Lybra - zamek drzwi
Lybra - zamek drzwi
Witam, problem jak w temacie.Obawiam sie ze moze przyjsc moment, gdy nie dostane sie do wnetrza.Mam 1 kluczyk(prawdopodobnie dorabiany), nie mam karty kodow.W tej sytuacji zamek dziala z kluczyka,ale nie do konca.Zamknac moge z 2 stron,natomiast otworzyc tylko od strony pasazera.Mial ktos podobny problem?
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
Odp: Lybra - zamek drzwi
u mnie w Lyberce to wkładka jest tylko od strony kierowcy i też zepsuta bo próbowali mi się włamać i komuś się coś złamało i kluczyka nie da się włożyć, więc działam tylko z pilota. A inną drogą to kody o ile się nie myle są tylko wydawane po zakupieniu nowej centrali kodów która jest pod kierownicą.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Możliwe że niedokładnie ten klucz został skopiowany ,a biorąc pod uwagę ,że wkładka od kierowcy jest bardziej "wyświechtana" właśnie nie odlokowuje dobrze bębenka we wkładce. Możesz zamienić miejscami wkładki z pasażera do kierowcy i nie będziesz musiał otwierać od pasażera
Tak oczywiście póki co 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Re: Lybra - zamek drzwi
tak jeszcze odnośnie samych wkładek - to trzecia wkładka jest w miejscu wyłączania poduchy pasażera - słyszałem, że można ją podmienić z wkładką w drzwiach.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Odp: Re: Lybra - zamek drzwi
MożnaMacioBA pisze:tak jeszcze odnośnie samych wkładek - to trzecia wkładka jest w miejscu wyłączania poduchy pasażera - słyszałem, że można ją podmienić z wkładką w drzwiach.

- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
posiadanie tylko jednego kluczyka to już ryzyko, na Kowalskiej jest gość który naprawia wkładki/dorabia klucz pod wkładkę, tylko pozostaje problem immo. Na tyłach Macro dorabiają klucze i podobno radzą sobie z immo.rodos pisze:Witam, problem jak w temacie.Obawiam sie ze moze przyjsc moment, gdy nie dostane sie do wnetrza.Mam 1 kluczyk(prawdopodobnie dorabiany), nie mam karty kodow.W tej sytuacji zamek dziala z kluczyka,ale nie do konca.Zamknac moge z 2 stron,natomiast otworzyc tylko od strony pasazera.Mial ktos podobny problem?
Witam, ryzyko mam wpisane w zawod
Na dniach bede w Lublinie i sprawe kluczyka rozwiaze.
Pozdrowienia

Pozdrowienia
Tak robi dużo dziwnych rzeczy , mówił że dorobi kluczyk z immo jak go posieję (oczywiście cena trochę wzrasta w porównaniu do dorabiania z wzornika) , przezornie o to zapytałem bo w Lancii i Fordzie mam po jednym.topcio1 pisze:ciach.../ Na tyłach Macro dorabiają klucze i podobno radzą sobie z immo.