Kappa - ceramizer w silniku
Ja też, ja też chcę !!! Do tego jeszcze zastosuje magnetyzer...
...i znów jak są dwie strony, znaczy to że prawda jest gdzieś po środku. Może nie pomaga ale też nie szkodzi. Z tego co pamiętam, jak do sprzedaży weszły niejakie magnetyzery, też było od razu dużo testów wykonanych przez czasopisma np: "Auto świat", które potwierdzały niesamowite zdolności tych urządzeń. Kilka lat później okazało się że na prośbę jakiegoś czytelnika temat znów się pojawił i okazało się że... MAGNETYZERY to bezużyteczny szmelc!. Czy tym razem jest tak samo?
Wtedy też ludzie wypowiadali się że po ich zastosowaniu spadło spalanie, polepszyły się osiągi samochodu itp. Trza się nad tym zastanowić...
...i znów jak są dwie strony, znaczy to że prawda jest gdzieś po środku. Może nie pomaga ale też nie szkodzi. Z tego co pamiętam, jak do sprzedaży weszły niejakie magnetyzery, też było od razu dużo testów wykonanych przez czasopisma np: "Auto świat", które potwierdzały niesamowite zdolności tych urządzeń. Kilka lat później okazało się że na prośbę jakiegoś czytelnika temat znów się pojawił i okazało się że... MAGNETYZERY to bezużyteczny szmelc!. Czy tym razem jest tak samo?
Wtedy też ludzie wypowiadali się że po ich zastosowaniu spadło spalanie, polepszyły się osiągi samochodu itp. Trza się nad tym zastanowić...

Od marca 1968 roku powszechnie znane jest hasło "Prasa kłamie" a od stanu wojennego doszło jeszcze inne stwierdzenie: "TV łże". Czasy się zmieniają ale pewne konstatacje sprzed lat są nad wyraz aktualne. Odbierać informacje z medió i właściwie je odczytywać jest sztuką."Ara" pisze:Ja też, ja też chcę !!! Do tego jeszcze zastosuje magnetyzer...
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Moim zdaniem to żadna rewelacja. Od jakiegoś czasu hałasowała mi skrzynia w Mazdzie 121. Prawdopodobnie zużyło sie któreś z łożysk- koszt naprawy 800 zł. W internecie znalazłem informacje o ceramizerze, poczytałem trochę, kupiłem i wlałem. Efekt- żaden. Zainwestowałem 100 zł a skrzynia buczy jeszcze mocniej. Panowie nie ma niestety cudownych recept na zużyte elementy. Trzeba je wymienić. Żadnen płyn tego nie zmieni.
była: Kappa 2.4 TDS '97 jest: Toyota Corolla 1.6 VVTi '04
JEżeli łożyskow skrzyni było zatarte to juz nie było siły, żeby je uratowac. Zużyło się i koniec... Nie wiem czemu oczekiwałeś cudów.
To tak jakby pękł Tobie wał(nie życzę oczywiście), a Ty zalałbyś ceramizer z nadzieją, że sie naprawi
To tak jakby pękł Tobie wał(nie życzę oczywiście), a Ty zalałbyś ceramizer z nadzieją, że sie naprawi
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Re: Kappa - ceramizer w silniku
Dziś przeglądałem allegro i zauważyłem, że ceramizer sprzedaje się jak ciepłe bułki. Z racji, iż już minęło trochę czasu od powstania wątku i ostatniego posta prosiłbym osoby, które użyły ceramizera i relację jak to cudo się sprawuje, tzn. czy miało wpływ na pracę silnika lub skrzyni biegów. Jestem ciekawy i proszę o odpowiedzi.
Nie mam 40 lat !
Jestem 18 - latkiem z 22 - letnim
D O Ś W I A D C Z E N I E M
Odp: Kappa - ceramizer w silniku
No ja bardzo polecam używam w Dedrze Integrale, wlałem go wszędzie gdzie się dało:
-Do silnika
-Do skrzyni
-Tylnego Dyfra
-Płynu hamulcowego
-Płynu wspomagania
Nawet do spryskiwaczy i do wachy dodaje, efekt jest wyśmienity silniczek zaczął chodzić aksamitnie kreci się teraz spokojnie do 8000 tysięcy, dzięki zmniejszonym, oporom tarcia ma chyba teraz z pińćset koni jak nie więcej turbo dmucha jak po&^bane dzięki cerami zerowi!
Poporstu każdy musi spróbować głupi Włosi czy inni Niemcy zj$*ali powinni lać od nowości jeszcze w fabryce.
Do tego super sprawa powiem w tajemnicy dostałem od kumpla kontakt do Ryśka ze sklepu pod lasem ma dostęp do taniego ceramizera po 10PLN mi opi$%dala, ide do sklepu trza dać mu pojemniczek jakiś, ten trochę tak obleśnie uśmiechnięty znika na zapleczu z Plejbojem w ręku i po jakieś 5 minutkach przynosi pojemniczek pełen świeżego ciepłego ceramizera. Zalewam już 50tysięcy, Dedra śmiga i coraz jest lepiej, nawet licznik przerobiłem żeby się cofał podczas jazdy bo tak to działa zak%$ście.
Jak ktoś che kontakt do Rycha to na PW wyśle dane POZDRO!
-Do silnika
-Do skrzyni
-Tylnego Dyfra
-Płynu hamulcowego
-Płynu wspomagania
Nawet do spryskiwaczy i do wachy dodaje, efekt jest wyśmienity silniczek zaczął chodzić aksamitnie kreci się teraz spokojnie do 8000 tysięcy, dzięki zmniejszonym, oporom tarcia ma chyba teraz z pińćset koni jak nie więcej turbo dmucha jak po&^bane dzięki cerami zerowi!
Poporstu każdy musi spróbować głupi Włosi czy inni Niemcy zj$*ali powinni lać od nowości jeszcze w fabryce.
Do tego super sprawa powiem w tajemnicy dostałem od kumpla kontakt do Ryśka ze sklepu pod lasem ma dostęp do taniego ceramizera po 10PLN mi opi$%dala, ide do sklepu trza dać mu pojemniczek jakiś, ten trochę tak obleśnie uśmiechnięty znika na zapleczu z Plejbojem w ręku i po jakieś 5 minutkach przynosi pojemniczek pełen świeżego ciepłego ceramizera. Zalewam już 50tysięcy, Dedra śmiga i coraz jest lepiej, nawet licznik przerobiłem żeby się cofał podczas jazdy bo tak to działa zak%$ście.
A tak poza tym to mam nadzieję , że wszyscy w domu zdrowi są ???Pepto pisze:No ja bardzo polecam używam w Dedrze Integrale, wlałem go wszędzie gdzie się dało:
-Do silnika
-Do skrzyni
-Tylnego Dyfra
-Płynu hamulcowego
-Płynu wspomagania

Nie mam 40 lat !
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Pepto pisze:No ja bardzo polecam używam w Dedrze Integrale, wlałem go wszędzie gdzie się dało:
-Do silnika
-Do skrzyni
-Tylnego Dyfra
-Płynu hamulcowego
-Płynu wspomagania

Masz kolego poczucie humoru

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)

jest laguna II 3.0 V6 24V
Była AR 166 3,0 V6 24V
Była Lancia Kappa 2,0 20V
Była AR 33ie i wiele innych
Stanisław tel.668 373 464
Była AR 166 3,0 V6 24V
Była Lancia Kappa 2,0 20V
Była AR 33ie i wiele innych
Stanisław tel.668 373 464
Witam, mój kapeć smiga juz od paru miesiecy na tym magicznym dodatku jednak jesli chodzi o jakies efekty FX to jedynie moze silnik troche ciszej chodzi a poza tym niezauwazylem zadnych nobo jak mozna stwierdzic ze np. wzrosla moc o ileś tam procent tego nieda sie wyczuc, zuzycie cieczy napedowej trudno stwierdzic czy sie zmniejszylo, etam co tu bede klepał wiadomo w specyfikacji ceramizera na ulotce podane są różne informacje na temat podniesiania parametrów silnika(w zaleznosci od zastosowania ceramizera) oraz zwiekszona zywotnosc.
Nikogo nienamawiem do kupna i nie chwale ceramizera sam zastosowalem z ciekawosci i jak narazie w moim kapciu silnik mi z pod machy nie wystrzelił w kosmos
Nikogo nienamawiem do kupna i nie chwale ceramizera sam zastosowalem z ciekawosci i jak narazie w moim kapciu silnik mi z pod machy nie wystrzelił w kosmos

LanciA_K_2.0_vis'99+BOMBA
www.WreckedExotics.com <-----łezka w oQ jak nic
Witaliti
Ostatnio z ciekawosci przeglądałem i znalazłem stary już filmek który troche mnie przekonał do zakupu bo jest on nakrecony przez ludzi któży nie mają nic wspólnego z tv czyli żadnych fotomontaży by nie robili
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feat ... n%20false;
hee, czyli cos musi dawac ten caly ceramizer oczywiście takiego testu to narazie nie planuje ale kto wie jak już koła będą sie rozjeżdzać na boki to wtedy z ciekawości pyk pyk kurek, miska i sruuuuu
Ostatnio z ciekawosci przeglądałem i znalazłem stary już filmek który troche mnie przekonał do zakupu bo jest on nakrecony przez ludzi któży nie mają nic wspólnego z tv czyli żadnych fotomontaży by nie robili
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feat ... n%20false;
hee, czyli cos musi dawac ten caly ceramizer oczywiście takiego testu to narazie nie planuje ale kto wie jak już koła będą sie rozjeżdzać na boki to wtedy z ciekawości pyk pyk kurek, miska i sruuuuu
LanciA_K_2.0_vis'99+BOMBA
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Michał
- Kontakt:
CERAMIZATOR- działanie / stosowanie
Witam.
Szukam informacji i opinii na temat CERAMIZATORÓW.
Czy są jakieś rodzaje ceramizatorów w zależności od silnika?
Chciałbym zaczerpnąć kilka praktycznych porad i informacji jak często stosować, jak to działa i ile może mnie to kosztować i co ogólnie sądzicie o tego typu chronienia podzespołów samochodu?
Czy Ceramizatory rzeczywiście coś dają czy szkoda na to kasy?
Proszę o wszelkie opinie i uwagi:).
Szukam informacji i opinii na temat CERAMIZATORÓW.
Czy są jakieś rodzaje ceramizatorów w zależności od silnika?
Chciałbym zaczerpnąć kilka praktycznych porad i informacji jak często stosować, jak to działa i ile może mnie to kosztować i co ogólnie sądzicie o tego typu chronienia podzespołów samochodu?
Czy Ceramizatory rzeczywiście coś dają czy szkoda na to kasy?
Proszę o wszelkie opinie i uwagi:).
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 7:33 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Prosimy użyć opcji "szukaj" przed założeniem nowego tematu!
Powód: Prosimy użyć opcji "szukaj" przed założeniem nowego tematu!