Po dzisiejszej (

wczorajszej) wizji lokalnej:
Buty: nie ma tam wypożyczalni, każdy gra w swoim obuwiu. Obsługa podobno jakoś nie przywiązuje do rodzaju obuwia szczególnej uwagi, chociaż zapewne szpilki nie byłyby mile widziane
Teraz dojazd:
Adres podałem już wcześniej, współrzędne dla GPS:
50,041569 19,937053 w stopniach i ułamkach stopni
50 02,494 19 56,223 w stopniach, minutach i ułamkach minut
50 02 29,6 19 56 13,4 w stopniach, minutach, sekundach i ułamkach sekund
Mapka:
Ale bez GPSu też bardzo łatwo trafić. Jadąc od ronda Metecznego jedziemy ul. Konopnickiej (czyli w stronę Wawelu) po ok. 300 metrach mamy po prawej stację Shell i skręcamy tuż za stacją (zjazd jest kilkanaście metrów za stacją) w ul. Orawską, następnie skręcamy w pierwszą w lewo (po ok. 25 metrach), dojeżdżamy do końca tej ulicy i po prawej jest już hotel Wilga. Pozostaje tylko skręcić w prawo i zaparkować przed wejściem.
Sugerowany przeze mnie dojazd od strony obwodnicy autostradowej (Limanowa, Katowice itp.) - zjazd na Kraków Łagiewniki (czyli dla jadących od Wieliczki ostatni PRZED, a dla jadących od Katowic pierwszy ZA Zakopianką). Można jadąc od Katowic zjechać po prostu w Zakopiańską - jest prościej - ale więcej świateł po drodze i dłużej się jedzie (poza tym od strony Wieliczki nie ma zjazdu w kierunku centrum na Zakopiańską można ew. pojechać w stronę Chyżnego i później zawrócić).
Jadąc sugerowaną przeze mnie trasą po ok. 4 km. prosto przejeżdżamy nad torami mając po prawej wielki oświetlony różnokolorowo komin i napis BONARKA. To znak, że trzeba skręcić w prawo, ślimakiem wjeżdżamy pod drogę, którą wcześniej jechaliśmy w ul. Tishnera i na drugich światłach skręcamy w prawo w ul. Wadowicką (w lewo jest Zakopiańska). Po ok. 700 metrach dojeżdzamy do ronda Matecznego (wcześniej po prawej będzie stacja BP i MC Donald) gdzie skręcamy w lewo w ul. Konopnicką. Dalej już wiecie ...
Spotykamy się o godzinie 18 w hotelu Wilga przy kręglach (najprościej - zjechać windą na wprost wejścia na poziom -1). Ci którzy nie mogą dotrzeć na 18 - czekamy do godz. 19.00 i wtedy zaczynamy grę. Od 18 do 19 czas na kawkę (lub coś do zjedzenia) i pogaduszki.