Teraz pytanie - czy ktoś w delcie zamieniał skrzynie? Podejdzie np od 1,8-2,0?
A może skrzynia od turbodiesla?
Może ktoś ma zestawienie skrzyń biegów łącznie z przełożeniami etc?
Liczę na pomoc

pozdrawiam.
A co ty z diesla się przesiadłeś na benzyniaka ?ciastini pisze:Z racji, że w mojej Delcie 1.6 spi, jest dość krótka skrzynia - 2500rpm=70km/h, wiec im szybciej tym głośniej, zastanawiam się nad podmianką skrzyni.
Teraz pytanie - czy ktoś w delcie zamieniał skrzynie? Podejdzie np od 1,8-2,0?
A może skrzynia od turbodiesla?
Może ktoś ma zestawienie skrzyń biegów łącznie z przełożeniami etc?
Liczę na pomoc
pozdrawiam.
Zamieniać się nie muszę , bo mam skrzynię na wymianę , ale jak już będę miał zdjętą tą dotychczasową - z przyjemnością się jej pozbędę .tc130 pisze:Schabie to moze sie zamienimy? jajezdze głownie w trasy i też mam dość skrzyni z delty 140 km/h i okolo 4500obr.
Na mojej skrzyni przy 4500 przekroczyłbyś ( teoretycznie ) 200km/h , ale w związku z tym , że wszystkie biegi są podobnie zestopniowane - auto trzeba kręcić do 5000 obrotów , żeby chciało przyspieszać . Oczywiście przekłada sie to na spalanie...ciastini pisze:co do wydechu - jest git, nie jest glosny, seria. problem tkwi w tym, ze lubie troche pogonic a i czesto trasy trzaskam, a jak pomykam 140-150 to juz kreci jakies bodaj 5000rpm z hakiem. Oczywiscie przeklada sie to na spalanie ;]
Bo masz skrzynię właśnie taką , jak chcę włożyć : tam przy 200 miałem 6600 obrotów ( w innym aucie )tc130 pisze:eee to moja delta rozpedza sie do ~210 ale ma prawie 7000obr...
a co masz? 2.0 benzyna? czy 2.0 t?mac1us pisze:Tak w Ritmo w czasach jego świetności później nie wiadomo dlaczego z gazem w podłodze jechało chyba 160 lub 140, ale to był już wtedy trup.
Poprawka przy 5500 moja Delta ma 200.