Kappa - Naprawa przewodu paliwowego w 2.4 TDS

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - Naprawa przewodu paliwowego w 2.4 TDS

Post autor: iniemamocny » 31 gru 2009, 15:23

Witam. Czy ktoś się orientuje czy gdzieś w Warszawie istnieje zakład który zagniata końcówki na przewodach paliwowych/ciśnieniowych itp.

Chodzi o to że dziś rano zauważyłem że przewód gumowy na łączeniu z główką metalową która jest przykręcona do filtra paliwa, przepuszcza powietrze. Nie muszę demontować całego przewodu od baku aż do filtra, bo miałem założony zaworek zwrotny, więc przewód jest przecięty. Prawdopodobnie sam uszkodziłem ten przewód w miejscy zaciśnięcia, kiedy siłowałem się ze starym zaworem zwrotnym. W zasadzie mogę też kupić cały przewód, albo tylko fragment.

Będę wdzięczny także za inne sugestie, oprócz wymiany lub zaciskania tego przewodu.

Pomożecie?

Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego roku.

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Kappa - 2.4 TDS - Naprawa przewodu paliwowego

Post autor: iniemamocny » 02 sty 2010, 21:12

Poradziłem sobie sam. Po prostu zerwałem opaskę na przewodzie i zamontowałem świeży przewód gumowy zbrojony, na rurce która jest wewnątrz, na to zacisnąłem cybant(opaska skręcana).

Można zamykać.

argenta67

Post autor: argenta67 » 02 sty 2010, 21:28

No popatrz nikt nie miał pomysłu a ty w noc sylwestrową nabyłeś siły witalne i w nowym roku wyprodukowałeś "nową świecką tradycję" :lol: :lol: :lol:

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Kappa - 2.4 TDS - Naprawa przewodu paliwowego

Post autor: iniemamocny » 02 sty 2010, 21:57

Nic twórczego nie wymyśliłem, ale jakoś trzeba sobie radzić ;) . Poza tym nowego, oryginalnego przewodu nie zdobyłbym tak szybko, a zaciśnięcie/dorobienie przewodu na Modlińskiej to też koszt około 140zł i to dopiero w poniedziałek.

argenta67

Post autor: argenta67 » 02 sty 2010, 22:36

Ale nick już możesz zmienić na Adam Słodowy jeśli wiesz kto to był :lol:

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: iniemamocny » 02 sty 2010, 23:01

Jeszcze pamiętam i pomysłowego Dobromira też, że nie wspomnę sąsiadów, aż tak młody nie jestem i z byle pierdołami do warsztatu nie jeżdżę. Inaczej zawracałbym Ci gitarę z wymianą nagrzewnicy, termostatu, wiązki w klapie bagażnika, zablokowanym zamkiem drzwi kierowcy, wgiętym mocowaniem uchwytu holowniczego, nie działającym siłownikiem centralnego w klapce wlewu paliwa, włącznikiem świateł, reflektorem przednim i tą nieszczelnością ukł. paliwowego z którą walczę od tygodnia z hakiem. Ktoś jeszcze pomyśli że Lancie są awaryjne :lol: .

argenta67

Odp: Re: Kappa - 2.4 TDS - Naprawa przewodu paliwowego

Post autor: argenta67 » 03 sty 2010, 10:10

iniemamocny pisze:Jeszcze pamiętam i pomysłowego Dobromira też, że nie wspomnę sąsiadów, aż tak młody nie jestem i z byle pierdołami do warsztatu nie jeżdżę. Inaczej zawracałbym Ci gitarę z wymianą nagrzewnicy, termostatu, wiązki w klapie bagażnika, zablokowanym zamkiem drzwi kierowcy, wgiętym mocowaniem uchwytu holowniczego, nie działającym siłownikiem centralnego w klapce wlewu paliwa, włącznikiem świateł, reflektorem przednim i tą nieszczelnością ukł. paliwowego z którą walczę od tygodnia z hakiem. Ktoś jeszcze pomyśli że Lancie są awaryjne :lol: .
: ok2 : gratulacje, ja wolę robić to gdzie właściciel się podda i daje wolną rękę a nie wyznacza mi, ze to i jest dobre bo dopiero wymieniał :D

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: iniemamocny » 03 sty 2010, 10:40

A właśnie, znajdziesz chwilę za niedługo? Potrzebuję zdemontować miskę olejową do spawania+wymiana oleju i filtra, prawdopodobnie wymiana świec żarowych(ale to Ty ocenisz przyczynę problemów z odpalaniem), wymiana włącznika świateł cofania(chyba że sam się wezmę) i wymiana czujnika prędkościomierza, ewentualnie dodatkowo wymiana płynu wspomagania kierowniczego.

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 sty 2010, 11:23

iniemamocny pisze:A właśnie, znajdziesz chwilę za niedługo? Potrzebuję zdemontować miskę olejową do spawania+wymiana oleju i filtra, prawdopodobnie wymiana świec żarowych(ale to Ty ocenisz przyczynę problemów z odpalaniem), wymiana włącznika świateł cofania(chyba że sam się wezmę) i wymiana czujnika prędkościomierza, ewentualnie dodatkowo wymiana płynu wspomagania kierowniczego.
Zapisów nie robię bo i tak na placu ciężko się poruszać a na dodatek kupiłem jedną Kappę z motorkiem co sobie pasa popuścił, na sylwka Zafirę ze stukającym motorkiem i do tego Honda z urwaną belką zawieszenia przód a w garażu Mitsubishi Pajero Pinin czeka na piastę zawieszenia przód. Ciasno jak : cenzura : , dzwoń zobaczymy co się da zrobić.

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: iniemamocny » 03 sty 2010, 11:28

Dobra, daj mi kilka dni na zebranie cashu i zakupy i się odezwę. Dzięki.

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 sty 2010, 11:36

iniemamocny pisze:Dobra, daj mi kilka dni na zebranie cashu i zakupy i się odezwę. Dzięki.
Jak na tę chwile to ja muszę ob gonić trochę robótek :hmmm:

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: iniemamocny » 03 sty 2010, 11:49

Spoko, zgadamy się, wszystkiego z dnia na dzień i tak nie dostanę(np. impulsator, czy uszczelka miski)

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 sty 2010, 12:05

iniemamocny pisze:Spoko, zgadamy się, wszystkiego z dnia na dzień i tak nie dostanę(np. impulsator, czy uszczelka miski)
Chodzi ci o prądniczkę licznika? a miska oleju, uszczelka jest płynna, np dirko, :D itp, itd.

iniemamocny
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: iniemamocny » 03 sty 2010, 12:25

argenta67

Post autor: argenta67 » 03 sty 2010, 17:16

iniemamocny pisze:Chodzi mi o to: czujnik prędkościomierza
Jeśli jesteś pewien, że to tylko to, to wstrzymaj się bo ja może też mam to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”