Kappa - wymiana sprężyn/tył
Kappa - pytanie o sprężyny tył w sedanie?
wega a czy Ty przypadkiem nie masz zmienianych sprężyn na jakieś sportowe ?
Mówiąc szczerze, siedzi podobnie niesko jak mój, a ja mam na pewno podmienione (z tą różnicą, że u mnie przód siedzi trochę niżej niż tył).
Mówiąc szczerze, siedzi podobnie niesko jak mój, a ja mam na pewno podmienione (z tą różnicą, że u mnie przód siedzi trochę niżej niż tył).
Pozdrawiam
Łukasz
------------------------------------------------------------------------
Była ostra Włoszka Lancia Kappa 3.0 '97
Łukasz
------------------------------------------------------------------------
Była ostra Włoszka Lancia Kappa 3.0 '97
Właśnie przyjechałem od mechanika po wymianie sprężyn z tyłu. Zamówiłem te które podał Tomasz - za co wielkie dziękuje. Kappciocha ma już kuper wyżej. U mnie widać ze sie podniosła o sporo. Nie wiem ile to cm. Nieważne - wygląda naprawdę dobrze.
Koszt całej operacji to około 650 pln (sprężyny oryginalne z AR i robocizna+koszty operacyjno-reprezentacyjne:D )
Koszt całej operacji to około 650 pln (sprężyny oryginalne z AR i robocizna+koszty operacyjno-reprezentacyjne:D )
Masz zdjęcie jakieś poprzednie i mógłbyś zrobić obecne? Wymieniam w przyszłym tygodniu amortyzatory z tyłu i myślę nad sprężynami ale jakoś nie mogę dostrzec czy moja ma kuper nisko czy normalnie"mike_d" pisze:Właśnie przyjechałem od mechanika po wymianie sprężyn z tyłu. Zamówiłem te które podał Tomasz - za co wielkie dziękuje. Kappciocha ma już kuper wyżej. U mnie widać ze sie podniosła o sporo. Nie wiem ile to cm. Nieważne - wygląda naprawdę dobrze.

Właśnie wrzuć zdjęcia "obecnej" Kappy i jeżeli posiadasz to "starej".
Będziemy Ci wdzięczni.
Będziemy Ci wdzięczni.
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ja ma do sprzedania spręzyny tył z mojej exKappy 3.0 V6 - kupiłem nowe i załozyłem ale rożnicy nie było
miałem zbiornik gazu z tyłu - auto sprzedane z nowymi - jednak z tego co zaobserwowałem to stare są w takim samym stanie jak nowe 
jezeli ktoś zainteresowany to na priv
pozdro
p.s. Kappy juz tak maja z tym niskim tyłem

jezeli ktoś zainteresowany to na priv
pozdro
p.s. Kappy juz tak maja z tym niskim tyłem

Czyli jest ok u mnie
Dzięki za przychylenie się do prośby 

Dla mnie bajka 
Jaki jest rocznik twojej Kappy?
Zastanawia mnie jedno: na stronie "autosklep24" w okienku sprężyny do Kappy piszą że są trzy rodzaje sprężyn i zastanawia mnie dlaczego właśnie ten model od AR miałby pasować właśnie do mojej?
Chyba że chodzi o ich twardość?
Może ktoś mi to wytłumaczyć bo nie chciałbym wydać ok.500,00zł na sprężyny które do mojej Kappy nie wejdą. Najgorsze jest to, że człowiek się namęczy z wyciągnięciem starych a tu się okaże że AR nie pasują.

Zastanawia mnie jedno: na stronie "autosklep24" w okienku sprężyny do Kappy piszą że są trzy rodzaje sprężyn i zastanawia mnie dlaczego właśnie ten model od AR miałby pasować właśnie do mojej?
Może ktoś mi to wytłumaczyć bo nie chciałbym wydać ok.500,00zł na sprężyny które do mojej Kappy nie wejdą. Najgorsze jest to, że człowiek się namęczy z wyciągnięciem starych a tu się okaże że AR nie pasują.
Cos sie wali silnik forum bo nie widzialem ze napisales mi wiadomosc na PW"wega" pisze:Dla mnie bajka
Odpisalem Ci ale jak nie dotrze to napisz tutaj. Moje sprezyny były oryginalne o tym numerze, ktory podał Tomasz. Miały rózowawa farbe na boku - nie wiem jaka to twardość bo w poprzednich miałem zielona i niebieska. Na PW napisalem Ci tez gdzie zamowiłem i około za ile. I wlasnie te sa u mnie zainstalowane.
aha rocznik 96
pozdro
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
Potwierdzam Rafał, założył mi sprężyny od alfy 164 ... cena za sztukę 110 zł, lancia kappa 2.4 20v, 95 rok."Tomasz" pisze:Polecam sprężyny od Alfy 164 Super 3.0V6 naprawdę widać rożnice
sprężyny monroe z dwuletnią gwarancją
Kontakt:
e-mail: handel@m-cars.pl" target="_blank
telefon: 0-601 075 717
Kappa - jakie sprężyny
temat podnoszę
wczoraj został wyjety jeden zwój sprężyny tylnej prawej , pęknięcie przerdzewiałe ale tak leżała że nic Uf sie nie działo, stało, w Autosklepie24 198 zł, czytałem w wątkach larry 123
ma od AR 164, to że są tańsze to owszem , ale ponoć troszke wyżej siedzi autko i jest sztywniejsze? czy ktoś ma takie zamiennie założone
pozdrawiam
,
autko kolegi ma butelkę LPG
wczoraj został wyjety jeden zwój sprężyny tylnej prawej , pęknięcie przerdzewiałe ale tak leżała że nic Uf sie nie działo, stało, w Autosklepie24 198 zł, czytałem w wątkach larry 123
ma od AR 164, to że są tańsze to owszem , ale ponoć troszke wyżej siedzi autko i jest sztywniejsze? czy ktoś ma takie zamiennie założone
pozdrawiam

autko kolegi ma butelkę LPG
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
....
argenta69 nie polecał mi tych sprężyn ponieważ stwierdził że szybko mi się zużyją, nie mogę powiedzieć nic jeszcze o ich używaniu po za tym że były tanie.
takie sprężyny z tyłu ma Tomek i prezesjm
takie sprężyny z tyłu ma Tomek i prezesjm
Kappa - jakie sprężyny
a jak wygląda sytuacja z SW? Słyszałem że można wsadzić amortyzatory z sedana i twardsze sprężyny (AR 166), czy ktoś już to przerabiał?
Lancia Lybra '00 2.0 20V comfortronic 
Lancia Kappa SW '97 2.0 20V

Lancia Kappa SW '97 2.0 20V