Delta II 1,8 16V-kontrolka wtrysku

Awatar użytkownika
Maciej-konin
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Delta II 1,8 16V-kontrolka wtrysku

Post autor: Maciej-konin » 07 lut 2010, 13:19

Witam!
Podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka wtrysku,auto zachowywalo sie normalnie, przekopalem forum, i zrobilem jak inni pisali, czyli zatankowalem na markowej stacji, sprawdzilem styki przy wtryskach, kiedy to nie pomagalo zresetowalem kompa, i problem znikl-nie na dlugo...
Po krotkiej chwili auto zaczelo jakos dziwnie chodzic ale moze to byla wina jeszcze w pol zimnego silnika.
Mowiac sziwnie chodzic chodzilo mi o to ze zaczela szarpac, kontrolka pali sie nadal non stop i po rozmowie z mechanikiem stwierdzil ze trzeba wymienic wtryski...
Czy moge jeszcze cos sam sprawdzic zeby wyeliminowac ta wymiane??czy wtryski beda pasowac np od jakiegos fiata??Chodz wiem ze ta wersja silnikowa wystepowala tylko w fiacie coupe i lanci.
Za wszelkie porady z gory dziekuje
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Delta II 1,8 16V-kontrolka wtrysku

Post autor: pew » 07 lut 2010, 13:22

Maciej-konin pisze:Witam!
Podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka wtrysku,auto zachowywalo sie normalnie, przekopalem forum, i zrobilem jak inni pisali, czyli zatankowalem na markowej stacji, sprawdzilem styki przy wtryskach, kiedy to nie pomagalo zresetowalem kompa, i problem znikl-nie na dlugo...
Po krotkiej chwili auto zaczelo jakos dziwnie chodzic ale moze to byla wina jeszcze w pol zimnego silnika.
Mowiac sziwnie chodzic chodzilo mi o to ze zaczela szarpac, kontrolka pali sie nadal non stop i po rozmowie z mechanikiem stwierdzil ze trzeba wymienic wtryski...
Czy moge jeszcze cos sam sprawdzic zeby wyeliminowac ta wymiane??czy wtryski beda pasowac np od jakiegos fiata??Chodz wiem ze ta wersja silnikowa wystepowala tylko w fiacie coupe i lanci.
Za wszelkie porady z gory dziekuje
Pozdrawiam
jeszcze w Lybrze ...
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

matias21
Klubowicz
Klubowicz

Re: Delta II 1,8 16V-kontrolka wtrysku

Post autor: matias21 » 07 lut 2010, 15:08

zalej STP taki czarny na wtryski, może coś pomoże, kosztuje niecałe 20 zł.

Awatar użytkownika
sir-motorex
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: sir-motorex » 07 lut 2010, 17:13

Proponuje wybrać się gdzieś na komputer zanim wymienisz wtryski ...
Po podłączeniu się pod komputer powinny się pokazać błędy i wedłóg kodow usterek możesz stwierdzić co dalej robić ...
W mojej lanci jak się nabijają błędy to właśnie się zapala kontrolka od wtrysku :D
(Ja jestem w o tyle dobrej sytuacji że wjeżdzam do siebie do warsztatu i podłączam sie kiedy chce :) )
Delta 1.6
Załatwiłem dyspensę od biskupa na seks przedmałżeński.Nie było to trudne.Zadzwoniłem do niego o trzeciej w nocy i spytałem co sądzi o materialistycznej wizji świata w świetle teorii tomistycznej.
Odp.-pier**l się i nie zawracaj głowy!

Awatar użytkownika
Maciej-konin
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Maciej-konin » 07 lut 2010, 20:42

No raczej bede musial sie wybrac czym predzej, bo dzisiaj juz rozne cuda sie dzialy...
Jak jezdzilem dzisiaj to miala ciezko wkrecic sie na obroty jakie kolwiek, gasła i ewidentnie brakowalo jej mocy, jakby chodzila na trzech garach, ale tak bylo do 2000-2400 obrotow, powyzej szla normalnie...nie wiem o co chodzi,musze teraz poszukac jakiegos dobrego mechanika...
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”