Witam serdecznie klubowiczów, mam pytanie : czy ktoś robił remont silnika w Lybrze 2.4 Jtd?? ile może coś takiego kosztować?? od czego zacząć remont?? itp?..
Proszę o opis co robiliście u siebie itp. Moja Lybra strasznie kopci powyżej 2tys obrotów przestaje powyżej 2,5-3tys.
Proszę o poradę i pomoc.
Pozdrawiam
Lybra - Remont silnika 2.4
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Remont silnika 2.4 Lybra
A kopci to z winy silnika czy też może padniętej turbiny?Lukasss pisze:Witam serdecznie klubowiczów, mam pytanie : czy ktoś robił remont silnika w Lybrze 2.4 Jtd?? ile może coś takiego kosztować?? od czego zacząć remont?? itp?..
Proszę o opis co robiliście u siebie itp. Moja Lybra strasznie kopci powyżej 2tys obrotów przestaje powyżej 2,5-3tys.
Proszę o poradę i pomoc.
Pozdrawiam
http://www.lidersc.pl - kolektory słoneczne, kolektory próżniowe, systemy solarne
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Nie wiem nie sprawdzałem tego, jak to sprawdzić??
Pozdro
Pozdro
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Może też być udszkodzony EGR i bedzie dymić ,zamiast wrórzyć z fusów proponuję podjechać do mechanika który szybko powinien postawić diagnoze - jak nie masz zaufania napiszesz co powiedział a my to zweryfikujemy.
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Odp: Lybra - Remont silnika 2.4
Polecam Serwis Fiata w Czeladzi - Wałczyk (Na Piaskach). Jak kopci to może być zrówno EGR jak i turbo lub pierścienie. W najgorszej sytuacji mogą lać wtryski. Najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć czy coś nie wykrywa, po za tym sprawdzić sprężanie.
Mnie remont góry silnika wyszedł ok 2 000 zł ( gdzieś na forum zamieściłem opis i kosztorys )
Mnie remont góry silnika wyszedł ok 2 000 zł ( gdzieś na forum zamieściłem opis i kosztorys )
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW