Kappa - co to może być (foto)

Awatar użytkownika
goldixll
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Maciej

Kappa - co to może być (foto)

Post autor: goldixll » 13 mar 2010, 22:23

Witam,

Od pewnego czasu nurtuje mnie co to za "coś" umiejscowione na przednim słupku od strony kierowcy na wysokości głowy. Dochodzą tam jakby dwa kable - jeden gruby drugi cienki. Nie wiem czy to jakiś czujnik czy co :roll:

Stąd moje pytanie... czy to seryjnie występuje w kappach, jeśli tak to do czego służy ?

Ewentualnie może ktoś spotkał się z czymś podobnym ??

Fotki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakieś pomysły ??

Awatar użytkownika
michalkrk
Klubowicz
Klubowicz

Odp: Kappa - co to może być (foto)

Post autor: michalkrk » 13 mar 2010, 22:29

Czy nie będzie to czasem mikrofon od zestawu głośnomówiącego??
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018

Awatar użytkownika
Sharuga
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Sharuga » 13 mar 2010, 22:31

goldixll pisze:Witam,

Od pewnego czasu nurtuje mnie co to za "coś" umiejscowione na przednim słupku od strony kierowcy na wysokości głowy. Dochodzą tam jakby dwa kable - jeden gruby drugi cienki. Nie wiem czy to jakiś czujnik czy co :roll:

Stąd moje pytanie... czy to seryjnie występuje w kappach, jeśli tak to do czego służy ?

Jakieś pomysły ??
Toć z daleka po montażu widać, że seryjne toto nie jest.
Zapytam tak: ma alarma? ;) Bo wygląda to na czujnik akustyczny. Drzewiej takie cuda się montowało, aby alarm włączał się po wybiciu szyby...
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,

Awatar użytkownika
goldixll
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: goldixll » 13 mar 2010, 22:47

Sharuga pisze:
goldixll pisze:Witam,

Jakieś pomysły ??
Toć z daleka po montażu widać, że seryjne toto nie jest.
Zapytam tak: ma alarma? ;) Bo wygląda to na czujnik akustyczny. Drzewiej takie cuda się montowało, aby alarm włączał się po wybiciu szyby...
Być może któryś z poprzednich właścicieli to cudo zamontował ... kurcze chyba bez rozebrania się nie obędzie :roll:

gloger
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: gloger » 13 mar 2010, 23:32

Na 100% jest to mikrofon zestawu głośnomówiącego telefonu montowanego ( chyba fabrycznie ) w kapiszonach. Posiadam taki w swoje Lucynce.

Awatar użytkownika
goldixll
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: goldixll » 14 mar 2010, 11:27

gloger pisze:Na 100% jest to mikrofon zestawu głośnomówiącego telefonu montowanego ( chyba fabrycznie ) w kapiszonach. Posiadam taki w swoje Lucynce.
: ok2 : może być, szkoda że ostał się tylko sam mikrofon... w sumie niech sobie będzie nie przeszkadza bardzo a może kiedyś się do czegoś przyda :roll:

argenta67

Post autor: argenta67 » 14 mar 2010, 11:31

Typowa samoróbka do zestawu głośnomówiącego, fabryka takiego badziewia nie robiła :nono: .

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Marcin_D » 15 mar 2010, 14:33

mikrofon - ja mam troszkę ładniejszy założony w URM, najleposze jest to że mam całą instalacje, ale pod taką starą Nokie, że nawet nie chce mi się szukać na allegro.
Wogóle to bym musiał do kogoś się udać, bo nie bardzo widzę drugą stonę układu - czyli głośnik jakiś - jest mikrofon, jest montaż na telefon z gniazdem, nawet chyba centralka jest w tunelu środkowym, a nie widzę co by miało głos odtwarzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”