z tego co czytam... to trochę się dziwię...
jeżeli ktoś ma choć odrobinę pojęcia o lakierowaniu to wie że zakres grubości podany w pierwszym poście jest nie do osiągnięcia przy naprawie lakierniczej
- fabryczne powłoki lakiernicze mają wahania grubości...
szyby - no comments , brak wiedzy - milczeć a nie pieprzyć bzdury i sugerować komuś oszustwo
btw , jeśli szyby byłyby nawet wymieniane to jeszcze nie świadczy o wypadku tylko np o tym że banda gówniarzy szła ulicą i się nudziła
przednia szyba - może się komuś porysowała i wymienił na gwarancji ??
potencjalnym kupcom radziłbym zabierać znawców motoryzacji a nie zrzędy ze sobą - będzie to korzystniejsze i dla kupującego i dla sprzedającego (ciężko rozmawia się z niewidomym o twórczości Van Gogha czy kunszcie architektonicznym Gaudiego)
chłopakom z LT współczuję roli jaką mają , starają się jak mogą ale nie każdy chyba rozumie że kupując samochód używany za ułamek wartości nowego i mający kilka latek nalezy się spodziewać JAKICHKOLWIEK niespodzianek - chyba trudno żeby sprzedający auto rozebrał je na kawałki i sprawdził wszystko (lub wymienił wszystkie części na nowe) - w zasadzie dla oczekujących cudów są salony samochodowe - 100 czy 150 kzł i macie szanse kupić coś co może przez jakiś czas się nie popsuje
...btw , nie znam wielu sprzedawców samochodów uzywanych udzielających gwarancji na tak ważny element jak rozrząd - obawiam się że większość sprzedających od gwarancji na COKOLWIEK bardziej lubi formułę "stan techniczny jest kupującemu znany i nie wnosi zastrzeżeń"
generalnie ja bym takich klientów albo wywalał za drzwi po takich tekstach jakie tu opisano albo bym im mówił że właśnie zmieniłem zdanie
i samochód jest droższy o 100% a mój czas właśnie się kończy
auta w LT nie kupowałem , znam jednak ludzi którzy tam kupili i delikatnie mówiąc są zadowoleni
sporadycznie korzystam z serwisu w LT - sporadycznie bo nic się w mojej Alfie nie psuje - tylko obsługa typu olej , filtry , klocki , rozrząd , zawiecha (wymiana wahacza to dla mnie czynność obsługowa a nie usterka - w końcu żyję w kraju gdzie dukty są nazywane drogami a 215/45/17 jakby bardziej pasują jednak do dróg) ...jednak podczas wizyt w LT nie raz widziałem jak fachowo podchodzi się tam do wielu spraw , jak telefon dzwoni co 5 minut - i nikt nie jest spławiany
wysyłka części w ramach gwarancji - kupując auto chyba klient godzi się na to że ewentualna gwarancja jest realizowana na miejscu... chyba w LT nie ma opcji "gwara z wysyłką na telefon"...
polecam więcej rozsądku...