Witam,
Mam problem z moją lybrą 2,0benzyna z LPG.
Otóż 3 razy miałem sytuację, że w trakcie jazdy zgasł mi silnik. Było to np po przejechaniu kawałka autostrady na LPG na wyższych obrotach, ale rytmem jednostajnym i zjechaniu na zjazd z autostrady i jednoczesnym zdecydowanym zmniejszeniem obrotów. Innym razem było podobnie - najpierw trochę silnik popracował na wyższych obrotach a później zrobilem redukcję biegu i też dynamicznie zmniejszyłem obroty. Innym razem zgasł mi gdy musiałem nieprzewidzianie natychmiast zachamować,( mimo iż mała prędkość -było to na parkingu przed marketem). Po tym nie mogłem jednak odpalić auta. rozrusznik się kręci ale tak jakby iskra na świece nie szła i/lub pompa nie podawała paliwa. Odpalił dopiero po jakichś 10 minutach nic nierobienia.
Mam wrażenie że to tak jakby świece się zalewały, że się auto jakby "zachłystnęło" paliwem i zalało właśnie te świece.
Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Czy to awaria instalacji lpg a może pompa paliwa?
Lybra 2,0 - gaśnie w trakcie jazdy
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Lybra 2,0 - gaśnie w trakcie jazdy
Finezja Smaku... Poczuj Smak Wyjątkowości...
Odp: Lybra 2,0 - gaśnie w trakcie jazdy
Sam sobie odpowiedziałeś, silnik po prostu może się zalewać, aby to sprawdzić trzeba wtedy wykręcić 1-ą świece i biedzisz widział czy jest sucha czy zalana.
Re: Lybra 2,0 - gaśnie w trakcie jazdy
Mam to samo, zauwazylem ze obroty jak spadaja to zgasnie, nie zawsze, i nie wazne czy na benzynie czy na lpg, sugeruje czujnik obrotu walu. Jak naprzyklad jade i mam 5000 obrotow wcisne sprzeglo to wskazowka spadnie ponizej 400 i silnik tegeo nie podniesie. Zaznacze ze wskazowka faluje w gornych granicach obrotow.
Druga sprawa, tez nie moglem kiedys przez pare minut odpalic auta po zgasnieciu, immobilizer mi trzymal nie wiem czemu.
Amaru............................. sprawdź czujnik prędkości obrotowych wału.
Objawy masz takie jak ja miałem . Czujnik poszedł do wymiany i jest ok.
Objawy masz takie jak ja miałem . Czujnik poszedł do wymiany i jest ok.
Lybra SW 2,4JTD