N.Delta - Uciekający płyn chłodniczy.

Awatar użytkownika
TeddyBear1987
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Krzysiek

N.Delta - Uciekający płyn chłodniczy.

Post autor: TeddyBear1987 » 05 maja 2010, 15:33

Witam !
Ostatnio pojawił się problem w moim lanso wozie. Otóż jeździłem po mieście i przyznam sie, że troche sobie powariowałem na wyższych obrotach. Jak już zaparkowałem auto i zgasiłem silnik pojawił sie problem - mianowicie przez wężykn na korku od wlewu płynu chłodniczego zaczął mi ów płyn ciurkiem wypływać. Czym to moze być spowodowane ? Wymiana korka coś pomoże ? Nie wypluło wszystkiego ale zbiorniczek wyrównawczy prawie pusty. Za wszelkie rady z góry dzięki.
N.Delta -> 1994 1.6 i.e. 55kw(75km)
You cannot kill what you have not create.....

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Re: N.Delta - Uciekający płyn chłodniczy.

Post autor: stabraf » 05 maja 2010, 17:15

Po świrowaniu pewnie Ci płyn zagotowało i dlatego wypływał :roll: Mi tak się podziało w Kappie jak szlag mi trafił złącze od wentylatora , a nie zauważyłem wzrostu temperatury na wskażniku : gafa :

Awatar użytkownika
TeddyBear1987
Imię: Krzysiek

Re: N.Delta - Uciekający płyn chłodniczy.

Post autor: TeddyBear1987 » 06 maja 2010, 12:14

Wiesz z tym, że ciskanie na wysokich obrotach podnosi temperature i ciśnienie to sam wiedziałem ;). Problem polega na tym że to sie dzieje od nie dawna wcześniej nie miałem takiego problemu. Poraz pierwszy pojawił się ze 2 dni temu. Pojechałem pod las gdzie miałem troche krętych leśnych dróżek i tam szalałem. Potem jechałem 20 km spowrotem do domu i nic. Wjechałem do garażu, zgasiłem i zaczął wypluwać płyn. Jedyny przypadek jaki miałem podobny to jeszcze zimą, ale wtedy przedobrzyłem i zawiesiłem się na 50-60 cm śniegu i też zaczął pluć, ale mineły ok. 4-5 miesięcy i dopiero teraz nastały w/w problemy. Ktokolwiek any ideas ?
You cannot kill what you have not create.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”