Dzisiaj zauważyłem, że tlyni środkowy pas nie chce mi się rozwijać. Postawonwiłem ise do niego dostać ( dostęp fatalny, przez gąbkę odkręca sie jedna śrubę mocującą).
Dochodzi do tej całej rolki z pasem "tajemniczy" pancerz podejrzewam że jakąs linką, moje pytanie brzmi do czego to ustrojstwo ma służyć i czy może mieć jakis związek z awarią całej rolki ??
Lybra - zablokowany tylny pas bezpieczeństwa
Lybra - zablokowany tylny pas bezpieczeństwa
Ostatnio zmieniony 01 sty 2010, 23:05 przez Taz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu.
Lybra - Tylne pasy bezpieczeństwa
Miałem podobnie- wnerwiłem się niemiłosiernie - ten fragment pasa z plastikową spinką wszedł mi do środka pod osłonę i blokada całkowita pasa środkowego.
Postąpiłem tak:
Odkręciłem śrubę mocującą u dołu po uchyleniu opatcia i zwolniłem dół pasa - uwaga pas nie rozwinie się póki oparcie fotela tylnego będzie pochylone - należy oparcie ustawić w pozycji pionowej i zatrzasnąć zamek blokujący, następnie rozwinąć pas i spowrotem dokręcić dolne mocowanie.
Swój pas zabezpieczyłem takim klipsem kupionym na allegro - tak aby pas nie zwijał się nadmiernie pod osłonę.
Roboty na 30 minut, troche nerwów ale warto.
Pozdrawiam
Postąpiłem tak:
Odkręciłem śrubę mocującą u dołu po uchyleniu opatcia i zwolniłem dół pasa - uwaga pas nie rozwinie się póki oparcie fotela tylnego będzie pochylone - należy oparcie ustawić w pozycji pionowej i zatrzasnąć zamek blokujący, następnie rozwinąć pas i spowrotem dokręcić dolne mocowanie.
Swój pas zabezpieczyłem takim klipsem kupionym na allegro - tak aby pas nie zwijał się nadmiernie pod osłonę.
Roboty na 30 minut, troche nerwów ale warto.
Pozdrawiam
Lybra - Tylne pasy bezpieczeństwa
Dziekuje za podpowiedz z zatrzaśnieciem zamka od oparcia , ale jednak u mnie szwankował mechanizm zwijania pasa, jak go miałem w ręku to raz na kilka wyciągnięc tak się zaciął ze musiałem ręcznie zapadni luzować. Nie mam specjanie pomysłu jak to naprawić, spsikałem WD40 sprawdziłęm co sie dało i narazie chodzi.
Re: Lybra - zablokowany tylny pas bezpieczeństwa
Witajcie.
U mnie podobny problem. Środkowy pas zupełnie się zablokował. Nie wiem jak się do niego dobrać. Zdjąłem osłonę tylną (od strony bagażnika), a pod nią jest jakaś blacha, która nawet nie drgnie. Jak mogę wyciągnąć cały ten napinacz? Jest może jakaś opcja odblokowania tego napinacza? Odkręciłem śrubę na dole (pod oparciem) i pas mi się zwija, ale w drugą stronę nic.
U mnie podobny problem. Środkowy pas zupełnie się zablokował. Nie wiem jak się do niego dobrać. Zdjąłem osłonę tylną (od strony bagażnika), a pod nią jest jakaś blacha, która nawet nie drgnie. Jak mogę wyciągnąć cały ten napinacz? Jest może jakaś opcja odblokowania tego napinacza? Odkręciłem śrubę na dole (pod oparciem) i pas mi się zwija, ale w drugą stronę nic.