Szczecin - czy jest jakiś mistrz od Lancii
Odp: Szczecin - czy jest jakiś mistrz od Lancii
Witam zawieszenie możesz wymienić wszędzie to jest element który każdy mechanik potrafi zrobić, co do w/w warsztatu maja części.
zawieszenie to ozna zrobić wszędzie
na mierzynie zrobią bez problemu i mają części...

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Jeśli chcesz szukać magików to niestety wróży to same straty, jedź spokojnie do chłopaków na Mierzyn są w miarę tani i dobrzy (sami jeżdżą włoszkami), mogę coś o nich powiedzieć bo moja lucyna jest serwisowana tylko u nich i spokojnie pokonałem nią ponad 100 tyś. A jeśli chodzi o części to odpuść sobie ital i alexa i pogadaj z gościem z TD Auto mieści sięon na łączniku Rapackiego z Łuczniczą (bardzo go polecam można się z nim spokojnie dogadać i towar sprzeda ci w cenach z allegro).
Mam nadzieję, że pomogłem - a tylne zawieszenie to spore koszty ja jak robiłem u siebie to same tuleje do wahaczy wzdłużnych kosztowały ok 300 pln i drugie tyle robota bo jest przy tym dużo pracy zależnie jeszcze od stanu u mnie rwały się śruby i trwało to 2 dni niestety ale po wymianie znaczna poprawa teraz bede jechał do nich robić amorki z tyłu.
Mam nadzieję, że pomogłem - a tylne zawieszenie to spore koszty ja jak robiłem u siebie to same tuleje do wahaczy wzdłużnych kosztowały ok 300 pln i drugie tyle robota bo jest przy tym dużo pracy zależnie jeszcze od stanu u mnie rwały się śruby i trwało to 2 dni niestety ale po wymianie znaczna poprawa teraz bede jechał do nich robić amorki z tyłu.
Lucyna jest zawsze duszą towarzystwa, ale nigdy nie zostawiła mnie na drodze:)
Lybra 1.9 JTD 116 KM 2001/2002 (szary pocisk niestety uszkodzony)
-
Re: Szczecin - czy jest jakiś mistrz od Lancii
Ok
Dzięki za info. Z częściami już się troszkę obeznałem i z ich cenami, natomiast martwi mnie właśnie wachacz wzdłużny gdyż nie znalazłem do niego tulei wszędzie mówiono mi że są niewymienne ale widze że są tylko trzeba je dobrać bo oryginalnych nie ma. I teraz pytanko czy ktoś je wymieniał i wie jakie konkretnie potrzeba żeby nie było ganiania i dobierania?
Dzięki za info. Z częściami już się troszkę obeznałem i z ich cenami, natomiast martwi mnie właśnie wachacz wzdłużny gdyż nie znalazłem do niego tulei wszędzie mówiono mi że są niewymienne ale widze że są tylko trzeba je dobrać bo oryginalnych nie ma. I teraz pytanko czy ktoś je wymieniał i wie jakie konkretnie potrzeba żeby nie było ganiania i dobierania?
-
Odp: Re: Szczecin - czy jest jakiś mistrz od Lancii
Bandit1 pisze:Ok
Odnośnie tulei to występują w oryginale sam kupowałem w Łodzi sklep internetowy Fiat-Alfa-Lancia (wrzuć w google i znajdziesz) skontaktuj się z nimi i dobiorą ci odpowiednie.
Lucyna jest zawsze duszą towarzystwa, ale nigdy nie zostawiła mnie na drodze:)
Dobrze wiedziec o tym warsztacie w Mierzynie,
tydzien temu moja lucynke dopadla niemoc...niestety w Dani. Wymiana rolki od alternatora u miejscowych kosztowala - 2 500zl. Jak mus to mus - do krakowa bym sie z pewnoscia nie doczolgal.
tydzien temu moja lucynke dopadla niemoc...niestety w Dani. Wymiana rolki od alternatora u miejscowych kosztowala - 2 500zl. Jak mus to mus - do krakowa bym sie z pewnoscia nie doczolgal.

Co do warsztatu to nie wiem różne są opinie moje zdanie jest inne jeżeli ktoś chce znać moja prywatne zdanie o w/w warsztacie proszę pisać na priva.