Lybra 1,9 jtd - problem z odpaleniem, prosze o pomoc ide św.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra 1,9 jtd - problem z odpaleniem, prosze o pomoc ide św.
Jestem posiadaczem Lancii Lybry. Odkąd temperatura spadła poniżej 0 mam problem z odpaleniem. Naładowałem akumulator i nic, pragnę zaznaczyć również ze od momentu gdy kupiłem samochód w lato świeci mi się kontrolka świec żarowych przez 10 s na uruchomionym silniku(do chwili gdy przestał palić) Czy to może być wina świec żarowych? czy malej ilości paliwa ok 3l i zamarzło?. Temperatura wynosi -8 w tej chwili a jak kręcę rozrusznikiem to tylko obrotomierz do 400 obr/m. proszę o pomoc drodzy koledzy
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Odp: Lybra 1,9 jtd - problem z odpaleniem, prosze o pomoc id
Masz 3 litry paliwa w zbiorniku?

A może już się skończyło?

A może już się skończyło?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Wymień na początek świece żarowe.
Później będziemy się martwić dalej.
Później będziemy się martwić dalej.
w jtd jak w pompie braknie ropki to możesz mieć kłopotki.....sam jeżdzę prawie do końca ale co najmniej 5L - 6L zostaje, zmień świece i zalej do pełna
Ostatnio zmieniony 17 gru 2009, 15:34 przez MICHU, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę że na tym etapie jedyne co można podpowiedzieć to to co wskazał wcześniej MICHU.
Jak problem nie zniknie - daj znać
Pozdrawiam
kogut
Jak problem nie zniknie - daj znać

Pozdrawiam
kogut
była: Lancia Lybra SW 1,9 jtd
była: Lancia Thesis Emblema 2,4 jtd
jest: Alfa Romeo 166, 2.0 T.Spark
była: Lancia Thesis Emblema 2,4 jtd
jest: Alfa Romeo 166, 2.0 T.Spark
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
A w książce jak byk pisze, że jak ta kontrolka mruga po odpaleniu silnika to trzeba sprawdzic swiece, lub układ grzania swiec...
-
- Kontakt:
Witam mam podobny problem co przedmówca z tym, że świece są ok.
Moje pytanie tyczy się samego akumulatora wyjąłem go i zastanawiam się czy nie jest za mały ?
62 Ah 480 A
Jeśli tak to jaki byście polecili ?
Pozdrawiam
Bartek
Moje pytanie tyczy się samego akumulatora wyjąłem go i zastanawiam się czy nie jest za mały ?
62 Ah 480 A
Jeśli tak to jaki byście polecili ?
Pozdrawiam
Bartek
- Yogi Mis
Witam. W dieslu dobry akumulator to podstawa. Kilka ostatnich dni z mrozem i u mnie pojawił się problem z odpalaniem. Rozrusznik kręcił niby normalnie a nie było zapłonu. Po dłuższym kręceniu zapalała mi się kontrolka od poduszek i immo. Duży spadek napięcia i elektronika głupieje. Akumulator wymieniłem na nowy. Centra Futura 64 Ah. Pali jak marzenie (godzinę temu przy -20 odpalił). Żadne dodatkowe kontrolki się już nie zapalają. Wszystkim którzy posiadają już wiekowe akumulatory polecam wymianę. Bo koszt wymiany to nie są jakieś tam wielkie pieniądze a na pewno zaoszczędzi się sporo nerwów. Pozdrawiam
Lybra 1,9 JTD SW 115 KM