie lakierniczej
- fabryczne powłoki lakiernicze mają wahania grubości...
A jeżeli ktoś nie ma pojęcia, zmierzył i wychodzi grubiej i nie uzyskuje jasnej odpowiedzi ?
"marcins737" pisze:przednia szyba - może się komuś porysowała i wymienił na gwarancji ??
LT jako sprzedawca powinien wiedzieć co się z szybą działo. Ew. jeżeli byłaby wymieniana na gwarancji w ASO to byłby po tym ślad w dokumentacji lub w bazie danych ASO Lancia.
Młodsza szyba oznacza jej wymiane. Pierwsze co przychodzi na myśl to była rozbita. I jeżeli nie ma jasnych wyjaśnień to również miałbym wątpliwości.
"marcins737" pisze: potencjalnym kupcom radziłbym zabierać znawców motoryzacji a nie zrzędy ze sobą - będzie to korzystniejsze i dla kupującego i dla sprzedającego (ciężko rozmawia się z niewidomym o twórczości Van Gogha czy kunszcie architektonicznym Gaudiego)
Jest to najlepszy sposób na zbijanie ceny.
"marcins737" pisze: ...btw , nie znam wielu sprzedawców samochodów uzywanych udzielających gwarancji na tak ważny element jak rozrząd - obawiam się że większość sprzedających od gwarancji na COKOLWIEK bardziej lubi formułę "stan techniczny jest kupującemu znany i nie wnosi zastrzeżeń" :)
Są porządną firmą i sobie każą za to płacić. Za darmo dzisiaj w twarz nie dostaniesz.
"marcins737" pisze: generalnie ja bym takich klientów albo wywalał za drzwi po takich tekstach jakie tu opisano albo bym im mówił że właśnie zmieniłem zdanie
i samochód jest droższy o 100% a mój czas właśnie się kończy
Dopiero teraz się kapnąłem, że musisz mieć w okolicach 20-25lat, nie więcej.
"marcins737" pisze: wysyłka części w ramach gwarancji - kupując auto chyba klient godzi się na to że ewentualna gwarancja jest realizowana na miejscu... chyba w LT nie ma opcji "gwara z wysyłką na telefon"...
Oczywiście, że tak mają.
Dzisiaj ktoś opisywał, że dostał klocki czy nawet całe tarcze do Thesis za darmo po telefonie, że piszczą.
Ale to jednak może świadczyć, że gdy kupował tą sztukę to problem był już znany w LT - a nóż widelec się nie odezwie :)

PS. Pablo teraz dopiero widzę dlaczego zawsze tak zachwalałeś LT.

marcins737

Post autor: marcins737 » 15 sty 2009, 12:52

dudekken > czytałem :D nie wiem czy jesteś w stanie zrozumieć jaka jest różnica pomiędzy "powinien" a np "musi" , "jest zobowiązany" itd

btw nie widzę związku pomiedzy miejscem zamieszkania a łatwością komunikacji na forum - miejsce zamieszkania na pewno jest ważne w komunikacji jesli ktoś chciałby się komunikować np krzycząc przez okno lub puszczając znaki dymne...

a w ogóle to proponowałbym jesli już masz zamiar się czepiać to może spraw związanych z TYM tematem ?? jak masz mi coś do powiedzenia na temat mojego profilu możesz to zrobić via PW a nie zaśmiecając temat

"kaeres" pisze: A jeżeli ktoś nie ma pojęcia, zmierzył i wychodzi grubiej i nie uzyskuje jasnej odpowiedzi ?
to niech zabiera ze sobą kogoś kto ma pojęcie a od sprzedawcy nie oczekuje że jest jasnowidzem - skąd sprzedawca ma wiedzieć dlaczego na małej powierzchni lakier jest o 20% grubszy ?? sprzedawca wykazał się dobrą wolą i chciał zdemontować element tapicerki aby pokazac element od spodu tak na marginesie...
"kaeres" pisze:LT jako sprzedawca powinien wiedzieć co się z szybą działo.
j.w. - sprzedawca nie koniecznie musi zatrudniać jasnowidza lub babę ze szklaną kulą... co za różnica DLACZEGO została wymieniona ? są jakies przesłanki ku temu że została wymieniona w wyniku wypadku czy tak sobie ktos założył ? przyczyny mogą być różne - z reguły szyby w cywilizowanych krajach gdzie nie ma przeglądów za flaszkę wymienia się przy nawet małym odprysku ...a może na szybę wpadł nisko lecący sokół ?? masz rację , LT musi to wiedzieć :lol:
"kaeres" pisze: Jest to najlepszy sposób na zbijanie ceny.
...oraz na uniknięcie bezzasadnych insynuacji i głupich pytań
"kaeres" pisze:Dopiero teraz się kapnąłem, że musisz mieć w okolicach 20-25lat, nie więcej.

wow , Holmes or Watson ?? :lol: no pomyliłeś się dośc znacznie hehe ...oczywiście mam głęboko co myślisz na temat mój i mojego wieku
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 13:25 przez marcins737, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Łukasz » 15 sty 2009, 13:12

Wlasciwie to wszyscy sobie juz poszaleli w tym temacie wiec proponuje go zamknac
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”