ciekawostka CITROEN XM

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
MICHU
Klubowicz
Klubowicz

ciekawostka CITROEN XM

Post autor: MICHU » 18 gru 2009, 19:59

Mam na stanie citroena saxo z 97r 1,1 od I właściciela i dostałem do niego masę papierów m.in cennik modeli citroena z kontyngentu 1997 to taki CITROEN XM jak niżej, który jest chyba najdroższy na allegro kosztował wtedy dokładnie 137 215 zł....................... 8-O 8-O 8-O

Skracamy linki
Ostatnio zmieniony 18 gru 2009, 22:11 przez miszax, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skróciłem link

wega
Klubowicz
Klubowicz

Odp: ciekawostka CITROEN XM

Post autor: wega » 18 gru 2009, 20:43

MICHU pisze:Mam na stanie citroena saxo z 97r 1,1 od I właściciela i dostałem do niego masę papierów m.in cennik modeli citroena z kontyngentu 1997 to taki CITROEN XM jak niżej, który jest chyba najdroższy na allegro kosztował wtedy dokładnie 137 215 zł....................... 8-O 8-O 8-O

>http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10826210
no i ???

Awatar użytkownika
MICHU
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: MICHU » 18 gru 2009, 20:48

to taka ciekawostka...nie interesuje, nie komentujemy... :)

Awatar użytkownika
jakubg
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: jakubg » 18 gru 2009, 21:53

Bardzo zacny samochód. Gdyby ograniczone możliwości finansowe i mały podjazd miałbym XMa.

To jak jest zrobione to auto mnie rozbraja.
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95

Zapraszam do sklepiku!

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 19 gru 2009, 14:55

Faktycznie tanio.

Dziś jego następca, Citroen C6, starruje od 230 000 zł. No tak, ale inflacja, no tak ale w 1997 roku XM miał już (jako konstrukcja) 8 lat.
Zapewne za parę lat C6 też będzie do kupienia za rozsądne pieniądze.
Sam, gdyby nie Lancia i gdyby nadarzyło się bardzo zadbane auto z końcówki produkcji (z deską po liftingu), to nie miałbym oporów, by kupić XMa. Szkoda, że kombi było brzydkie.

A jeśli kiedyś będę miał odpowiedni garaż i luźne 20-30 tys. to kupię coś w ten deseń,ale chętniej z początku produkcji (z okrągłymi reflektorami).

Ooo coś takiego:
Obrazek
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Alan

Post autor: Alan » 19 gru 2009, 15:42

XM piękny samochód nie tuzinkowy... u mnie skończyło się na Xantii :)

matias21
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: matias21 » 19 gru 2009, 15:51

nie wiem co Panowie widzicie w tym aucie na pewno ma niesamowity komfort jazy, ale co pozatym? słyszałem, że jest dosyć awaryjne, drogie w serwisie, ten silnik diesla też niezbyt udany acha no i nie gadajcie, że ono jest piękne, bo moim zdaniem to jest brzydal(wiem wiem każdy ma swój gust) kiedys interesowałem sie pugiem 605, a sloniki mają chyba te same to poczytałem na ich forum co nieco i tam chyba nie było dobrych silników bez wad no może 3.0 12v, bo 24v już miał tam cos z przegrzewaniem się.

Alan

Post autor: Alan » 19 gru 2009, 16:00

matias21 pisze: co Panowie widzicie w tym aucie na pewno ma niesamowity komfort jazy, ale co pozatym? słyszałem, że jest dosyć awaryjne, drogie w serwisie, ten silnik diesla też niezbyt udany acha no i nie gadajcie, że ono jest piękne, bo moim zdaniem to jest brzydal(
normalnie toćka w toćkę jakbym słyszał właściciela Golfa widzącego kappe ....takie same komentarze

Awatar użytkownika
Jarek_Lu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Jarek_Lu » 19 gru 2009, 16:17

Alan wyjąłeś mi to z ust , jeździłem 605 z 2,1 td to jeden z lepszych td bez elektroniki , trwałość , zużycie paliwa , dynamika trudno o taki w VAG.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 19 gru 2009, 16:36

Elektronika faktycznie lubi wariować w autach sprzed 1994 (słynne wiązki Boscha), ale wystarczy przejechać się XMem (albo nawet BXem) by polubić to auto.
Dla mnie XM jest bardzo ładny (w przeciwieństwie do C6, szczególnie z tyłu) - widać design by Bertone, ale jak napisałeś, kwestia gustu.
DS też Ci się nie podoba? ;)
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Alan

Post autor: Alan » 19 gru 2009, 16:47

jak sprzedałem....audi :P chciałem kupić XM ale kombi,po drodze zahaczyłem Xantie,auto które mi się nie specjalnie podobało...ale ta jedna jedyna..zobaczyłem i kupiłem :) była inna niż wszystkie taka...Piękna :) szkoda że nie kombi bo po narodzinach córki musiałem kupić coś w kombi na szczęście kapiszona :)

matias21
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: matias21 » 19 gru 2009, 17:00

e no Panowie powiedzcie czym was te auto tak fascynuje ? diesla faktycznie 2.1 jest ok, ale 2.5 juz nie ma dobrych opinii.

Alan

Post autor: Alan » 19 gru 2009, 17:17

nietuzinkowość !!! hydro pneumatyczne zawieszenie, sylwetka klina i że nie gulf ałti i pajat tdi :nono:

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 19 gru 2009, 22:35

matias21 pisze:e no Panowie powiedzcie czym was te auto tak fascynuje ? diesla faktycznie 2.1 jest ok, ale 2.5 juz nie ma dobrych opinii.
Przejedź się nim - zrozumiesz.

To jest po prostu prawdziwy samochód.
Pozdrawiam
Nat

dellti
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: dellti » 19 gru 2009, 23:01

Nat pisze:Sam, gdyby nie Lancia i gdyby nadarzyło się bardzo zadbane auto z końcówki produkcji (z deską po liftingu), to nie miałbym oporów, by kupić XMa. Szkoda, że kombi było brzydkie.
Mnie się kombi podoba na równi z ze zwykłą wersją, ciekawostką jest chyba największy bagażnik ze wszystkich europejskich osobówek - większe tylko w vanach. Myślałem trochę nad XM'em jak szukałem kombi, ale obawiałem się problemu częściami - jest to mimo wszystko mało popularny samochód, który nie miał bezpośredniego następcy.
Nat pisze:A jeśli kiedyś będę miał odpowiedni garaż i luźne 20-30 tys. to kupię ale chętniej z początku produkcji (z okrągłymi reflektorami).
Piękny klasyk, ale trzeba się spieszyć - niewiele egzemplarzy już zostało w znośnym stanie ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”