Co Was najbardziej wkurza w Lybrach

Moderator: stabraf

fabio
Dopiero zaczyna na naszym forum

Odp: Co Was najbardziej wkurza w Lybrach

Post autor: fabio » 26 maja 2009, 16:16

wlot na masce, poza fabrycznymi wyjatkami jak impreza, to wiocha z definicji, rzecz w tym, ze tu nie wchodzi w rachube nic, co w masówkach moze czasem subtelnie urozmaicic i odroznic...

Jeszcze jedno - mam lybre od pol roku i do tej pory, zadne tam super doswiadczenia, ale mialem tak, ze zaraz po kupnie auta wiedzialem jakie chce nastepne, a teraz - moj jedyny pomysl to nowsza lybra, to mnie tez wkurza

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 01 cze 2009, 12:10

Chyba jeden z naszych kolegów ma takie coś w avartarze.
Oczywiście gusta są różne.
Dla mnie oczywiście nie istnieje tuning Lybry.

Obrazek

Awatar użytkownika
szatan
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek

Post autor: szatan » 03 cze 2009, 15:57

osobiscie wkurza mnie tylko jeden fakt, ciasnota pod maska w 2.4jtd. Mam porownanie bo szwagier i kolega maja kappy 2.4 i jest tam o wiele wiecej miejsca zeby cokolwiek zrobic.

Awatar użytkownika
ESSOX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Robert

Post autor: ESSOX » 08 lip 2009, 22:55

1. Zmieniarka CD. Niby działa bo szumi jak przerzuca płytki. Pokazuje w której szufladce jest płytka ale nie wydaje dźwięku : beczy : .Myślałem że na samodzielnie nagrywanych tak będzie . Okazuje sie ,że na orginałach też : beczy : .Na wyświetlaczu pokazuje ....."surface"
Musze słuchać kaset jak w maluchu 15 lat temu : beczy :

2. Największa wada podłokietnika to to , że jest . Ale z dziurą po nim będzie jeszcze gorzej.

3. Brak otwierania bagażnika z klucza -mechanicznie .
Przycisk na kluczyku raz działa raz nie . Może to tylko wina baterii.
A przycisk obok lewarka mam wyłamany. Przy umiejętnym manipulowaniu otwieram w ten sposób.

4. W dłuższej eksploatacji pewnie coś mnie jeszcze wkurzy ;)
Lybra SW 2,4JTD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 08 lip 2009, 23:03

ESSOX pisze:1. Zmieniarka CD. Niby działa bo szumi jak przerzuca płytki. Pokazuje w której szufladce jest płytka ale nie wydaje dźwięku : beczy : .Myślałem że na samodzielnie nagrywanych tak będzie . Okazuje sie ,że na orginałach też : beczy : .Na wyświetlaczu pokazuje ....."surface"
Spróbuj płytę włożyć odwrotnie niż robiłeś do tej pory ;)
ESSOX pisze:2. Największa wada podłokietnika to to , że jest . Ale z dziurą po nim będzie jeszcze gorzej.
Być może masz uszkodzony mechanizm podnoszenia/opuszczania i nie opuszcza się do końca. Ale to moje domysły tylko - kilku z tą przypadłością na forum już było. A może po prostu jesteś nieprzyzwyczajony do takiego jego umiejscowienia.
ESSOX pisze:3. Brak otwierania bagażnika z klucza -mechanicznie .
A przycisk obok lewarka mam wyłamany. Przy umiejętnym manipulowaniu otwieram w ten sposób.
Jak to 8-O :?: :?: :?: Pierwsze słysze, że Lybra nie ma zamka w tylnej klapie, dzięki któremu można otworzyć klapę. Przyglądnij się dobrze - zamek musi być i musisz go otworzyć kluczem. Z pilotem może być wina baterii, ale nie musi. Poszperasz na forum - temat był już poruszany. Przycisk do otwierania na tunelu środkowym - poszukaj na allegro. Wymienia się cały panel (razem z tym schowkiem na monety) - szybki do wymiany - wystarczy wypiąć kostkę i można tanio kupić.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ESSOX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: ESSOX » 08 lip 2009, 23:23

Spróbuj płytę włożyć odwrotnie niż robiłeś do tej pory ;)
Właśnie ten manewr chodził mi po głowie jeszcze :D
Jak to 8-O :?: :?: :?: Pierwsze słysze, że Lybra nie ma zamka w tylnej klapie,
Właśnie oglądam zdjęcia na necie i faktycznie pod rejestracją jest :roll:
Chyba piękno tego samochodu osłabiło mi wzrok i na swoim takich szczegółów nie zauważam :-P
Jutro sprawdzę .
Lybra SW 2,4JTD

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 09 lip 2009, 9:53

ESSOX pisze:1. Zmieniarka CD. Niby działa bo szumi jak przerzuca płytki. Pokazuje w której szufladce jest płytka ale nie wydaje dźwięku : beczy : .Myślałem że na samodzielnie nagrywanych tak będzie . Okazuje sie ,że na orginałach też : beczy : .Na wyświetlaczu pokazuje ....."surface"
Myślisz, że każdy tak ma ?
Czyli nie wina Lybry tylko albo zepsutego sprzętu albo (tutaj padłem) płyta na odwrót :)
ESSOX pisze: 2. Największa wada podłokietnika to to , że jest . Ale z dziurą po nim będzie jeszcze gorzej.
Wystarczy go podnieść aby nie przeszkadzał (mnie pomaga).
ESSOX pisze: 3. Brak otwierania bagażnika z klucza -mechanicznie .
Znów wina sztuki. Masz połamane guziki, pilot nie sprawny, a dziurkę na klucz pewnie zaszpachlowaną :)
ESSOX pisze: 4. W dłuższej eksploatacji pewnie coś mnie jeszcze wkurzy ;)
W tak wybrakowanej sztuce pewnie nie raz.

Doodik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Doodik » 09 lip 2009, 9:57

Musze słuchać kaset jak w maluchu 15 lat temu
Skoro pisze SURFACE to źle kolego włożyłeś płytę do magazynku. W Lybrze do zmieniarki ładuje się nagraną stroną do góry.

Awatar użytkownika
animal

Post autor: animal » 09 lip 2009, 12:37

A mnie nic nie wkurza! Może jedynie radio z kasetą, ale to mój wybór. A zmieniarki nie mam i miejsca na nią też nie...

Awatar użytkownika
ESSOX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: ESSOX » 09 lip 2009, 15:28

Doodik pisze: Skoro pisze SURFACE to źle kolego włożyłeś płytę do magazynku. W Lybrze do zmieniarki ładuje się nagraną stroną do góry.
No właśnie nagraną stroną do góry . Czyli inaczej niż w innych urządzeniach na płytkę cd.
Już wszystko hula :D
kaeres pisze: Czyli nie wina Lybry tylko albo zepsutego sprzętu albo (tutaj padłem) płyta na odwrót :)
Jak jeszcze leżysz to już możesz wstać.
kaeres pisze: W tak wybrakowanej sztuce pewnie nie raz.
Jak sądzę swoją kupiłeś w salonie "funkiel nówkę nie śmiganą ". Gratuluję . Poczucia humoru również . Jak byś nie wiedział to istnieje również rynek wtórny gdzie można sobie kupić jakieś wybrakowane sztuki.
Ps.
A i zamek istnieje jednak . Nie zaszpachlowany , bo pewnie zmartwiło Ciebie to bardzo :lol:
Lybra SW 2,4JTD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 09 lip 2009, 15:38

Ej no Panowie, wyluzujcie: ESSOX stawia pierwsze kroki w lybrowym swiatku, więc naturalne że nie wszystko jest dla niego czytelne. Moim zdaniem ten trik z płytą jest dziwaczny. Mi na szczęście powiedział poprzedni właściciel, by płyty były do góry nogami, (bo sam miał z tym problem).
Więcej wyrozumiałosci dla debiutanta, bo sie ESSOX zamknie w sobie :lol: ;)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 09 lip 2009, 18:47

Cieszymy się jednakże, że nasze rade okazały się pomocne i życzymy bezawaryjnej eksploatacji.
No i zapraszamy do aktywnego udziału w życiu forum, klubu i stowarzyszenia :roll: ;) : yesyes :
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 10 lip 2009, 10:15

ESSOX - po prostu postawiłeś sprawę, że to wszystko wina samochodu i Cię strasznie wkurza.
Płytkę cd można przeboleć bo kto by wiedział ale, że denerwuje Cię otwieranie bagażnika to czysta ignorancja z Twojej strony i to chciałem wyolbrzymić.
Pokój lancisti.

Doodik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Doodik » 10 lip 2009, 10:53

A mnie najbardziej wkurza, ogólnie podejście ludzi do włoskiej motoryzacji. Zdania typu, że jak to Fiat Lancia albo Alfa to kupa złomu i tyle.

A jak ostatnio osiedlem przejechała Lancia Thesis to jeden z drugim gamoniem (wielkich fanatyków motoryzacji pod warunkiem, ze niemieckiej) chcieli sobie karki poukręcać bo tak sie oglądali co to było i jakie to fajne było.

Awatar użytkownika
MICHU
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: MICHU » 10 lip 2009, 11:10

ale jaja....jeździłem rok Lybrą ze świadomością, że mam zmieniarkę uszkodzoną a tu wystarczyło płytę dać odwrotnie 8-O 8-O 8-O 8-O 8-O 8-O teraz mi gra.................. : gafa :

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lybra/Lybra SW”