Lybra - podświetlanie klamek
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Witam. Mam dwa pytania, czy u was też po zamknięciu samochodu zostają dalej podświetlone klamki i przyciski opuszczania szyb?? Czy to jest normalne??
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 19:49 przez angie-83, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arkadiusz
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Normalne. Poczekaj kilka minut i zobaczysz że zgasną...
Lancia Lybra 1,9 jtd SW 2000 r.
Też kiedyś myślałem, że one się świecą i minimalnie ale jednak wyczerpują akumulator.
Nic bardziej mylnego.
Tak jak mówi Arkadiusz, one się po paru minutach wyłączają.
Jeżeli nie chce Ci się czekać na dowód to gdy podchodzisz do samochodu pierwszy raz w danym dniu to zobacz sobie - one nie świecą
Nic bardziej mylnego.
Tak jak mówi Arkadiusz, one się po paru minutach wyłączają.
Jeżeli nie chce Ci się czekać na dowód to gdy podchodzisz do samochodu pierwszy raz w danym dniu to zobacz sobie - one nie świecą

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Podświetlenie panelu przycisków i klamek gaśnie niedługo po podświetleniu wnętrza
Oczywiście kiedy wyjmiemy kluczyk ze stacyjki i zamkniemy samochód. Wtedy gdy kluczyk jest w stacyjce przekręcony w pozycje zapłon lub silnik pracuje podświetlenie to będzie cały czas aktywne.

- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Re: Lybra - podświetlanie klamek
"angie-83" pisze:Witam. Mam dwa pytania, czy u was też po zamknięciu samochodu zostają dalej podświetlone klamki i przyciski opuszczania szyb?? Czy to jest normalne??
Tak.
Podświetlenie wnętrza gaśnie po zamknięciu pilotem drzwi/zamka, natomiast podświetlenie klamek świeci jeszcze kilka chwil/minut dłużej i także gaśnie.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
Podświetlenie klamek Lybra
Czy ktoś miał taki problem, że podświetlenie klamek i przycisków szyb nie gaśnie w ogóle po zamknięciu auta? Dotychczas wszystko było ok i podświetlenie gasło po około minucie a od wczoraj świeci się cały czas.
Oczywiście, że szukanie nie boli ale u mnie podświetlenie nie gaśnie a w tym przypadku użytkownik jak przypuszczam nie wiedział, że gaśnie po minucie więc siłą rzeczy jest to całkiem inna "usterka".
Oczywiście, że szukanie nie boli ale u mnie podświetlenie nie gaśnie a w tym przypadku użytkownik jak przypuszczam nie wiedział, że gaśnie po minucie więc siłą rzeczy jest to całkiem inna "usterka".
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 10:00 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy opcji szukaj przed założeniem nowego tematu. To nie boli!!!!/Połączyłem
Powód: Używamy opcji szukaj przed założeniem nowego tematu. To nie boli!!!!/Połączyłem
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
u mnie również świeci cały czas. od zawsze.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
tylne podświetlenie klamek jest uzależnione od położenia przycisku LOCK - blokady sterowania z tyłu szybami. Nie zauważyłem aby mi klamki świeciły cały czas.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
Co do tyłu to właśnie wiem, że można wyłączyć. Dzisiaj bez żadnej interwencji podświetlenie gaśnie jak powinno.
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
-
- Klubowicz
prawy przód jest połączony ze stacyjką, natomiast klamka kierowcy idzie bezpośrednio do centralki (złączka A - pin 19). Z centralki jest sterowanie tylnymi klamkami z tym że jest puszczone przez ten przycisk LOCK
Prawy przód powinien się zaświecić po przekręceniu kluczyka w stacyjce. klamka tylne się zapalają razem z klamką kierowcy - tu sterowanie jest przez centralkę. Mozliwe że gasną po minucie od zamknięcia samochodu lub od wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki. Tego ze schematu niestety nie wyczytam:)
Prawy przód powinien się zaświecić po przekręceniu kluczyka w stacyjce. klamka tylne się zapalają razem z klamką kierowcy - tu sterowanie jest przez centralkę. Mozliwe że gasną po minucie od zamknięcia samochodu lub od wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki. Tego ze schematu niestety nie wyczytam:)
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Z tą różnicą, że cały przód zapala się w momencie otwarcia samochodu z pilota, tudzież kluczykiem w drzwiach. Razem z podświetleniem wewnętrznym.declamer pisze: Prawy przód powinien się zaświecić po przekręceniu kluczyka w stacyjce. klamka tylne się zapalają razem z klamką kierowcy - tu sterowanie jest przez centralkę.
-
- Klubowicz
Z tym że tu chodzi o podświetlenie klamek, nie wnętrza samochodu. Może i zapalają się jednocześnie, bo są sterowane z jednej centralki ale są sterowane osobnymi wyjściami.