Lybra - Przednia szyba
Odp: Lybra - Przednia szyba
Miedzy innymi ten czujnik ,bo potem wycieraczki chodzą jak "pijany zając":
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie posiadam. Nie wiem, czy "niestety" czy "stety" 
BTW to dlaczego nie można go montować ponownie?

BTW to dlaczego nie można go montować ponownie?
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Panowie, na smierc zapomnialem o naklejce rejestracyjnej na przedniej szybie, dorobia mi ja tam gdzie sie rejestruje autka i odbiera tablice?? trzeba dlugo czekac?? bo ja w piatek mam wymiane kolo 12 a potem traska 120km na Balice i raczej wolalbym juz miec ta naklejke...
A i jeszcze jedno, ile kosztuje przednia szyba do Kappy?? bo widze ze pare osob o tym wspomnialo ale nikt nie podal kwoty:)
A i jeszcze jedno, ile kosztuje przednia szyba do Kappy?? bo widze ze pare osob o tym wspomnialo ale nikt nie podal kwoty:)
Seat Leon
Ja to jakiś tępy jednak jestem
Do dziś żyłem w przeświadczeniu, że szyby wklejanej nie da się ponownie zamontować, a wy piszecie o używce. Nawet nie sądziłem, że ktoś robi "takie rzeczy", ale w końcu polski handlarz nie jednym się zajmuje, to i szyby wklejane wycina, żeby potem przykleić na super glue. Człowiek jednak uczy się całe życie...
P.S. Z tą naklejką to tak szybko nie wyjdzie, ale ona potrzebna jak zającowi dzwonek. W jednym aucie zapomniałem przykleić i po paru latach jak sprzedawałem, to się nabywca ucieszył, że nie musi odklejać.

P.S. Z tą naklejką to tak szybko nie wyjdzie, ale ona potrzebna jak zającowi dzwonek. W jednym aucie zapomniałem przykleić i po paru latach jak sprzedawałem, to się nabywca ucieszył, że nie musi odklejać.
G.Furtak
Ducati ST-2 /Lancia Lybra SW 2.4 JTD /Saab 90016v
Lancia. Il Granturismo.
Ducati ST-2 /Lancia Lybra SW 2.4 JTD /Saab 90016v
Lancia. Il Granturismo.
- Wojtas_BB
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Goście w zakładzie szybiarskim Ci przełożą, jak są dobrzy to nawet nie uszkodzą za bardzo.maydayns pisze:Panowie, na smierc zapomnialem o naklejce rejestracyjnej na przedniej szybie, dorobia mi ja tam gdzie sie rejestruje autka i odbiera tablice??
Fiat Punto II FL 1.2 8V
Będzie Lancia Lybra SW 1.8 lub 1.9..... któraś z nich, pewnie w przyszłym roku
Będzie Lancia Lybra SW 1.8 lub 1.9..... któraś z nich, pewnie w przyszłym roku
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Spokojnie mogę polecić link4, jak masz wykupiony pakiet szyb to jedziesz do autoglass jaan i od ręki wymieniają szybę, tym bardziej że jest to oddzielny pakiet od ac i oc. Ja się nie zawiodłem.
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... y-w-link4/ głównie dlatego wzialem tam polise
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... y-w-link4/ głównie dlatego wzialem tam polise
Jedziesz do Wydziału Komunikacji, składasz wniosek i po sprawie. Koszt - 17pln.Wojtas_BB pisze:Goście w zakładzie szybiarskim Ci przełożą, jak są dobrzy to nawet nie uszkodzą za bardzo.maydayns pisze:Panowie, na smierc zapomnialem o naklejce rejestracyjnej na przedniej szybie, dorobia mi ja tam gdzie sie rejestruje autka i odbiera tablice??
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Nie dostaliśmy odpowiedzi na pytanie dlaczego nie można założyć z powrotem czujnika deszczu ?
I faktycznie ta naklejka na szybę jest w ogóle nie potrzebna - sam się dziwię po co sobie tym szybę szpeciłem.
I faktycznie ta naklejka na szybę jest w ogóle nie potrzebna - sam się dziwię po co sobie tym szybę szpeciłem.
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
Mi przyklejali czujnik drugi raz. I dziala. Moze nie tak dobrze jak oryginal, ale tragedii nie ma.
I naklejke tez przekleili. Nie szkoda czasu na chodzenie po wydzialach komunikacji???
I naklejke tez przekleili. Nie szkoda czasu na chodzenie po wydzialach komunikacji???
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Generalnie to za brak tej naklejki chyba mogą wlepić mandat.
Jakby nie mówić, ja już dwa lata jeżdżę bez niej (leży sobie w schowku) i jak narazie nie mam zamiaru naklejać.
Przeżyłem już kilka kontroli, ale jakoś nikt nigdy tego nie zauważył.
Jakby nie mówić, ja już dwa lata jeżdżę bez niej (leży sobie w schowku) i jak narazie nie mam zamiaru naklejać.
Przeżyłem już kilka kontroli, ale jakoś nikt nigdy tego nie zauważył.
-
Naklejkę w porządnej firmie przełożą gratis, w badziewnej monter będzie chciał z dychę do łapy. Na załatwianie nowej po prostu szkoda czasu.maydayns pisze:Panowie, na smierc zapomnialem o naklejce rejestracyjnej na przedniej szybie, dorobia mi ja tam gdzie sie rejestruje autka i odbiera tablice?? trzeba dlugo czekac?? bo ja w piatek mam wymiane kolo 12 a potem traska 120km na Balice i raczej wolalbym juz miec ta naklejke...
Czołowa do Kappy to wydatek rzędu 1000-1300 z montażem w renomowanej ogólnopolskiej sieci sprzedaży szyb samochodowych, której nazwa już tu padła (jako jej pracownik nie chcę być posądzony o kryptoreklamę

Lancia Lybra 2.0 LX
Lancia Y 1.1 Elefantino
Lancia Y 1.1 Elefantino
Dokładnie, za jej brak na szybie można dostać mandat, aczkolwiek baaardzo rzadko się zdarzaDudi pisze:Generalnie to za brak tej naklejki chyba mogą wlepić mandat.
żeby zauważyli jej brak. Za jej brak grozi mandat karny w wysokości od 20zł, aż do 500zł (jeśli się nie mylę) plus możliwe zatrzymanie dowodu rejestracyjnego.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
piterrro pisze:Spokojnie mogę polecić link4, jak masz wykupiony pakiet szyb to jedziesz do autoglass jaan i od ręki wymieniają szybę, tym bardziej że jest to oddzielny pakiet od ac i oc. Ja się nie zawiodłem.
tak, ale trzeba kupić u nich oc. Za to w PZU ubezpieczenie "autoszyba" jest osobnym produktem i kupić może ją każdy. Trzeba uważać, bo agenci wmawiają, że ubezpieczenie jest powiązane z wykupieniem oc.
Mi na rokpoliczyli 100zł.
W razie szkody ubezpieczyciel umawia w warsztacie i wymienia.
-
Czytałeś wogóle temat do którego zalinkowałem?? gość pisze że ma szyby24 oddzielnie w link4, opisał swój przypadek i jest bardzo zadowolony. Co więcej, wymieniał szybę przednią bez wkładu własnego. A sama wymiana była już po trzech dniach.