Lybra - wycieranie się beżowych elementów.
Lybra - wycieranie się beżowych elementów.
Witam!
Mam taki problem - posiadam dwukolorową tapicerkę i w newralgicznych miejscach (np pod ręcznym) po prostu się wyciera farba a że plastik jest tylko pomalowany na beżowo w rzeczywistości jest czarny wygląda to bardzo nieestetycznie.
Czy wie ktoś gdzie można kupić taką farbę? Czy jedynie pozostaje wymienić cały element?
Pozdrawiam
Mam taki problem - posiadam dwukolorową tapicerkę i w newralgicznych miejscach (np pod ręcznym) po prostu się wyciera farba a że plastik jest tylko pomalowany na beżowo w rzeczywistości jest czarny wygląda to bardzo nieestetycznie.
Czy wie ktoś gdzie można kupić taką farbę? Czy jedynie pozostaje wymienić cały element?
Pozdrawiam
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
Odp: Lybra - wycieranie się beżowych elementów.
heyoo
u mnie ciut podobny problem ale nie koło ręcznego tylko na pulpicie komputera [kanty] również ściera się do czarnego ! ale niewiem co z tym fantem zrobic

u mnie ciut podobny problem ale nie koło ręcznego tylko na pulpicie komputera [kanty] również ściera się do czarnego ! ale niewiem co z tym fantem zrobic

Można dobrać lakier w każdej firmie gdzie dorabiają samochodowe, ale najpierw trzeba trysnąć podkładem do tworzyw sztucznych.
Miałam ten sam problem
Jak kupowałam auto w LT, to w niektórych miejscach chłopaki pomalowali te ubytki jakąś farbką i teraz jest to naprawdę słabo widoczne, choć pewnie co jakiś czas trzeba to będzie ponawiać
Pewnie niedługo do nich zawitam, to spróbuję się dowiedzieć

Pewnie niedługo do nich zawitam, to spróbuję się dowiedzieć
Lancia Lybra SW 2.4 JTD 2003r. - druga Lucynka - od 26 października 2009 do... (mam nadzieję jeszcze długo!)
Lancia Lybra SW 1.9 JTD 2000r. - moje pierwsze auto! - od 13 marca 2009 do 19 lipca 2009
Lancia Lybra SW 1.9 JTD 2000r. - moje pierwsze auto! - od 13 marca 2009 do 19 lipca 2009
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
...komu sie bawic w takie coś, nie ma łatwiejszego sposobu ! , no choc wiadomo coś kosztem czegośjaro1959 pisze:Można dobrać lakier w każdej firmie gdzie dorabiają samochodowe, ale najpierw trzeba trysnąć podkładem do tworzyw sztucznych.

Agoocha udało się coś dowiedzieć? Potrzebuje PILNIE taką farbke 

- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
a ja mam idealny pomysł na te elementy, pokaże jak zrobie. 

U mnie tze troche schodzi, dziwne jest to ze ta farba u mnie jest jakby z gumy... w niektorych miejscach jest taka jak by sie rozpuszczala, mozna palcem dotknac i zostawic slad...
mrkura czekan na efekty twojej pracy xD
Dokladnie, ja swoja kupilem z pomalowanym podlokietnikiem, kolor dobrany dobrze, ale klei sie niemilosiernie- pewnie nie dali podkladujaro1959 pisze:Można dobrać lakier w każdej firmie gdzie dorabiają samochodowe, ale najpierw trzeba trysnąć podkładem do tworzyw sztucznych.
Pomalowali ci podłokietnik? Tzn co ten materiał? OMG
Nie material, tylko spod podlokietnika, ten plestikowyCiechu pisze:Pomalowali ci podłokietnik? Tzn co ten materiał? OMG
mam ten sam problem, z tym że farba schodzi w okolicach zamka schowka - głównie i na plastikowej wstawce na nogę na lewym nadkolu - tam jest warstwa gumowana...
Natomiast trzeba uważać z czyszczeniem elementów pomalowanych na szary metaliczny - potrafi schodzić lakier od spirytusu i temu podobnych.
pozdrawiam
Natomiast trzeba uważać z czyszczeniem elementów pomalowanych na szary metaliczny - potrafi schodzić lakier od spirytusu i temu podobnych.
pozdrawiam
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
ja już mam zrobione, za niedługo dam fotki - rewelacja moim zdaaniem, tylko kupa roboty, ale koszt 100 zł a wnętrze lepsze niż nowe:)
-- 14 Cze 2009, 20:32 --
witam, więc ja już nie mam wytartych elementów, wszystko obiłem alcantarą własnoręcznie więc prosze o wrozumiałość ( nie jestem tapicerem ), wszystko wygloąda jak na zdjęciach- jest jeszcze pare rzeczy do wykończenie ale jest ok. mi się podoba...
-- 14 Cze 2009, 20:32 --
witam, więc ja już nie mam wytartych elementów, wszystko obiłem alcantarą własnoręcznie więc prosze o wrozumiałość ( nie jestem tapicerem ), wszystko wygloąda jak na zdjęciach- jest jeszcze pare rzeczy do wykończenie ale jest ok. mi się podoba...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
niezła robota, oczywiście są gusta i guściki ale mi osobiście też się podoba, a jak się pobrudzi to wystarczy zmyć i żadnych zadrapań , ode mnie 6 za pomysł