Lybra - Odkręcenie śrub zabezpieczających bez klucza
- Jarek_Jarecki
- Klubowicz
- Imię: Jarek
- Kontakt:
Lybra - Odkręcenie śrub zabezpieczających bez klucza
...drodzy koledzy i kolezanki....głupota ludzka nie zna granic...
zgubiłem gdzies nakładkę, na śruby zabezp. do alufelg....i mam problem, bo nie moge zmienic zimówek na letnie...i co najgorsze, opakowanie po tych srubach, wraz z kodem do dorobienia tez zapodziałem gdzies...i nie wiem gdzie....
pomóżcie, w jaki sposób mogę je odkręcic ??
Lybra 2.0
zgubiłem gdzies nakładkę, na śruby zabezp. do alufelg....i mam problem, bo nie moge zmienic zimówek na letnie...i co najgorsze, opakowanie po tych srubach, wraz z kodem do dorobienia tez zapodziałem gdzies...i nie wiem gdzie....
pomóżcie, w jaki sposób mogę je odkręcic ??
Lybra 2.0
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2009, 13:34 przez Anonymous, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Porawiłem temat ;)
Powód: Porawiłem temat ;)
Odp: Odkręcenie śrub zabezpieczających
no to się teraz okaże czy mamy jakieś dobrego złodziejaszka alusków w Klubie
jeśli coś poradzi

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Ja bym się sporo pokręcił po motoryzacyjnych. Może akurat trafi się taki sam komplet.
Bardziej brutalnym wyjściem jest rozwiercenie i wykręcenie ich rozwiertakiem(czy jak to się tam nazywa)
Bardziej brutalnym wyjściem jest rozwiercenie i wykręcenie ich rozwiertakiem(czy jak to się tam nazywa)
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
Poszukaj na allegro...moze ktos ma cos takiego...i moze bardziej po sprzedawcach alusow niz sklepach motoryzacyjnych... 

- Jarek_Jarecki
- Klubowicz
- Kontakt:
noo - musze cos w miare szybko wykombinowac - chce jechac jutro na weekend do Czech...i moze byc niebezpiecznie tak jechac - w razie "gumy" to tragedia 

w razie gumy to zakup sobie zapasówke w sprayu tam nie ma potrzeby demontowania kola
btw kolega tez twierdził kiedys ze zgubił nakadke do szpilki przyspawał srube i w ten sposob odkrecil pare dni puzniej znalazl pod siedzeniem ta nakladke (zgadnijcie jaka mial mine ) przeszukaj bagaznik i ewentualnie zrób foto szpilek i jakis w miare dokładny rysunek z wymiarami (przyda sie suwmiarka) a potem idz do sklepu ( napisz na allegro ) gdzie kupowałes te sruby daj im zdjecie i ten rysunek moze oni cos dobiora a tak na szybko to podjedz do jakiegos sklepu z aluskami moze beda mieli na stanie kilka komppletów i akuratnie cos sie uda dobrac
zycze powodzenia
pozdraiwiam
btw kolega tez twierdził kiedys ze zgubił nakadke do szpilki przyspawał srube i w ten sposob odkrecil pare dni puzniej znalazl pod siedzeniem ta nakladke (zgadnijcie jaka mial mine ) przeszukaj bagaznik i ewentualnie zrób foto szpilek i jakis w miare dokładny rysunek z wymiarami (przyda sie suwmiarka) a potem idz do sklepu ( napisz na allegro ) gdzie kupowałes te sruby daj im zdjecie i ten rysunek moze oni cos dobiora a tak na szybko to podjedz do jakiegos sklepu z aluskami moze beda mieli na stanie kilka komppletów i akuratnie cos sie uda dobrac
zycze powodzenia
pozdraiwiam
była prisma i delta I a teraz jest Kappa 

zależy jakie zabezpieczenia
na niektóre można nabić klucz (nasadkę) o minimalnie mniejszym rozmiarze, nabić na siłę i przekręcić, da się bo zwykłe klucze są dość miękkie - robiłem tak 2 razy (w swoim aucie), za każdym razem rozwaliłem po 2 nasadki
jeśli się nie uda można do zabezpieczenia dospawać blachę i za nią odkręcić - ale jest ryzyko porysowania felgi, zwłaszcza jak są głębokie gniazda
na niektóre można nabić klucz (nasadkę) o minimalnie mniejszym rozmiarze, nabić na siłę i przekręcić, da się bo zwykłe klucze są dość miękkie - robiłem tak 2 razy (w swoim aucie), za każdym razem rozwaliłem po 2 nasadki
jeśli się nie uda można do zabezpieczenia dospawać blachę i za nią odkręcić - ale jest ryzyko porysowania felgi, zwłaszcza jak są głębokie gniazda
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
jedź do doświadczonego wulkanizatora, na pewno sobie da radę
, znam to z autopsji

Jak nic nie dobierzesz u gumiarzy (maja różne nakładki) to powiedz im, zeby odkręcili śruby niszcząc je. (Nabijają na śrubę jakąś ostrą stalową nakładkę do klucza i odkręcają). No i musisz mieć ze sobą nowe śruby...
- Jarek_Jarecki
- Klubowicz
- Kontakt:
Przemic pisze:zależy jakie zabezpieczenia
ok!
zrobiłem tak, jak pisałes! - nasadka i młotek

dosyc sprawnie poszło....az strach - bo kazdy moze tak zrobic...:/
dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi

a moderatora dodatkowo o zamkniecie tamatu