dzisiaj zbadałem w Luci K. jakość zalanego płynu hamulcowego (ostatnio zalewany był Tutela TOP4).
Tester zaświecił na czerwono, co nie było dla mnie niespodzianką - dawno był wymieniany.
Spokojnie zameldowałem się w sklepie i kupiłem zalecany przez producenta typ płynu, tzn. Tutela TOP4 (DOT4).
Z uśmiechem na ustach podjechałem z powrotem do warsztatu by dokonać wymiany, i tu mnie cosik tknęło...
Poprosiłem o zbadanie testerem nowego płynu.
Ku zdziwieniu wszystkich tester za każdą ponawianą próbą świecił na czerwono!!(pojemnik był pod nakretką zalakowany alufolią)
Przeprowadziliśmy próby na dwóch innych płynach typu DOT4 i tam tester świecił na zielono.
Szlag mnie trafił

Zgłosiłem sprawę do FIAT AUTO POLAND(wraz z nr nadrukowanym na opakowaniu), gdyż ostatnio zmieniłem płyn w układzie wspomagania i w automacie również na produkt marki TUTELA i nasuwa się pytanie o jakość serwowanych nam, za nasze pieniądze "oryginalnych" materiałów eksploatacyjnych a co za tym idzie żywotność i efektywność pracy podzespołów na nich pracujących.
Zastanawiam się w tym momencie nad tym, czy słusznie silnik jest smarowany(?) olejem marki SELENIA.
Odpowiedź od Fiata na pewno zamieszczę na naszym forum.