Dedra - gasnie gdy zapale swiatla
Dedra - gasnie gdy zapale swiatla
witam wszystkich uzytkownikow. tak jak w temacie, gdy odpalam wszystko niby OK ale gdy zapale swiatla i np ogrzewanie tylniej szyby to zaraz gasnie i dzieje sie tak i na gazie i na benzynie. dwa dni temu rozebralem aparat zaplonowy i go czyscilem poskladalem, przejechalem sie i bylo OK. a godzine pozniej wsiadlem odpalam zapalam swiatla i zaczyna strzelac i gasnac. wracalem z pracy i wkurzony rozpedzilem sie troche i wlaczylem elektryke i tak walnelo, ze zrobilo chyba dziure w wydechu, bo zaczal tak glosno chodzic, jakbym jechal conajmniej harleyem. moze ktos podpowiedziec co z tym robic? bardzo bede wdzieczny.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, 18:00 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat ;)
Powód: Poprawiłem temat ;)
- Krissu1980
- Klubowicz
Odp: Dedra, gasnie gdy zapale swiatla
na 99% takie objawy daje brak masy w samochodzie
Odp: Dedra - gasnie gdy zapale swiatla
Strzeliło bo zabrakło iskry i przelało paliwo. Jak mi tak strzeliło kiedyś, to rozerwało tłumik końcowy na całym szwie. Chodził jak WRC
. Sprawdź masę.

605-365-315 od świtu do zmierzchu 

no wielkie dzieki za odpowiedz. nie znam sie na mechanice za bardzo, ale wiedzialem, ze nie dostaje pradu na swiece tyle ile musi. myslame, nad masa, akumulatorem (bo mam za duzy) i nad cewka. rozkrece jeszcze ten przewod od masy wyczyszcze go i zobaczymy. a wydech musze pspawac zeby tak nie buczal.
przy okazji dzieki za podpowiedz i zycze wesolych swiat.
przy okazji dzieki za podpowiedz i zycze wesolych swiat.
W mojej Dedrze miałem zrobiony dodatkowy przewód masowy - zero problemów z elektryką.
605-365-315 od świtu do zmierzchu 

- Krissu1980
- Klubowicz
dokładnie tak zrobiłem kiedyś w temprze - druga masa od aku bezpośrednio do skrzyni i wszystkie problemy zniknęłybobby123 pisze:W mojej Dedrze miałem zrobiony dodatkowy przewód masowy - zero problemów z elektryką.
ok, czyli po jutrze czyszcze caly przewod minusowy od akumulatora po sam styk na silniku. a oprocz tego mowicie, zeby zalozyc dodatkowy minus?! mam pytanie, czy mui to byc tak gruby kabel jak oryginalny? czy moze bys jakis taki cienszy?
- Krissu1980
- Klubowicz
w każdym motoryzacyjnym powinieneś dostać przewód masowy, cieniutki kabelek w niczym ci nie pomoże
zastanwaiam sie jeszcze nad wymiana czujnika Halla, bo gdy rozebralem aparat i go czyscilem to wykrecilem go i ten magnes co jest w podstawie tego czujnika byl pekniety i zrobily sie z niego trzy czesci. poskladalem ten magnes do kupy, ale nie wiem czy jest jakas roznica czy on musi byc caly? i mysle tez nad mniejszym akumulatorem, bo wydaje mi sie, ze mam za duzy i nie jest ladowany do konca i czy to w czyms nie przekszadza. nie pamietam jego dokladnych danych, ale ma cos kolo 75 ah a z tego co slyszalem to dobrze by bylo gdyby mial 55.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
To nie jest czujnik halla ,halla ma 3 przewody a u Ciebie są dwa - pekniecie jak najbardziej klasyfikuje czujnik do wymiany.
o witam kolege lancia:) chcialem poradzic sie na privie, ale pousuwalem adresy i poprzednie wiadomosci i nie pamietalem Twojego loginu. a co do naprawy, to jesli to nie jest czujnik halla to co to za czujnik? ma jakas nazwe? jutro tak jak pisalem ide wyczyszcze przewod od masy i dokupie w pobliskim sklepie drugi do masy. mam pytanie, czy mozna posmarowac miejsca laczenia kabla z silnikiem wazelina? zeby to nie rdzewialo itp?
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Smarować smarem miedzianym połaczenia, klemy z wierzchu można zabezpieczyć wazeliną techniczną ale nie w miejscach połączenia ( wazelina jest izolatorem).
Czujnik - czujnik magnetyczny aparatu zapłonowego, przy montażu zwrócić uwagę na polaryzacje ( - , +) masz oznaczenia na wtyczce aparatu zapłonowego, przy okazji wymień simmering i nasmaruj łozysko ośki aparatu.
Czujnik - czujnik magnetyczny aparatu zapłonowego, przy montażu zwrócić uwagę na polaryzacje ( - , +) masz oznaczenia na wtyczce aparatu zapłonowego, przy okazji wymień simmering i nasmaruj łozysko ośki aparatu.
witam po swietach. zrobilem tak jak podpowiadaliscie i jak narazie wszystko OK. odpalam, przelaczam na gaz i zapalam swiatla i wszystko co tylko moge i nic sie nie dzieje (no moze troszke obroty spadaja o okolo 100 do 200). wiec wychodzi na to ze pomoglo. aparatu nie ruszalem narazie bo chodzi chodzi a oryginal ponad 100 zlotych za ten czujnik. teraz mam do zrobienia tylne zaciski hamulcowe bo strasznie sie tluka. na klocki kupilem specjalne spikni od fiata uno i sie teraz ladnie "zakleszczaja" i nie lataja w siodle. ale kliny od zaciskow sa za luzne i zaciski skacza na kazdej nie rownosci. klinow nigdzie nie moge dostac, tylko na szrocie ktore sa za luzne. bede musial cos tam jeszcze po podkladac. dzieki za pomocne rady i jak znam moj samochod to spotkamy sie na innym poscie w dziale pytania i porady techniczne