zastanawiam sie nad tymi dwiema markami, chce wstawić zwykłą instalację z komputerem, czy ktoś z was wstawial gaz którejś z tych marek? skupiam się na nich ponieważ zasłyszałem o nich dobre opinie, ale może macie jakieś inne propozycje

Polecam reduktor BRC i komputer do gazu Autronic AL-700. Jest to w pelni programowalna jednostka (z dosc szybkim silnikiem krokowym)z mnostwem mozliwosci ustawien parametrow pracy ukladu."0czko" pisze:witam
zastanawiam sie nad tymi dwiema markami, chce wstawić zwykłą instalację z komputerem, czy ktoś z was wstawial gaz którejś z tych marek? skupiam się na nich ponieważ zasłyszałem o nich dobre opinie, ale może macie jakieś inne propozycjeno i druga sprawa, że chcę założyć gaz w zachodniopomorskiem więc może jakiś dobry warsztacik znacie
masz taki zestaw u siebie ? rozumiem że zero problemówPolecam reduktor BRC i komputer do gazu Autronic AL-700
To auto ktore teraz mam z tym zestawem jest u mnie od nie calych dwoch tygodni i jeszcze duzo nim nie jezdzilem(nawet nie przerejestrowalem)."0czko" pisze:masz taki zestaw u siebie ? rozumiem że zero problemówPolecam reduktor BRC i komputer do gazu Autronic AL-700? jeżeli masz taki u siebie to czy na zimnym silniku jeździsz na benzynie czy od razu przełączasz na gaz?
ale rozumiem, że ręcznie tym psztyczkiem w kabinie kierowcy też przełączasz kiedy chcesz ? i jeszcze jedno dość istotne pytanie, czy zanotowałeś wyższe zużycie gazu względem benzyny (z reduktorem BRC i wyżej wymienionym komputerem) ?Ja mam u siebie ustawione przelaczanie od 30stopni
Pstryczek jest sensowory z mozliwoscia uruchomienia awaryjnego czyli na gazie i pykasz nim jak chcesz."0czko" pisze:ale rozumiem, że ręcznie tym psztyczkiem w kabinie kierowcy też przełączasz kiedy chcesz ? i jeszcze jedno dość istotne pytanie, czy zanotowałeś wyższe zużycie gazu względem benzyny (z reduktorem BRC i wyżej wymienionym komputerem) ?Ja mam u siebie ustawione przelaczanie od 30stopni
No to Ci powiem dlaczego im to przez gardlo nie przechodzi, poprostu nie maja homologacji na BRC, albo ten kto udziela im udziela zezwolenia na montaz nie ma tej homologacji i dlatego probuja wcisnac to co moga montowac. Oprocz BRC sa rownie dobre firmy i oczywiscie Landiki sa (podobno)spoko, ale ja nie mam z nimi zadnego doswiadczenia. Dziwne, ze nie montuja Autronica."0czko" pisze:dziś byłem u gazownika, w zasadzie jest to jeden z najlepszych zakładów w szczecinie, zawsze robią jakieś dobre auta, ogólnie wszyscy polecają, wchodzę do biura, a tam siedzi sobie pani, myślę hmm nie pogadamy za wiele - kobiety gaz ..., ale jednak pani zdumiała mnie swoją kompetencją - szacuneczek
i co się okazuje, nazwa BRC nie przechodzi pracownikom tego zakładu przez gardło, podobno jest to słaba firma, i tego tam nie montują, komputera Autronic AL-700 tez nie mają, instalują landi renzo, oczywiście też programowalny komputer, koszt takiej instalacji to 2500, dają 2 lata gwarancji, kolejka na 2 tygodnie... , sam już nie wiem wygląda to dosyć kusząco
Ze swiacai to lekka przesada robie 30-40 tys. na NGK. Ale o filtr powietrza trzeba dbac - ja wymieniam przy kazdej wymianie oleju."Ben" pisze:Trzeba co 10000 km wymienić świece, olej, filtr powietrza i wszystko będzie chodzić jak trzeba.![]()