Re: ...
lancia kappa turbo ,gaz sekwencia
Czy do lancii kappa turbo 2,0 ;205 KM można założyć gaz sekwencyjny?
Lancia Kappa ,2,0 ,145 KM sekwencja.
Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.
Nawet ktoś na forum miał chyba 20VT zagazowane.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
moje zdanie takie jest,gaz do gazówki,szybko skonczy sie silnik i nie wiadomo w jakiej kondycji jest.
BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Ja mam 20VT zagazowane jakimś KME Diego i nie powiem-śmiga"Marcin_D" pisze:Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Na pewno KJ, ale już się nie pojawia na forum. Z tego co pamiętam, to (po regulacjach) był zadowolony."Marcin_D" pisze:Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.
Czyli jak zawsze z LPG - musi to zakładać kumaty człowiek, który _ma doświadczenie_ z danym silnikiem.
Krzysiek
V6
V6
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
...
do tego stopnia był zadowolony że aż mu pier... eło ecu silnika, nie wiem czy przez lpg czy przez coś innego ...
jeżeli lpg programował cały czas ecu silnika to nie dziwota ;D
ale to możne odosobniony przypadek.
a tego to nie wiedziałem"larry123" pisze:do tego stopnia był zadowolony że aż mu pier... eło ecu silnika, nie wiem czy przez lpg czy przez coś innego ...

BTW, larry to lpg.info.pl to jakieś Twoje forum?
Krzysiek
V6
V6
Ja mam"Marcin_D" pisze:Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.

Przemo miał PRINSa.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

A teraz ma ja Floyd i śmiga że aż miło"wujekp" pisze:Ja mam"Marcin_D" pisze:Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.
Nawet ktoś na forum miał chyba 20VT zagazowane.![]()
Przemo miał PRINSa.

Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM

Alfa Romeo 145 1.6 TS
komp lpg jest za ecu ,wiec nierealne jest by cos uszkodzil w normalnym trybie"larry123" pisze:do tego stopnia był zadowolony że aż mu pier... eło ecu silnika, nie wiem czy przez lpg czy przez coś innego ...
chyba ,ze zwarcie - ale to rownie prawdopodobne jak i zwarcie bez podpinania czegokolwiek
czy prins najlepszy pod turbo ? moze ,zaleta jest mala ingerencja i prostota ,minusem cena przylozona do tej prostoty ,czyli mala mozliwosc korekt
czy inne instalacje beda lepsze ? np.stag300 - pytanie czy wspolpracuje z mapem na podcisnienie (w 2.0 vis jest przeplywomierz ,nie wiem jak w turbo) - nie wiem ,bo nie mialem jak sprawdzic ,bo narazie zagazowalem jedynie turbo na gazniku

flota :
FSO 125p 1500ME 84' od 1996 do 2003 R.I.P
FSO Polonez Caro+ 1.6GLI LPG 98' od 2001
Daihatsu Charade 1.0 turbo LPG 85' od 2006
FSO Polonez Caro 1.6GLE LPG 91' od 2007
Lancia Kappa 2.0 pdrive " " 96' od 2008
to zdanie jest zdaniem zlozonym ,wiec wypadaloby zaznaczyc ,czy negujesz pierwsze zdanie ,drugie zdanie ,czy oba zdania skladajace sie na zdanie zlozone"larry123" pisze:"komp lpg jest za ecu ,wiec nierealne jest by cos uszkodzil w normalnym trybie"
te zdanie jest kłamstwem.
nazywanie mnie klamca jest troche przesadzone - warto zaznaczyc ,ze akurat ty uznajesz je za nieprawdziwe i jednoczenie nie podajesz zadnej argumentacji na poparcie swojego zdania
czyli twoja opinia jest nic nie warta ,a wnosisz jedynie chaos
flota :
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
a po co ma sie rozpisywac
po prostu uwaza ze nie
moze nie ma juz sily pisac, zreszta tez powoli i mi sie nie chce cytowac i w swej zlozonosci definiowac odpowiedzi : >
po prostu uwaza ze nie
moze nie ma juz sily pisac, zreszta tez powoli i mi sie nie chce cytowac i w swej zlozonosci definiowac odpowiedzi : >
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
jeżeli te złożone zdanie jest prawdą to auto powinno działać na samym komputerze lpg po wyjęciu ecu - tak rozumiem słowo "za" ~ zastępstwo"KGB" pisze: komp lpg jest za ecu ,wiec nierealne jest by cos uszkodzil w normalnym trybie
Słyszałem o takim aucie bez ecu, (nie widziałem), jedynie z komputerem lpg i jeżeli potrafisz takie coś zrobić to chylę czoła ...
Wracając do sedna sprawy polecam do silnika turbo,
wtryski MAGIC JET
reduktor EG200
komputer STAG 300
zawór VALTEK lub OMB
jeżeli gazownik będzie pieprzył że nie że to złe itp to jedynie pchaj się w PRINSA, który będzie działał ok, jednak przestrzegam przed gazem złej jakości a ścisłej mówić czystości, reasumując jeżeli PRINS, będziesz skazany na stacje bp lub shell, inne loteria. Ostatnio zatankowałem an stacji tesco, niestety był to mój błąd, auto zaczęło po około pięćdziesięciu kilometrach kichać przerywać, przełączyłem na benzynę, w z filtra fazy lotnej i ciekłej wysypałem piasek i czarny szlam, przypuszczalnie wtryski prinsa nie przetrwałyby tego.
- floyd
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Mam i muszę powiedzieć, że żadnych problemów z LPG nie miałem. Tankuję jednak tylko na sprawdzonych stacjach (BP, jak tankowałem na Shellu to były małe problemy)."Przemo" pisze:A teraz ma ja Floyd i śmiga że aż miło"wujekp" pisze:Ja mam"Marcin_D" pisze:Do wszystkiego można, najlepiej PRINS'a.
Nawet ktoś na forum miał chyba 20VT zagazowane.![]()
Przemo miał PRINSa.
A Przemo mogę tylko powiedzieć, że zgodnie z obietnicą i tak czasem przegonię Kappę na benzynie - żeby nie zapomniała co to jest

Lancia Kappa 2.0 turbo 20V 220KM - DO SPRZEDANIA
Lancia Lybra 2.4 JTD - nauka jazdy ropniakiem
Filmiki z z Wietnamu, Chin i Polski: http://www.youtube.com/65floyd65" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lancia Lybra 2.4 JTD - nauka jazdy ropniakiem

Filmiki z z Wietnamu, Chin i Polski: http://www.youtube.com/65floyd65" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;