Dedra - wspomaganie kierownicy

Awatar użytkownika
nomads
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: nomads » 27 mar 2006, 18:46

Mam problem. Cos sie stało ze wspomaganiem kierownicy
Zaczęło cos mi wyc przy skrecaniu. Stwierdziłem że mam mało płynu bo często mi uciekał przez wąż ciśnieniowy, ale systematycznie dolewałem jak brakowało. Ostatnio przestało go ubywać wogóle więc byłem mile zaskoczony aż do dzisiaj. Zaczeło mi wyć jak to zwykle bywa przy braku płynu więc zatrzymałem auto otworzyłem zbiorniczek od wspomagania a tam płynu jeszcze przybyło zamiast ubyć. Dojechałem do domu. Na parkingu dopiero zaczął wyć bo małe obroty i znikoma prędkość a dużo kręcenia kierownicą Brzmiało to przerażliwie. Ale zatrzymałem samochód poszedłem do domu i po godzine poszedłem sparwdzić co sie mogło stać
Odpaliłem silnik i jak ręką odjął ale tylko na chwilę bo po przejechaniu paru kilometrów i zatrzymaniu samochodu z nowu to samo. Dodam że płyn jest grafitwo szary.
A jeżdżę Lancią Dedrą 1.8 ie
Pomózcie bo muszę mieć sprawne auto na zlot do Tarnowskich Gór
Lancia Dedra 1.8 ie
Lancia Dedra 1.8 ie
Fiat 125 p
Peugot 206
604-957-586

cygar
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Kontakt:

Post autor: cygar » 27 mar 2006, 19:15

wymien plyn i zawsze sprawdzaj na zimnym silniku-tak jak olej w misce.nie wiem ile przejechales, ale powinien byc czerwony,bynajmniej jest tak u mnie po 200000.
Dedra 1.9 tds / 93 - tel.0691442611

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Odp: Dedra-wspomaganie kierownicy

Post autor: lancia1969 » 27 mar 2006, 21:41

[quote=""nomads""]Mam problem. Cos sie stało ze wspomaganiem kierownicy
Zaczęło cos mi wyc przy skrecaniu. Stwierdziłem że mam mało płynu bo często mi uciekał przez wąż ciśnieniowy, ale systematycznie dolewałem jak brakowało. Ostatnio przestało go ubywać wogóle więc byłem mile zaskoczony aż do dzisiaj. Zaczeło mi wyć jak to zwykle bywa przy braku płynu więc zatrzymałem auto otworzyłem zbiorniczek od wspomagania a tam płynu jeszcze przybyło zamiast ubyć. Dojechałem do domu. Na parkingu dopiero zaczął wyć bo małe obroty i znikoma prędkość a dużo kręcenia kierownicą Brzmiało to przerażliwie. Ale zatrzymałem samochód poszedłem do domu i po godzine poszedłem sparwdzić co sie mogło stać
Odpaliłem silnik i jak ręką odjął ale tylko na chwilę bo po przejechaniu paru kilometrów i zatrzymaniu samochodu z nowu to samo. Dodam że płyn jest grafitwo szary.
A jeżdżę Lancią Dedrą 1.8 ie

Szukaj pompy i to szybko :lol:

Gafitowo-szary - niestety uszkodziło powierzchnie po której kręca się elementy uszczelniające ( kamienie) naprawa nieopłacalna a koszt uzywki to koło 100- 150 zł :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”