Kappa 2.4 jtd naprawa zawieszenia.
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa 2.0, 20V, 95r. - tuleje wahacza ciężko znaleźć.
Ale może ktoś wie gdzie je znaleźć - ktoś mi to sprawdzał i twierdzi że na Allegro nawet nie ma.
Ale może się nie zna - tak jak i ja : >
pozdrawiam
Ale może się nie zna - tak jak i ja : >
pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Odp: Kappa 2.0, 20V, 95r. - tuleje wahacza ciężko znaleźć.
małe czy duże?
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
potrzeba mi - zapomniałem napisać - na przód, dokładnie na lewy przód ... tam są jak sie patrzy od spodu to najpierw chyba taka chuda a dalej taka gruba
to by z tych zdjęć z podanych aukcji pasowało, ale ja jestem zielony więc nic nie sugeruje : >
to by z tych zdjęć z podanych aukcji pasowało, ale ja jestem zielony więc nic nie sugeruje : >
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
OK, jedno jasne.
Pytanie drugie: czy może kupic cały wahacz, na Allegro widzę nowy na prawą stronę tylko niestety, jest za 450 zł. I chyba też jest z tulejami od razu. Tylko potrzebowałbym bardziej lewy.
LINK: http://www.allegro.pl/item876076727_lan ... ahacz.html
Pytanie drugie: czy może kupic cały wahacz, na Allegro widzę nowy na prawą stronę tylko niestety, jest za 450 zł. I chyba też jest z tulejami od razu. Tylko potrzebowałbym bardziej lewy.
LINK: http://www.allegro.pl/item876076727_lan ... ahacz.html
-
- Forumowicz/ka
Re: Kappa 2.0, 20V, 95r. - tuleje wahacza ciężko znaleźć.
w serwisie są orginały po 118 te z alegro to szajs nie kupj bo starcza na krótko jeżdże kappami od 11 lat nie kupuj podrubek szkoda kasy
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
można, ale po co? Wymienisz komplet tulei oraz sworzeń i masz nówkę wahacz 

- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
OK.
Sprawa jest taka, że nie wiem kiedy mi się panewka przekręci a i rozrząd rozleci.
Potrzebuję zatem tych części na max. 40000 km. Da rade na tych podróbkach bez tłuczenia (chodzi o odgłosy które dochodzą do środka kabiny) przynajmniej 20000 zrobić ?
Sprawa jest taka, że nie wiem kiedy mi się panewka przekręci a i rozrząd rozleci.
Potrzebuję zatem tych części na max. 40000 km. Da rade na tych podróbkach bez tłuczenia (chodzi o odgłosy które dochodzą do środka kabiny) przynajmniej 20000 zrobić ?
-
- Forumowicz/ka
20000 tak więcej nie wytrzymaja ale musisz jeszcze sprawdzić końcówki stabilizatoa
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
żeby zrobić zbieżnośc kół to mi powiedzieli, że mam kipić 2x tuleje wahacza, sworzeń wahacza i chyba coś tam z przegubu kierownicy (sworzeń albo tuleja)
i to chyba wszystko co trzeba wymienić przy kole
to z tego linka z Allegro, tzw. komplet, to tam pisze że tuleje oryginalne i ze sworzniem za 175 zł
moze nie kłamia jak w serwisie te tuleje po 118, a serwisy drogie
Końcówka drążka dobra będzie taka? : http://www.allegro.pl/item886420001_kon ... _fiat.html
i to chyba wszystko co trzeba wymienić przy kole
to z tego linka z Allegro, tzw. komplet, to tam pisze że tuleje oryginalne i ze sworzniem za 175 zł
moze nie kłamia jak w serwisie te tuleje po 118, a serwisy drogie
Końcówka drążka dobra będzie taka? : http://www.allegro.pl/item886420001_kon ... _fiat.html
-
- Forumowicz/ka
tak jeśli oryginały to kup czasem są wyprzedaże ja do kappay sw kupiłem niwomaty po 1100 tj amory tył a kosztyją około 1700zł muwisz drogo to przecież Lancia musi kosztować troche to przykre ale prawda nic co podruba wiem z doświadczenia przejechałem nimi troszkę oj oj troszke
Kappa 2.4 jtd naprawa zawieszenia.
witam.bylem na przegladzie i czlowiek ze stacji diagnostycznej napisal mi na kartce tak:
-sworznie i tuleje wahaczy przód
-tuleja tylnego prawego wahacza
i moje pytanie jest takie.czy jest to dokladnie opisane co musze wymienic?bo patrzylem czesci do kappy i tam jest tuleja mniejsza tuleja wieksza i niewiem jakie czesci zamawiac.jak mozecie poradzcie cos i podeslijcie linki z allegro ktore to czesci zamawiac.pozdrawiam
-sworznie i tuleje wahaczy przód
-tuleja tylnego prawego wahacza
i moje pytanie jest takie.czy jest to dokladnie opisane co musze wymienic?bo patrzylem czesci do kappy i tam jest tuleja mniejsza tuleja wieksza i niewiem jakie czesci zamawiac.jak mozecie poradzcie cos i podeslijcie linki z allegro ktore to czesci zamawiac.pozdrawiam
Odp: Kappa 2.4 jtd naprawa zawieszenia.
z przodu duże i małe gumy wachacza plus sworznie,
z tyłu gumki jedne małe, wymień dwie strony, koszt mini,
auto sklep 24 i klep zamówienie, Marcin Gruchała, konkretny gość ze sklepu
polecam
z tyłu gumki jedne małe, wymień dwie strony, koszt mini,
auto sklep 24 i klep zamówienie, Marcin Gruchała, konkretny gość ze sklepu
polecam

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Odp: Kappa 2.4 jtd naprawa zawieszenia.
To ja podłącze się pod temat i mam takie pytanie. Otóż aby mieć cały wahacz w oryginale to trzeba kupić wahacz (komlet z tulejami) oraz sworzeń.
Niestety kupując tuleje + sworzeń (bez wahacza czyli regeneracja) nie da się kupić wszystkich części gumowych oryginalnych (tak twierdzi sprzedawca oryginałów na allegro) - tulaja przednia musi być w tej opcji podróbą.
Pytanie - pomijając kwestie kosztów - na ile lepsze są oryginały od podrób (np. tych z autosklep)? Chodzi mi o to ile takie podróby są w stanie wytrzymać (w porównaniu z oryginałem). Bo np. w Passacie jak mi stukał silentblock na wahaczu i wymieniłem na podróbę to po roku jazdy był on najbardziej wytłuczoną częścią z obydwu wahacazy (sprawdzone na podnośniku). Czy ma ktoś doświadczenia ile wytrzymują oryginały a ile podróby. Z góry dziękuję.
Niestety kupując tuleje + sworzeń (bez wahacza czyli regeneracja) nie da się kupić wszystkich części gumowych oryginalnych (tak twierdzi sprzedawca oryginałów na allegro) - tulaja przednia musi być w tej opcji podróbą.
Pytanie - pomijając kwestie kosztów - na ile lepsze są oryginały od podrób (np. tych z autosklep)? Chodzi mi o to ile takie podróby są w stanie wytrzymać (w porównaniu z oryginałem). Bo np. w Passacie jak mi stukał silentblock na wahaczu i wymieniłem na podróbę to po roku jazdy był on najbardziej wytłuczoną częścią z obydwu wahacazy (sprawdzone na podnośniku). Czy ma ktoś doświadczenia ile wytrzymują oryginały a ile podróby. Z góry dziękuję.
Viva la macchina