W wersji ze zmieniarką tych CD jest aż 6!Przemullo pisze: Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD

Moderator: stabraf
W wersji ze zmieniarką tych CD jest aż 6!Przemullo pisze: Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
Co do pozycji za kierownicą to lewą rączką za siebie, namacaj wajchę - jest to regulacja pozycji za kierownicą - pompujesz w górę, lub spuszczasz w dół.Przemullo pisze:mnie również denerwuje duży promień skrętu, do tego dochodzi wysoka pozycja za kierownicą ale to zależy co kto lubi i denerwują mnie kiepskiej jakości przyciski od klimy. W sumie to na regulacji prędkości nawiewu i na kierunkowych nie mam całego przycisku wszędzie albo popękana warstwa wierzchnia albo jej brak.
Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
Przyznam, że nie jestem chodzącą carcyklopedią ale jeszcze nie widziałem sedana z wycieraczką z tyłuDudi pisze:Nie no biorąc pod uwagę Peugeota 406 (przynajmniej niektóre jego wersje) i sedana Lybry, to rzeczywiście można uznać jej brak za wadękaeres pisze:Nie wiem czy siępms24 pisze:brak tylniej wycieraczkiczy
![]()
![]()
Nie prawda.Nat pisze:W Twojej wersji (LX) jest zmieniarka na 6 CD. Chyba, że poprzedni własciciel ją wymontowałPrzemullo pisze:mnie również denerwuje duży promień skrętu, do tego dochodzi wysoka pozycja za kierownicą ale to zależy co kto lubi i denerwują mnie kiepskiej jakości przyciski od klimy. W sumie to na regulacji prędkości nawiewu i na kierunkowych nie mam całego przycisku wszędzie albo popękana warstwa wierzchnia albo jej brak.
Ale najbardziej dobija mnie że w tak fajnie wyposażonym aucie i to z dobrym rocznikiem jest "kaseta" a nie CD
-- 28 Wrz 2009, 16:22 --Dudi pisze:Rozumiem, że o sedanie kolega pisze???pms24 pisze:brak tylniej wycieraczki
kaeres pisze:Nie wiem czy siępms24 pisze:brak tylniej wycieraczkiczy
kaeres pisze:Nie prawda.Nat pisze: W Twojej wersji (LX) jest zmieniarka na 6 CD. Chyba, że poprzedni własciciel ją wymontował
Mam wersje LX bez zmieniarki i nie jest wyciągnięta. Jej tam po prostu nigdy nie było chociaż mam BOSE.
Nawet nie ma miejsca na zmieniarkę (tych półeczek).
Faktycznie w specyfikacji tak widnieje.Nat pisze:Heh, typowe dla Lancii.
Wg tabeli wyposażenia (porównaj >www.lancialybra.com) w wersji LX zawsze jest zmieniarka, ale Twoja "special edition" akurat jej nie miała mimo, że LX.
Pociesz się, że zaledwie kilku użytkowników na forum ma też taką "special edition", a w większości LXów jednak zmieniarka jest standardemBo powinna być.
A to podgrzewanie może wkurzać a nie brak wycieraczki, której docelowo tam ma nie byćpms24 pisze: -- 28 Wrz 2009, 16:22 --
no a dlaczego płakać piszemy tu co nas wkurza a mnie wkurza brak wycieraczki zwłaszcza teraz gdy szyby rano są zaparowane a podgrzewanie tylniej szyby cienko działa
A masz dalej możliwość ją kupić??kaeres pisze:Miałem ostatnio możliwość do kupienia za 60zł ale zwyczajnie nie poszedłem na to bo nie mam ani jednej płyty CD której słucham nacodzień więc zmieniarka mi zbędna.
Nie, już nie.FXX pisze:A masz dalej możliwość ją kupić??kaeres pisze:Miałem ostatnio możliwość do kupienia za 60zł ale zwyczajnie nie poszedłem na to bo nie mam ani jednej płyty CD której słucham nacodzień więc zmieniarka mi zbędna.
===============M&M pisze:Potwierdzam, że w pozycji LO dmucha bardzo zimne powietrze.
Co do wkurzających cech Lybry - to jest to tak pół na pół: wkurza mnie to podczas jazdy w korku, a jak najbardziej cieszy jak jestem pierwszy na światłach. Chodzi oczywiście o bardzo dynamiczny 1 bieg, w korku trzeba uważać, żeby nie dać za dużo mocy i utrzymywać żółwie tempo. Ale za to na światłach widzę zaskoczone twarze we wstecznym lusterku, że takie duże kombi ma takie przyspieszenie![]()
Przy tak dużym samochodzie wkurzające jest też trochę mało z tyłu - chodzi mi o miejsce za fotelem kierowcy w przypadku kiedy kierowca jest wysoki i potrzebuje trochę więcej miejsca, tudzież lubi mocno odchylone oparcie
Tak naprawdę musiałem się długo zastanowić, żeby znaleźć wkurzające cechy Lybry - ten samochód jak moja żona jest najwspanialszy na świecie
Z drugiej wszakże strony uchwyt położony jest rewelacyjnie - na nawiewie klimy. W ten sposób w skwarne letnie dni mamy ciągły nawiew zimnego powietrza na kubeczek/puszkę czyli w trakcie jazdy zawsze chłodny napój.M&M pisze:
- Uchwyt na napoje umieszczony w takim miejscu, że postawiona butelka wody mineralnej blokuje dostęp do niektórych przycisków
A kiedy zmieniałeś filtr kabinowy?ESSOX pisze:Potwierdzam to co pisali inni , zaparowane szyby. Nie pomaga nawiew na fula. Wszystko idzie na szybę przednią i tak góra nie jest w stanie odparować do końca a boczne to tylko ledwo za lusterka sięga.
ja 3 dni temu i bez klimy masakra rano się robi takie mleko na szybachwujekp pisze:A kiedy zmieniałeś filtr kabinowy?ESSOX pisze:Potwierdzam to co pisali inni , zaparowane szyby. Nie pomaga nawiew na fula. Wszystko idzie na szybę przednią i tak góra nie jest w stanie odparować do końca a boczne to tylko ledwo za lusterka sięga.