Lybra - Poduszka powietrzna
Moderator: stabraf
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - Poduszka powietrzna
Chciałem zapytać o co chodzi z poduszkami pasażenra w Lybrach. Jedne mają jednolitą deskę rozdzielczą a w innych widać wyraźne jakby wycięcia pionowe odcinające poduszkę o reszty deski ?
Odp: Poduszka powietrzna - Lybra
Podejrzewam, że już o tym było na forum. Ponieważ sam rozglądam się za Lybrą też zwróciłem uwagę na ten fakt. Ale do rzeczy: myślę, że jest to kwestia liftingu. Zmiana miała miejsce chyba gdzieś w roku 2001, bo w tym roku trafiają się wersje z "wcięciami" a w 2002 większość ma już "pełną" deskę. Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Jest dokładnie tak, jak napisał Rafako.
Była kiedyś na ten temat dyskusja. Starsze egzemplarze maja "rozcięcie", a nowe nie.
Była kiedyś na ten temat dyskusja. Starsze egzemplarze maja "rozcięcie", a nowe nie.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Dokladnie tak. To jak wyglada tablica rozdzielcza po stronie pasazera uzaleznione jest od tego czy Lybra jest sprzed czy po liftingu. Niestety nie znam w tej chwili dokladnej daty wprowadzenia liftingu.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
W sumie wystarczy zajrzeć do wikipedii. Tam jeden z naszych forumowiczów, a konkretnie Simon, ładnie to wszystko opisał. O szczelinie też 

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Odp: Lybra - Poduszka powietrzna
Od września 2001 już nie mają wycięcia na airbag. To po liftingu.
W 2002 roku była jeszcze jedna niewielka zmiana. Zwykły kluczyk zastąpiono scyzorykiem.
W 2002 roku była jeszcze jedna niewielka zmiana. Zwykły kluczyk zastąpiono scyzorykiem.