Kappa - Jaki typ palnika xenononowego
Kappa - Jaki typ palnika xenononowego
Mam w Kappie lampy xenonowe i przepaliła się żrówka
Na stronie znalazłem informację że są D2S, po wyjęciu z lampy mam D2R (obie), różnych firm więc pewnie z "oszczędności" była wymieniana tylko jedna
Jakie powinny być faktycznie bo nie wiem czym się różnią i czy można je wsadzić zamiennie
Na stronie znalazłem informację że są D2S, po wyjęciu z lampy mam D2R (obie), różnych firm więc pewnie z "oszczędności" była wymieniana tylko jedna
Jakie powinny być faktycznie bo nie wiem czym się różnią i czy można je wsadzić zamiennie
Citroen C5 II 2,0 HDi Break BVA6
była Lancia Kappa 20VT
była Lancia Kappa 20VT
Kappa - jaka żarówka xenon
D2S są do soczewk
D2R do refleksyjnych czy jak to sie nazywa:)
D2R do refleksyjnych czy jak to sie nazywa:)
Landrynka -Y 1,2 16V
zamiast Pasikonika srebrna Santarita:)
zamiast Pasikonika srebrna Santarita:)
dzięki, czyli D2R, bo soczewek jakoś nie zauważyłem 

Citroen C5 II 2,0 HDi Break BVA6
była Lancia Kappa 20VT
była Lancia Kappa 20VT
Przemic -mógłbyś zrobić zdjęcie szyby reflektora? Jestem ciekawy czym na pierwszy rzut oka różni się reflektor ksenonowy od zwykłego...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
KAPPA TDS & JTD
Odp: Kappa - jaka żarówka xenon
podepnę się pod temat,czy do kappy można dostać szkło reflektora inne niż do h7? tzn może nie tak to ująłem,dostałem w spadku żarniki z przetwornicami ( xenony???) z S-klasy idealnie pasują do Kappy,ale świecą licho,zakładam że będzie trzeba ustawic porządnie lampy....jeśli na tych kloszach w ogóle się da
Odp: Kappa - jaka żarówka xenon
odświeżę trochę temat .... czy możecie polecić z własnego doświadczenia jakieś konkretne żarniki (producent, model)? Nigdy wcześniej nie musiałem wymieniać żarnika w xenonie, więc kompletnie nie mam pojęcia co wybrać. Cena nie jest najważniejsza, mają być jak najtrwalsze i dawać barwę światła jak oryginalne (żadnych mocno niebieskich, itp). Z góry dzięki za podpowiedziPrzemic pisze:dzięki, czyli D2R, bo soczewek jakoś nie zauważyłem

Re: Kappa - Jaki typ palnika xenononowego
też miałem zagwozdkę jakie żarówki kupić. Wszystkie katalogi producentów żarówek podają d2s. Zadałem nawet pytanie na stronie lancia.pl ... odpowiedź d2s. Wpisałem numer katalogowy żarówki z eper'a w googlach i odpowiedzią było d2r. Koniec końców wymieniłem na takie jak wcześniej były założone, czyli d2r. Nie wiem skąd te wszystkie rozbieżności.
- Rider Zeta 2.0 Ti
- Klubowicz Wspierający
Odświeżę temat po latach 
Przymierzam się do wymiany palników w lampach i mam identyczny problem
W lampach są palniki D2R, jednak wszędzie w katalogach podawane jest D2S ??? Z mojej wiedzy wynika że D2S jest do soczewek, których Kappa nie posiada.
Może ktoś potwierdzić jaki ma być typ ? Ewentualnie czy ktoś testował z D2S ?

Przymierzam się do wymiany palników w lampach i mam identyczny problem
W lampach są palniki D2R, jednak wszędzie w katalogach podawane jest D2S ??? Z mojej wiedzy wynika że D2S jest do soczewek, których Kappa nie posiada.
Może ktoś potwierdzić jaki ma być typ ? Ewentualnie czy ktoś testował z D2S ?
Kappa nie ma soczewek, więc na pewno muszą być D2R.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
- Rider Zeta 2.0 Ti
- Klubowicz Wspierający
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Pociągają Kappe pod Thesis a Teresa ma soczewki dlatego D2S. D2R mają dodatkową przesłone na palniku żeby likwidować odbijanie światła od dołu i nie oślepiać innych.
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
- dobermannn
- Forumowicz/ka
- Imię: Kuba
a na lampie nie ma nic napisane ???
Nie ma jakiegoś uniwersalnego symbolu homologacji na konkretny model palnika - jest tylko DC dla ksenonów mijania i DR dla drogowych, albo DC/R dla biksenonów, Tak samo z halogenami, symbol oznacza tylko że lampa wykorzystuje żarówkę halogenową ale ani słowa jaką konkretnie. W Kappie nie pamiętam czy jest faktycznie DC, bo mi się wydaje że samo D wisi na kloszu... A zdjęcia gdzieś leżą na dysku, auto w serwisie a lampy w garażu. 
W każdym razie jest też numer atestu w tym symbolu i jak ktoś sobie ten atest znajdzie (gdzieś w jakiejś szufladzie dawno zapomnianego biura) to tam dopiero będzie dokładnie opisane jakie źródła światła są w całej lampie na konkretnych pozycjach.

W każdym razie jest też numer atestu w tym symbolu i jak ktoś sobie ten atest znajdzie (gdzieś w jakiejś szufladzie dawno zapomnianego biura) to tam dopiero będzie dokładnie opisane jakie źródła światła są w całej lampie na konkretnych pozycjach.
Drop a gear and disappear!