Lybra - zamek drzwi

Awatar użytkownika
rodos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - zamek drzwi

Post autor: rodos » 12 sty 2010, 11:30

Witam, problem jak w temacie.Obawiam sie ze moze przyjsc moment, gdy nie dostane sie do wnetrza.Mam 1 kluczyk(prawdopodobnie dorabiany), nie mam karty kodow.W tej sytuacji zamek dziala z kluczyka,ale nie do konca.Zamknac moge z 2 stron,natomiast otworzyc tylko od strony pasazera.Mial ktos podobny problem?

Awatar użytkownika
Krzysiek_79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Lybra - zamek drzwi

Post autor: Krzysiek_79 » 28 sty 2010, 12:32

u mnie w Lyberce to wkładka jest tylko od strony kierowcy i też zepsuta bo próbowali mi się włamać i komuś się coś złamało i kluczyka nie da się włożyć, więc działam tylko z pilota. A inną drogą to kody o ile się nie myle są tylko wydawane po zakupieniu nowej centrali kodów która jest pod kierownicą.

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Post autor: stabraf » 28 sty 2010, 12:45

Możliwe że niedokładnie ten klucz został skopiowany ,a biorąc pod uwagę ,że wkładka od kierowcy jest bardziej "wyświechtana" właśnie nie odlokowuje dobrze bębenka we wkładce. Możesz zamienić miejscami wkładki z pasażera do kierowcy i nie będziesz musiał otwierać od pasażera ;) Tak oczywiście póki co ;)

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Re: Lybra - zamek drzwi

Post autor: MacioBA » 31 sty 2010, 18:37

tak jeszcze odnośnie samych wkładek - to trzecia wkładka jest w miejscu wyłączania poduchy pasażera - słyszałem, że można ją podmienić z wkładką w drzwiach.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Odp: Re: Lybra - zamek drzwi

Post autor: Dudi » 31 sty 2010, 18:58

MacioBA pisze:tak jeszcze odnośnie samych wkładek - to trzecia wkładka jest w miejscu wyłączania poduchy pasażera - słyszałem, że można ją podmienić z wkładką w drzwiach.
Można ;)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
topcio
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska

Post autor: topcio » 31 sty 2010, 19:13

rodos pisze:Witam, problem jak w temacie.Obawiam sie ze moze przyjsc moment, gdy nie dostane sie do wnetrza.Mam 1 kluczyk(prawdopodobnie dorabiany), nie mam karty kodow.W tej sytuacji zamek dziala z kluczyka,ale nie do konca.Zamknac moge z 2 stron,natomiast otworzyc tylko od strony pasazera.Mial ktos podobny problem?
posiadanie tylko jednego kluczyka to już ryzyko, na Kowalskiej jest gość który naprawia wkładki/dorabia klucz pod wkładkę, tylko pozostaje problem immo. Na tyłach Macro dorabiają klucze i podobno radzą sobie z immo.
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

Awatar użytkownika
rodos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: rodos » 05 lut 2010, 16:25

Witam, ryzyko mam wpisane w zawod :lol: Na dniach bede w Lublinie i sprawe kluczyka rozwiaze.
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
Jarek_Lu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Jarek_Lu » 07 lut 2010, 17:17

topcio1 pisze:ciach.../ Na tyłach Macro dorabiają klucze i podobno radzą sobie z immo.
Tak robi dużo dziwnych rzeczy , mówił że dorobi kluczyk z immo jak go posieję (oczywiście cena trochę wzrasta w porównaniu do dorabiania z wzornika) , przezornie o to zapytałem bo w Lancii i Fordzie mam po jednym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”