Witam,
awaria usunięta. Wentylator zakupiłem w autosklep24.pl.
Drogo, ale działa. I mam gwarancję.
Jutro jadę odzyskać kasę za nieudaną naprawę, niepotrzebne podłączenie examinera i sam silnik, bo facet dalej walczy.
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, a w szczególności jan123456 za zainteresowanie sprawą.
Pozdrawiam
Lybra - Awaryjny elektrowentylator kabiny
Odp: Lybra - Awaryjny elektrowentylator kabiny
Gdybys nie podał błędów z examinera to dalej bys się bujał/a może centralka klimy,a może cosik innego/dlatego uważam,że za podłączenie kompa powinien zwrócić Tobie pieniążki ,ten co naprawia/dalej/silnik dmuchawy.I jeszcze jedna sprawa,jak potrzebujecie pomocy to proszę najpierw podłączyć się pod tester i zapodać parametry i błędy,to naprawdę mozna duzo zdziałać ,czego przykładem jest kol.Grzejnik.I proszę nie pisz ,że niepotrzebne było podłączenie testera-nawet przez laików ,którzy nie wiedzą co czytają wystarczy,że mi powtórzycie.Grzejnik pisze:Witam,
awaria usunięta. Wentylator zakupiłem w autosklep24.pl.
Drogo, ale działa. I mam gwarancję.
Jutro jadę odzyskać kasę za nieudaną naprawę, niepotrzebne podłączenie examinera i sam silnik, bo facet dalej walczy.
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, a w szczególności jan123456 za zainteresowanie sprawą.
Pozdrawiam
Ale najwazniejsze ,że się zainteresowałem.Ciepłej zimy i powodzenia
Odp: Lybra - Awaryjny elektrowentylator kabiny
w sumie wszyscy mówili że jest to wina wentylatora, natomiast nawet po podpięciu examinera nie byłem pewien w 100% czy aby napewno. Nawet na kompie możliwe przyczyny zaczynały się od kablologii a dopiero na końcu wymienić wentylator. Tym bardziej że miałem taką lekką szachownicę na wyświetlaczu klimatronika (teraz tego nie ma), co mogło sugerować np. brak masy w zasilaniu centralki. Gdybym sprawdził oscyloskopem impulsy to bym wiedział i bez examinera ze jest gitara, ale niestety musiłem wyłożyć 100PLN na podłączenie examinera i ponad 500 za nowy wentylator żeby udowodnić gościowi od silników że się myli.
teraz już wiem więcej.
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
teraz już wiem więcej.
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.