Co Was najbardziej wkurza w Lybrach

Moderator: stabraf

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Odp: Co Was najbardziej wkurza w Lybrach

Post autor: Krzysiek82 » 28 wrz 2009, 11:27

Przemullo pisze: Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
W wersji ze zmieniarką tych CD jest aż 6! :D

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 28 wrz 2009, 13:19

Przemullo pisze:mnie również denerwuje duży promień skrętu, do tego dochodzi wysoka pozycja za kierownicą ale to zależy co kto lubi i denerwują mnie kiepskiej jakości przyciski od klimy. W sumie to na regulacji prędkości nawiewu i na kierunkowych nie mam całego przycisku wszędzie albo popękana warstwa wierzchnia albo jej brak.
Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
Co do pozycji za kierownicą to lewą rączką za siebie, namacaj wajchę - jest to regulacja pozycji za kierownicą - pompujesz w górę, lub spuszczasz w dół.

W Twojej wersji (LX) jest zmieniarka na 6 CD. Chyba, że poprzedni własciciel ją wymontował :lol:
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 28 wrz 2009, 13:42

Dudi pisze:
kaeres pisze:
pms24 pisze:brak tylniej wycieraczki
Nie wiem czy się :D czy : beczy :
Nie no biorąc pod uwagę Peugeota 406 (przynajmniej niektóre jego wersje) i sedana Lybry, to rzeczywiście można uznać jej brak za wadę :roll: :roll: :roll:
Przyznam, że nie jestem chodzącą carcyklopedią ale jeszcze nie widziałem sedana z wycieraczką z tyłu :)
Istnieją wersje 406 sedan z wycieraczką ale jest to chyba jakaś dodatkowa opcja, której ja jeszcze na oczy nie widziałem.

-- 28 Wrz 2009, 13:59 --
Nat pisze:
Przemullo pisze:mnie również denerwuje duży promień skrętu, do tego dochodzi wysoka pozycja za kierownicą ale to zależy co kto lubi i denerwują mnie kiepskiej jakości przyciski od klimy. W sumie to na regulacji prędkości nawiewu i na kierunkowych nie mam całego przycisku wszędzie albo popękana warstwa wierzchnia albo jej brak.
Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
W Twojej wersji (LX) jest zmieniarka na 6 CD. Chyba, że poprzedni własciciel ją wymontował :lol:
Nie prawda.
Mam wersje LX bez zmieniarki i nie jest wyciągnięta. Jej tam po prostu nigdy nie było chociaż mam BOSE.
Nawet nie ma miejsca na zmieniarkę (tych półeczek).

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 28 wrz 2009, 14:37

Jeżdżą, jeżdżą Peugeoty z taką wycieraczką. Sam kilka widziałem live :)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pms24
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pms24 » 28 wrz 2009, 16:11

tak tak
Dudi pisze:
Rozumiem, że o sedanie kolega pisze???
-- 28 Wrz 2009, 16:22 --

no a dlaczego płakać piszemy tu co nas wkurza a mnie wkurza brak wycieraczki zwłaszcza teraz gdy szyby rano są zaparowane a podgrzewanie tylniej szyby cienko działa
kaeres pisze:
Nie wiem czy się :D czy : beczy :

Awatar użytkownika
ESSOX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Robert

Post autor: ESSOX » 28 wrz 2009, 16:38

A mnie wkurza dziwny kąt ułożenia stopy na pedałach . Miałem kilka innych samochodów ale tak mam pierwszy raz . Uciążliwe zwłaszcza dla prawej stopy która prawie cały czas leży na gazie.
Ktoś to może jeszcze odczuwa ???
Lybra SW 2,4JTD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 28 wrz 2009, 17:38

kaeres pisze:
Nat pisze: W Twojej wersji (LX) jest zmieniarka na 6 CD. Chyba, że poprzedni własciciel ją wymontował :lol:
Nie prawda.
Mam wersje LX bez zmieniarki i nie jest wyciągnięta. Jej tam po prostu nigdy nie było chociaż mam BOSE.
Nawet nie ma miejsca na zmieniarkę (tych półeczek).

Heh, typowe dla Lancii. :)
Wg tabeli wyposażenia (porównaj >www.lancialybra.com) w wersji LX zawsze jest zmieniarka, ale Twoja "special edition" akurat jej nie miała mimo, że LX. :)
Pociesz się, że zaledwie kilku użytkowników na forum ma też taką "special edition", a w większości LXów jednak zmieniarka jest standardem :) Bo powinna być.
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 30 wrz 2009, 15:35

Nat pisze:Heh, typowe dla Lancii. :)
Wg tabeli wyposażenia (porównaj >www.lancialybra.com) w wersji LX zawsze jest zmieniarka, ale Twoja "special edition" akurat jej nie miała mimo, że LX. :)
Pociesz się, że zaledwie kilku użytkowników na forum ma też taką "special edition", a w większości LXów jednak zmieniarka jest standardem :) Bo powinna być.
Faktycznie w specyfikacji tak widnieje.
Jednak na różne rynki i w różnych latach pojawiała się ona jako opcja.
Miałem ostatnio możliwość do kupienia za 60zł ale zwyczajnie nie poszedłem na to bo nie mam ani jednej płyty CD której słucham nacodzień więc zmieniarka mi zbędna.

-- 30 Wrz 2009, 15:37 --
pms24 pisze: -- 28 Wrz 2009, 16:22 --

no a dlaczego płakać piszemy tu co nas wkurza a mnie wkurza brak wycieraczki zwłaszcza teraz gdy szyby rano są zaparowane a podgrzewanie tylniej szyby cienko działa
A to podgrzewanie może wkurzać a nie brak wycieraczki, której docelowo tam ma nie być :P
Nie wińmy garbatego, że ma dzieci proste.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 30 wrz 2009, 15:56

kaeres pisze:Miałem ostatnio możliwość do kupienia za 60zł ale zwyczajnie nie poszedłem na to bo nie mam ani jednej płyty CD której słucham nacodzień więc zmieniarka mi zbędna.
A masz dalej możliwość ją kupić??
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 01 paź 2009, 10:11

FXX pisze:
kaeres pisze:Miałem ostatnio możliwość do kupienia za 60zł ale zwyczajnie nie poszedłem na to bo nie mam ani jednej płyty CD której słucham nacodzień więc zmieniarka mi zbędna.
A masz dalej możliwość ją kupić??
Nie, już nie.

M&M

Post autor: M&M » 12 paź 2009, 10:44

M&M pisze:Potwierdzam, że w pozycji LO dmucha bardzo zimne powietrze.
Co do wkurzających cech Lybry - to jest to tak pół na pół: wkurza mnie to podczas jazdy w korku, a jak najbardziej cieszy jak jestem pierwszy na światłach. Chodzi oczywiście o bardzo dynamiczny 1 bieg, w korku trzeba uważać, żeby nie dać za dużo mocy i utrzymywać żółwie tempo. Ale za to na światłach widzę zaskoczone twarze we wstecznym lusterku, że takie duże kombi ma takie przyspieszenie : yesyes :
Przy tak dużym samochodzie wkurzające jest też trochę mało z tyłu - chodzi mi o miejsce za fotelem kierowcy w przypadku kiedy kierowca jest wysoki i potrzebuje trochę więcej miejsca, tudzież lubi mocno odchylone oparcie ;-)
Tak naprawdę musiałem się długo zastanowić, żeby znaleźć wkurzające cechy Lybry - ten samochód jak moja żona jest najwspanialszy na świecie :-)
===============
Po zastanowieniu dodałbym:
  • niefortunnie umieszczone gniazdo zapalniczki, trzeba otworzyć pokrywę popielniczki aby cokolwiek podłączyć, jeżeli wtyczka jest dość duża to jest problem przy włączaniu 5 biegu.
  • Uchwyt na napoje umieszczony w takim miejscu, że postawiona butelka wody mineralnej blokuje dostęp do niektórych przycisków
  • Za poprzednikami dodałbym zbyt duży promień skrętu
  • Również chyba już wymienione - włączająca się i wyłączająca spontanicznie kontrolka poduszki powietrznej

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 12 paź 2009, 10:53

M&M pisze:
  • Uchwyt na napoje umieszczony w takim miejscu, że postawiona butelka wody mineralnej blokuje dostęp do niektórych przycisków
Z drugiej wszakże strony uchwyt położony jest rewelacyjnie - na nawiewie klimy. W ten sposób w skwarne letnie dni mamy ciągły nawiew zimnego powietrza na kubeczek/puszkę czyli w trakcie jazdy zawsze chłodny napój.
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
ESSOX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Robert

Post autor: ESSOX » 14 paź 2009, 16:14

Potwierdzam to co pisali inni , zaparowane szyby. Nie pomaga nawiew na fula. Wszystko idzie na szybę przednią i tak góra nie jest w stanie odparować do końca a boczne to tylko ledwo za lusterka sięga. I dzisiejsze spostrzeżenie ..........za głośny sygnał o niskiej temp. przy przekręcaniu stacyjki. :-?
Lybra SW 2,4JTD

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 14 paź 2009, 20:05

ESSOX pisze:Potwierdzam to co pisali inni , zaparowane szyby. Nie pomaga nawiew na fula. Wszystko idzie na szybę przednią i tak góra nie jest w stanie odparować do końca a boczne to tylko ledwo za lusterka sięga.
A kiedy zmieniałeś filtr kabinowy?
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Krissu1980
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Krissu1980 » 14 paź 2009, 20:16

wujekp pisze:
ESSOX pisze:Potwierdzam to co pisali inni , zaparowane szyby. Nie pomaga nawiew na fula. Wszystko idzie na szybę przednią i tak góra nie jest w stanie odparować do końca a boczne to tylko ledwo za lusterka sięga.
A kiedy zmieniałeś filtr kabinowy?
ja 3 dni temu i bez klimy masakra rano się robi takie mleko na szybach :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lybra/Lybra SW”