Lybra - Wskaźnik rezerwy w jtd
Odp: Lybra - Wskaźnik rezerwy w jtd
Z tym palenie rezerwy to różnie bywa. Wystarczy mała górka i już błąd we wskazaniu. Po chwili gaśnie, a my myślimy że już rezerwa
Gwiazdki są gdy na paliwie pozostałym nie przejedziesz więcej niż 50km (ze średnim spalaniem, które w danym momencie pokazuje komp).Sharuga pisze:Kontynuując wątek różnic w oprogramowaniu kompa Lyberek: mój po zapaleniu rezerwy wyświetla gwiazdki w miejscu możliwego do przejechania dystansu...Codee pisze:Nie wiem ale mi dziś rezerwa się zapaliła i na kompie wskazało mi że jeszcze 135 km przejadę...
Możliwe, że i u mnie tak jest. Poobserwuję czy aby na pewno. Wydaje mi się, że zanim zapali się rezerwa jest czasami ponad stówka a zaraz potem gwiazdki, razem z kontrolką. Ale nie będę się upierał 
Niemniej NA PEWNO nigdy nie podaje dystansu do przejechania, gdy świeci się rezerwa. Zawsze, razem z zapaleniem się kontrolki wyskakują gwiazdki.

Niemniej NA PEWNO nigdy nie podaje dystansu do przejechania, gdy świeci się rezerwa. Zawsze, razem z zapaleniem się kontrolki wyskakują gwiazdki.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Według instrukcji rezerwa zapala się gdy jest 8 litrów, ja już liczyłem kilka razy i wychodzi mi 10l w baku.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
No to masz coś nie takSharuga pisze:Możliwe, że i u mnie tak jest. Poobserwuję czy aby na pewno. Wydaje mi się, że zanim zapali się rezerwa jest czasami ponad stówka a zaraz potem gwiazdki, razem z kontrolką. Ale nie będę się upierał

Ja na 30 litrach, z popsutym termostatem przejechałem 540 km, przy średniej prędkości 80 km/h.
Ale faktem jest, że jeździłem na tempomacie i ustawiałem na te "80" (do pracy i z powrotem - 70 km).
Co do lampki rezerwy, to bywa różnie. Zaświeci się w mieście, podjadę do domu, rano wsiadam w auto i lampka się nie pali:) Miałem tak parę razy. Dopiero jak przejadę parę kilometrów, to z powrotem się zapala.
Ale faktem jest, że jeździłem na tempomacie i ustawiałem na te "80" (do pracy i z powrotem - 70 km).
Co do lampki rezerwy, to bywa różnie. Zaświeci się w mieście, podjadę do domu, rano wsiadam w auto i lampka się nie pali:) Miałem tak parę razy. Dopiero jak przejadę parę kilometrów, to z powrotem się zapala.
Lancia Lybra 1.9JTD SW '00 / 105KM
Osobiście nie naprawiam, ale samodzielna diagnoza usterki w samochodzie przynosi wiele satysfakcji.
Sam zamawiam części.
Osobiście nie naprawiam, ale samodzielna diagnoza usterki w samochodzie przynosi wiele satysfakcji.
Sam zamawiam części.
Ja mam tak samo. Wydaje mi się, że po prostu wynika to z faktu, że poziom paliwa jest uśredniany w czasie, a ponieważ paliwo w baku podczas jazdy lata w każdym możliwym kierunku, to pomiar jest z lekka zaniżony.feros pisze:Co do lampki rezerwy, to bywa różnie. Zaświeci się w mieście, podjadę do domu, rano wsiadam w auto i lampka się nie pali:) Miałem tak parę razy. Dopiero jak przejadę parę kilometrów, to z powrotem się zapala.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
w mojej 2.4jtd zapala sie w okolicach wartosci ksiazkowej. 8L